Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lakj a börtönben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt is megtehetik. Hányszor olvastuk már ezeket a szavakat fideszes figurákkal kapcsolatban? Lényegében határokat, szégyent nem ismerve élik az életüket és akár képviselőket, vagy újságírókat is úgy hajtanak el, mintha legalábbis ők birtokolnák ezt az egész országot. Magyarországon a Fidesz nem csupán a kormánypárt, hanem az a már-már bűnszervezetnek is nevezhető csoportosulás, amely a magyar szavazóknak köszönhetően foglyul ejtette a társadalmat. A polgármesterek is lényegében kiskirályokként viselkednek és hoznak meg sokszor olyan döntéseket, amelyek akár a törvényeket is felülírják. Nekik a feladatuk egy dolog: négyévente annyi szavazatot megszerezni, hogy továbbra is fideszes település maradjon az övék. Amennyiben ezt egy polgármester sikerrel megteszi, úgy szinte bármit tehet a saját településén, hiszen azt ajándékként megkapja a kormánypárttól. Uniós pénzek, különböző hazai támogatások és még sok más olyan pénzügyi forrás, amit akár személyes célokra is használhat, akinek ráfér az arcára.

Baszd meg, valahol laknom kell – ez volt Szarvas Róbert Norbert, Bácsszőlős fideszes polgármesterének a válasza arra, hogy miért lakik a 47 millió forint uniós pénzből felújított egészségház orvosi szolgálati lakásában. Nos, mivel orvos az nincs a településen, ezért üresen maradt a szolgálati lakás, amivel a szemfüles polgármester szépen élt is, és több ember tiltakozása ellenére sem akar onnan kiköltözni. Az őt megkereső Hadházy Ákostól konkrétan még vissza is kérdezett, hogy ha pontosan tudja, hogy itt él – és ezt más is tudja -, akkor mi a problémája ezzel? Egyfajta felháborodás látható tehát a polgármester részéről, amiért zaklatni merészeli őt egy képviselő. A zaklatás pedig abban merül ki, hogy megkérdezi, mégis milyen jogon lakik egy uniós pénzből felújított, a település lakói számára létrehozott épületben?

Ma ott tartunk, hogy egy fideszes polgármester tényleg úgy viselkedik, mint egy kiskirály, aki lényegében azt tesz, amit csak akar. Mert mégis ki vonná őt felelősségre? Ne higgye senki sem, hogy a rendőrség vagy épp a NAV holnap kivonul és vizsgálatot tart, hogy mit keres Szarvas Róbert Norbert ebben az épületben. A hatóságok szinte biztosan tudnak erről, de mivel azok is a kormány utasítását hajtják végre, ezért nagy csodákat nem érdemes várni. A NAV feladata nem a valódi bűnösök elfogása, hanem Iványi Gábor egyházának zargatása, vagy a kormány számára nem túl barátságos emberek megfélemlítése. Hadházy Ákos szinte egyedüli ellenzéki képviselőként posztol olyan ügyeket, amelyeket követően rendőrségi eljárásnak kellene következnie, de mivel ezzel teljesen egyedül van, ezért ezek az ügyek igen gyorsan elsikkadnak. Mert hát kétségem sincs afelől, hogy a soron következő önkormányzati választáson kérdés nélkül újra nyerni fog a polgármester, és a képviselőtestületben is többségben lesz a Fidesz.

Mert elég megnézni mondjuk Győr városát, ahol az évekkel ezelőtt korrupciós- és szexbotrányával lebukott Borkai Zsolt akár esélyesként is indulhat a következő polgármesterválasztáson. A helyiek a botránya ellenére jó polgármesternek tartják, és azon felül nem tudnak semmi más kivetnivalót felhozni vele kapcsolatosan. Az Audi-ügy, a korrupciós botrányok mára már a múlté lettek, amire mindenki emlékszik, az a szexbotrány. Ezt látva szerintem akár Szájer József is visszatérhet lassan, hiszen ha ilyen gyorsan megbocsát a társadalom a bűnösöknek, akkor lényegében azt tesznek, amit csak akarnak. Mert hát mire emlékszik a drága szavazó a Szájer-ügyből? Hogy lemászott egy ereszcsatornán és meleg. Arra már nem emlékszik, hogy drog volt a táskájában és a rendőrök elől próbált menekülni, hiszen a Fidesz próbálta úgy formálni a történetet, hogy az inkább egy vicces sztori legyen, semmint egy komoly ügy.

A volt bicskei pedofil igazgatót a saját településén sokan a mai napig ártatlannak vélik, mivel szerintük egy jóravaló ember, meg egyébként is, mindig köszönt. Lehetne most ezen humorizálni, de nekem már nem nagyon megy, mivel a történet egyáltalán nem vicces. Hiszen itt nem csínyekről van szó, hanem olyan esetekről, amelyek nyugati országokban az embert a börtönbe repítenék. És itt nem ritka kivételekről van szó, hanem olyan esetekről, amelyek vélhetően a legtöbb hatalmi pozícióban lévő figurával előfordultak már, csak még nem buktak le. Elvégre ha nem szellőzteti meg az a bizonyos olvasó (vidéki ügyvéd) a bicskei pedofil ügyet, akkor Novák Katalin lenne ma is a köztársasági elnök, Varga Judit pedig a Fidesz EP-listavezetője. Nehogy azt higgye bárki is, hogy ezek elszigetelt esetek, az igazság az, hogy ha az ellenzéki politikusok Hadházy Ákoshoz hasonlóan a valódi munkájukat végeznék, akkor számtalan ilyen ügyre fényt lehetne deríteni, amelyek következtében esetleg még az is előfordulhatna, hogy a drága fideszes szavazók elgondolkodnának azon, hogy talán valami nem stimmel ezekkel az emberekkel és változást szeretnének. De ehhez valódi munkára lenne szükség, a Kossuth téren baromságokat beszélni már nem elég.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.