Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jelenlegi rendszert a Fidesz hozta létre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A több mint tízévnyi polgári kormányzás idején több száz, a gyermekekre és a társadalomra veszélyes személyt sikerült elszeparálni a társadalomtól a pedofília elleni hathatósabb fellépés eredményként. A 2010 után bevezetett szigorúbb jogszabályok a korábbiak­kal ellentétben nem a bűncselekményt elkövető, hanem az áldozat pártját fogják.

Ezeket Rétvári Bence, rendőrminisztériumi államtitkár nyilatkozta a kormánypropagandát terjesztő Magyar Nemzetnek. Nyilván megállás nélkül megpróbálnak mosakodni azt követően, hogy Novák Katalin és Varga Judit is belebukott a bicskei ügybe, de az igazság az, hogy nem lehet mindent is az ellenzékre kenni akkor, amikor a jelenlegi kormány immár 14 éve van hatalmon megszakítás nélkül. Minden egyes téves döntés az ő felelősségük, hiszen a törvényeket senkivel nem egyeztetve ők hozzák, a Fidesz kétharmados parlamenti többségével szemben azt csinál az ellenzék, amit csak akar, annak semmiféle jelentősége nincs. Erre talán nem a legjobb, de azért példa az is, hogy meg sem próbálkoztak az ellenzéki pártok közös köztársasági elnököt jelölni, mint korábban. Orbán bedobott egy nevet, és az illető lett az elnök, a magyar „demokráciában” a dolgok így működnek. Meg úgy is, hogy a kormány akkor sem vállalja a felelősséget a saját döntéseiért, amikor annak kiemelkedően súlyos következményei vannak.

Márpedig ez a bicskei eset egy ilyen súlyos eset a sok súlyos eset közül, viszont mivel ezzel a sajtó érdemben foglalkozott, ezért a mai napig erről beszélnek. Az mondjuk igaz, hogy annak idején is volt már téma az ottani gyermekotthonban elkövetett bűncselekmények, visszaélések sora, több riport és cikk is készült a témával kapcsolatosan, valahogy eddig mégsem törte át a társadalom ingerküszöbét. Viszont azzal az olvasói levéllel, amelyet a 444 megkapott és lehozott, minden megváltozott. Csontvázak kezdtek el kihullani a szekrényekből, és az is látszik végre, hogy az egyházi fenntartású intézmények mégsem olyan tökéletes helyek a gyermekek számára. Elvégre csak az utóbbi hetekben számtalan pedofil-gyanús esetről számoltak be a lapok, amely annak a jele, hogy voltak ott ügyek bőséggel, csak eddig nem irányult különösebb figyelem ezekre. Emlékezzünk csak arra a molesztált személyre, aki elmondta a történetét több újságnak is, aztán a végén még őt fogta perbe a molesztálója. Ez nem 2010 előtt történt, tehát akkor, amikor Rétvári Bence elmondása szerint a törvények még inkább a molesztálót védték, hanem pár évvel ezelőtt.

Az igazság az, hogy sok esetben a pedofiloknak falaznak a munkatársai, és mivel ezek az emberek sokszor ismernek embereket a felsőbb körökből, szinte érinthetetlenek. Rétvári elmondása szerint súlyos börtönéveket kapnak mindazok, akik gyermekeket molesztálnak, de a valóság egészen más. Nem azt mondom, hogy nincs a rácsok mögött egyetlen pedofil személy sem, de ha ezek a törvények valóban olyan brutálisak – természetesen az államtitkár elmondása szerint a magyar törvények a legszigorúbbak az egész EU-ban -, akkor mégis miért nem láthatunk egyetlen egyházi személyt sem börtönben? Ezeket az embereket a rendszer sokszor megvédi, mivel az egyház túlságosan fontos számukra, ezért azon nem eshet semmiféle folt sem. Mindenki pontosan tudja, hogy a színfalak mögött idehaza ugyanolyan számban fordulnak elő szexuális visszaélések, mint minden más országban, ahol ezeket független szakértők kivizsgálták, valódi változás mégsem várható.

Az egyházi személyek Magyarországon a törvények felett állnak, ők csupán Istennek felelnek, nem a magyar törvényeknek, vagy a molesztált gyermekek szüleinek. Nyilván nemcsak egyházi fenntartású intézményekben követnek el ilyen bűncselekményeket, hanem minden olyan helyen, ahol fiatalokkal viszonylag közeli viszonyba lehet kerülni. Tornászok, úszók, cserkészek kerülhetnek veszélybe, mivel olyan közegbe kerülnek, ahol a gondozóikon kívül nincs jelen más felnőtt. Véleményem szerint ezen kellene valahogy változtatni, ami biztonságérzetet adhatna a fiataloknak. Az szerintem ugyanis nem normális, hogy egy csapat idősebb ember vigyáz gyermekekre bizonyos táborokban, mint ahogy az sem, hogy ezek az emberek olyan személyek, akik cölibátust fogadtak, és emiatt sajnálatos módon akár szexuális frusztrációval is küzdhetnek. Persze ellentmondóak ezzel kapcsolatosan a vizsgálatok, de az én véleményem mégis az, hogy ez nem a legegészségesebb környezet egy fiatal számára. Nem azt mondom, hogy mindenkit pedofilnak kell tekinteni, hiszen ez óriási hiba lenne, de nem lenne jobb ha akár egy-két szülő a gyermekekkel tartana az ilyen kirándulásokon? Esetleg ott lennének, amikor a gyúró masszázst ad az úszóknak, vagy tornászoknak?

Itt csupán arról van szó, hogy lehetne elővigyázatosabban is viselkedni, mivel ha a törvények szigorú betartatásában bízunk, akkor naivak vagyunk. Számtalan eset van arra – nem csak Magyarországon -, hogy szexuális ragadozók akár évtizedeken keresztül követhettek el bűncselekményeket úgy, hogy arról még akár a hatóságok is tudtak. Ha pedig ezt látja egy áldozat, akkor nem fog a hatóságokhoz fordulni, mivel nem látja annak hasznát. A hozzá legközelebb állóknak szólnak, akik sajnos sokszor maguk is abban érdekeltek, hogy az ügy soha ne derüljön ki, ezért nem is történik semmi érdemleges. Az egész rendszer hibás, ezért azt az alapjaitól kezdve kellene helyretenni ahelyett, hogy mindenféle törvénymódosításokban bíznánk. Nyilván most azért beszél minden kormánypárti figura ezekről az esetekről, mert meg szeretnék úszni az ügy következményeit. Hamarosan ki fog derülni, hogy ez mennyire sikerült nekik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.