Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Eljön majd a nap

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma még mindenki játssza megszokott szerepét, már ha szerep ez egyáltalán, és nem a kőkemény valóság, hogy tudniillik ők valóban ilyenek. Talán mindig is ilyenek voltak, csak korábban ezt még titkolni kellett, mert hát mégsem illett vezető pozícióban kiskirályt játszva – kizsigerelve, megfélemlítve és megalázva az ott dolgozókat – hivatalokat, színházakat, szervezeteket vezetni. Mégsem illett nyíltan megalázni a más párthoz tartozókat, más pártokkal szimpatizálókat. És nem volt elfogadott magas lóról pökhendien beszélni a civilizált nyugat vezetőivel.

De aztán jöttek ők, akik elhitték magukról, hogy tehetségesek, sikeresek, bármire képesek, és bármit megtehetnek. Meg is tették. Nem volt gátlás, szégyenérzet. Elhitték, hogy a vezetőjük egy tévedhetetlen zseni. Hiszen annyiszor hallották még az ellenfelek szájából is.

És követik bárhová vakon, még most is, amikor a szakadék felé száguld és tövig nyomja a gázt!

Nem sajnálom őket.

Az lesz az igazi katarzis, hogy a bukásukat csak saját kapzsiságuknak, erkölcstelenségüknek köszönhetik majd.

És végre helyreáll a világ rendje.

Mikor jön el a nap?

Talán hamarabb, mint bárki gondolná.

És utána mindazok, akik ma még melldöngetve hirdetik magukról a mélykeresztény, konzervatív, jobboldali jelzőket, hirtelen elhallgatnak. Elgondolkodnak, hogy talán nem is olyan jó ötlet beírni az önéletrajzba, hogy 4IG, vagy Századvég, Megafon, Pesti Srácok, Matthias Corvinus.

Aztán lázasan elkezdik letörölgetni a Facebook-posztjaikat. Rákeresnek a nevükre a neten, és ijedten látják, hogy olyan képeken szerepelnek, amikre régen olyan büszkék voltak, de most mindet törölnék, ha lehetne. De nem lehet. Mert mindent nem lehet semmissé tenni. Mondják, az internet nem felejt. És az emberek sem felejtenek.

Egyvalamit tehetnek esetleg: meg tudnak bocsátani.

Mint ahogy Isten megbocsát az őszinte bűnbánóknak még a halálos ágyon is, még az utolsó pillanatban is.

Aztán már nem.

Utolsó pillanatig kitartó Fidesz-hívő honfitársaim! Vajon érdemes követni ezt az embert a pusztulásba, a kútba is, ha beleugrik? Még mindig nincs késő, még szembe lehet nézni a valósággal. Még van lehetőség mindent őszintén megbánni, legalább belül bocsánatot kérni sok millió magyartól, és nemet mondani a folytatásra. És akkor, CSAK AKKOR a sors, Isten – ki miben hisz – megbocsát, föloldozást nyújt.

De eljön hamarosan a pillanat, amikor már késő lesz.

J. E.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.