Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy tiszta hang a sötétségben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

… avagy Pottyondy Edinát miniszterelnöknek!

Egy barátom szerint megvan a következő miniszterelnökünk, illetve jelöltünk. Arról beszélt nagy lelkesedéssel, hogy Pottyondy Edina mennyire jól beszélt, milyen jól kezelte a tömeget, végre egy normális, értelmes ember. Valóban. Egyet tudok érteni. Üdítő volt, hogy végre nem egy öntelt politikus alibi szövegeit kellett hallgatni. Szóval már ketten vagyunk. Aztán jött egy harmadik. Volt ott kint, a becslések szerint kb. 150.000 ember, és még ki tudja hányan követték az eseményt az interneten vagy nézték meg utólag. Köztük is lehet még egy pár ember (talán mind), aki egyetértene velünk, és ez jó kiindulás lehet. Ráadásul van egy másik fontos pozitívum, ami Edina mellett szól, mégpedig az, hogy ő nem akar miniszterelnök lenni. Már felhoztam korábbi írásaimban is azt a keleti mondást, hogy ne bízz olyan emberre hatalmat, aki akarja azt. Hogy Kövér Lászlóra és Ákosra is visszakacsintsak, íme a női princípium, ami hiányzik nekünk. (Apropó, mi van veled, Ákos? Mostanában nem nagyon hallani felőled. Csak nem megcsömörlöttél a Fidesztől?) A nagy nemzetegyesítő, családbarát Katikáról nem a női princípium, hanem az jut eszembe, amikor a szépségkirálynőnek megtanítják, hogy arra a kérdésre, hogy mi a leghőbb vágya, azt kell válaszolnia, hogy a világbéke. Ő, mármint a szépségkirálynő legalább szép. Katika csak egy bájolgó golyóstoll volt, aki betanult egy szerepet. 

Most mi van? Már ábrándozni se lehet? Térjek vissza a realitáshoz, ahol a miniszterelnökünk szokás szerint most sem vállalja a felelősséget? Ahelyett azt tudja mondani azok után, hogy az általa kijelölt emberei kegyelmet adtak egy pedofil szörny bűnsegédjének, hogy akkor mindennek a tanulsága az, hogy a nemzeti oldalon nincs kegyelem gyermekvédelmi kérdésekben. Mi van!?? Abszurdum! Egy miniszterelnöknek nem beszélnie, fogadkoznia kell ilyenkor, hanem bocsánatot kérni és lemondani. Orbán Viktor mindig is hatalmat akart, ezért nem is jut eszébe, hogy morális döntést hozzon. Semmi más nem érdekli, csak az, hogy megtartsa, lehetőleg végtelen ideig a hatalmát. Áldozatok? Kit érdekel? Ebben az ügyben saját magát látja a legnagyobb áldozatnak. Tulajdonképpen a kegyelmi ügy kiszivárgása egy, a személye elleni összeesküvés. Ő van felháborodva. Már megint megtámadták. A baloldal meg szégyellje magát! Nem mintha, lenne ma baloldal vagy akár jobb oldal. Ennek a két szónak legfeljebb akkor van politikai értelme, ha a térképet nézzük. Jobbra vannak azok az államok, akikhez megpróbál odadörgölőzni, vagyis Putyin Oroszországa, a kommunista Kína, stb.. Balra pedig a gonosz Unió. Meg a Soros. Ugye?

Ha már a valóságnál tartunk, akkor megjegyezném, hogy Kínával ismét mindenféle megállapodást kötünk, többek között a közbiztonság fejlesztésével kapcsolatosan, ami remélem nem csak nálam veri ki a biztosítékot. Korábban már olvashattunk a kínai digitális pontrendszerről, ami arra szolgál, hogy totálisan megfigyeljenek mindenkit és, ha nekik nem tetszik valami, akkor a rendszer lekorlátozza az ember alapvető szabadságjogait. Remek kilátások! Szóval lehet, hogy az oroszok már a spájzban vannak, illetve a külügy szerverein, de a kínaiak lassan már a nappalinkban. Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg szükség lenne erre, akkor meg mi volt az a sok duma arról, hogy Magyarországon a legjobb a közbiztonság az egész Unióban. Orbánék nyilván a rendőrállam kiépítésére fognak költeni, nem az oktatásra és az egészségügyre. (Mindeközben: szolgálati közlemény: a rendőrség eljárást kezdeményezett egy, azaz egy darab ember ellen a gyülekezési törvény megsértése miatt.) Gyermekvédelem? Most már az is le van tudva. Ezentúl a gyermekotthonok vezetőit majd jól leellenőrzik. (Bocs, hogy kérdem, de eddig nem ellenőrizték?) És ha még ezután is bárhol bántanak gyermeket, rögtön megjelenik a ninjaharcos, és miszlikbe vágja a bántalmazót. És az egyedül sétálgató, netán padon üldögélő polgárt is, ha megsérti a gyülekezési törvényt.

Vannak ám még jó hírek. Ráhelke barátnője miniszteri biztos lesz. Én támogatom. Jöjjön minél több barát, barátnő, unokahúg, unokaöcs, stb., töltsék csak fel az állományt még több rokonnal és haverral, ugyanis előbb utóbb mindenki, aki ért is valamihez vagy felmond vagy kirúgják, és akkor tényleg magától fog összedőlni a rendszer. Igaz, hogy ez esetben még mindig fel lehet kérni a kínaiakat, hogy vegyék át az egész magyar közigazgatási rendszer és az államapparátus működtetését. Jobb, ha mindenki elkezd kínaiul tanulni. Így lesz a narancsból mandarin.

Visszakanyarodva Pottyondy Edinához és a tüntetésen megjelent emberekre, a jogos felháborodás mellett az is kiderült, hogy rengeteg ember van, akit meg lehet szólítani. Talán írhatom többes szám első személyben, hogy sokan vagyunk, akiknek elegünk van Orbán és a Fidesz ámokfutásából, és ugyanúgy elegünk van az úgynevezett ellenzéki pártokból, és igen, Gyurcsányból is. Edinát persze próbálják begyurcsányozni, de ezt legfeljebb a fanatikus Orbán-hívők hiszik el. Edina kilóg a rendszerükből. Nem találnak fogást rajta. Nekünk meg ELEGÜNK van az összes okoskodó, arrogáns politikusból, akik megállás nélkül mellébeszélnek, csúsztatnak, hazudnak, döngetik a saját mellüket, és el vannak foglalva a másik kigúnyolásával és minden mással, csak azzal nem, ami a dolguk lenne. Eközben urizálnak, rázzák a rongyot, és kilopják a szemünket is.

És akkor megszólalt egy tiszta hang ebben a sötétségen. Nem csoda, hogy egy pillanat alatt összejött ennyi ember. Nagyon régóta vártunk valami ilyesmire. Ennyire számít. Az Orbán rezsimnek nem ez volt az első, arcpirítóan szégyenteljes ügye, és ki tudja mennyi van még elásva, elhallgatva, titkosítva. Amik kiderültek eddig (Kaleta, Borkai, Szájer, Schadl, Völner, stb) feltehetően csak a jéghegy csúcsa. Az egész ország tele van a piszkos ügyleteikkel. És most megzavarodtak, és kapkodnak és félnek. Végül is közeledik március idusa, szóval azt is írhatnám, hogy még a nagyméltóságú helytartótanács is elsápadt vala és reszketni méltóztatik. Ennyit tesz egy ilyen hang.

Mindeközben Balog Zoltán, fittyet hányva az egész ország jogos felháborodására, nemcsak hogy még mindig püspök, de van bőr a képén olyat nyilatkozni, hogy ő semmi olyat nem tett, ami Isten és ember előtt ne lenne vállalható. Köszönjük, Püspök Úr! Ugye hallják a különbséget a két hang között? És ha már hangok, egy nappal a tüntetés után hallhattuk a rezsim hangját is, az erőltetett viccelődést, a keménykedő ki-ha-én-nem kivagyiság, a pofátlan arrogancia hazug és hamis hangját. Erre szokták mondani, hogy zongorázni lehet a különbséget. Edina a kiállásával és a hangjával újra reményt adott az országnak. Ilyen emberek kellenek a közéletbe! Akarva-akaratlanul, Edina a változás és a remény szimbóluma lett. Nagyon bízom benne, illetve remélem, hogy továbbra is hallatni fogja a hangját. Szükségünk van rá. A végén még kiderülhet, hogy sokkal többen vagyunk, mint az összes mai parlamenti párt biztosnak számító szavazói.

Még egyszer röviden: Orbán Viktor mondjon le, Pottyondy Edina meg legyen miniszterelnök!

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.