Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bonsai és valóság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap előkerült a lapítás koronázatlan királya, igét hirdetett a rádiójában, én pedig meg vagyok győződve arról, hogy tökéletesen hatástalanok a gyógyszerei, már ha szedi őket rendesen. Azt mondja a háromheti bátor kussolással a botrányt kibekkelni akaró bátor utcai harcos, hogy most aztán ő az asztalra fog csapni, de nagyot ám, és olyan rendet vág a gyermekvédelem (mármint én úgy értettem, hogy a gyermekvédelem) területén, hogy olyat még nem láttunk. Mert – Orbán Viktor szerint – a bicskeihez hasonló eset normális országban nem fordulhat elő. Megőrülök! Viktor, kedves! 14 hosszú éve ti kormányoztok, de persze inkább uralkodtok és raboltok. Ki a fasznak a felelőssége, hogy ilyen ez az ország? Ki tette ilyenné? Ki az az egyetlen ember, aki tehetett volna azért, hogy ne ilyen legyen? Ki az az egyetlen ember, akinek a hatalom, a pénz, a hatóságok, a törvényalkotás, az égadta világon minden, de minden eszköz a rendelkezésére áll immáron 14 éve, és az égvilágon semmit, de semmit nem tett azért, hogy ez egy normális ország legyen? Segítek, te vagy az!

Először megpróbáltátok megúszni, elhallgatni, aztán hamar rájöttél hős vitézem, hogy nagy a baj, mert most nem Rogán faragott neked ellenséget hazugságokból, hanem tényleg dühösek az emberek. Ezt persze még szokásod szerint le is szarnád, ahogy leszarod az akkugyárak ellen tiltakozókat, a pedagógusok kérését, az egészségügyben dolgozók panaszait, a szociális szférában dolgozókat, ahogy nem érdekelt soha, mi folyik ebben a nyomorult országban, ahogy gátlástalanul markoltad ki a pénzt mindenhonnan azért, hogy a pereputtyod gazdagodhasson, hogy felépíthesd a birodalmadat, hogy eltaposd, felaprózd az ellenzéket, majd pedig abban az állapotban hibernáld őket, esélyét sem hagyva annak, hogy létrejöhessen egy normális – és így a hatalmadra nézve veszélyes – ellenzék. De most eljött az a pillanat, amikor vállalni kellene a felelősséget, amikor minden nyom és minden szál egyenesen hozzád és a rokonságodhoz vezet, hát hirtelen aggódó kormányfő lettél, aki odacsap. Kibasztad Novákot, kibasztad Vargát – nem, mintha nem érdemelték volna meg, de a valódi bűnösök ebben az ügyben nem ők, nem csak ők -, Balogot nem tudtad kibaszni teljesen, bebújt az egyház háta mögé, hátha valahogy meg tudná úszni.

Az a helyzet, hogy omlik a másfél évtizedes szar a nyakatokba, és azt ne gondoljátok, hogy meg fogjátok úszni! Nem fogjátok, bármennyire bárgyú barmoknak gondoltátok is az ország lakóit. Hiába rúgtad be az árokba a kirakati babáidat, az nem mentesít senkit a felelősségvállalás alól. Téged sem, ország szégyene! A családodat sem. A tettestársaidat sem. Értem én, hogy olyasmivel kellett szembesülnöd, ami nem volt benne a terveidben, hiszen olyan szépen felépítetted a vállalkozásodat, kialakítottad a hűbéri rendszert, elfoglaltál, a markodba ragadtál mindent, élet és halál ura lettél és úgy hitted, ehhez elég a propagandát működtetni, az majd mindent megold. Erre kiderült, amit én hosszú ideje pofázok. Az ellenzék már régen nem ott van, ahol az parlamenti ellenzéki pártokat nevelgeted cserépben, időnként megnyesed a gyökerüket, ágaikat, hogy ne tudjanak növekedni, ám mégis úgy nézzenek ki, mintha. A bonsai-kertészektől tanultál, arany virágom? Közben kurvára elfelejtetted, hogy odakint van a valódi természet, ahol nem harminc centis a tölgyfa, hanem hatalmas, ahol nem fér el a tenyeredben a fenyőfa, ahol minden vad és természetes, ahogy annak lennie kell. És a természet egyszer csak rád rúgta az ajtót, mert utcára tódult egy olyan tömeg, amivel nem számoltál soha. Úgy hívják őket, hogy nép. Nemzetnek most éppen nem hívják, ameddig le nem vakarjuk a szavainkról a mocskot, amit rájuk kentetek, addig maradjunk a népnél. Emberek csoportjáról van szó, akikre nem hat Rogán hazugsághálója, akik képesek a maguk fejével gondolkodni, akik nem fosnak be attól, ha fenyegeted őket, akik leszarják mindazt, amit te a saját korlátlan hatalmadról gondolsz:

az elnök asszony döntése és az emberek véleménye szemben állt egymással 

Pontosan így történt, megjelentek AZ EMBEREK. Nem az alattvalók, hanem az emberek, akik nem tűrik tovább azt, ami a gyermekekkel történhet ebben az országban úgy, hogy senki nem védi meg őket. Felszínre került a szorgosan rejtegetett mocsok, és bizony addig aligha fognak megnyugodni az emberek, ameddig a valódi bűnösig el nem jutnak. Ki adott parancsot Nováknak? Ki van a lánc elején? Te? A feleséged? Kinek volt fontos menteni azt a gazembert? És már el is jutottunk oda, hogy az elmúlt 14 évben mit söpörtetek még a szőnyeg alá? Tudom, Gyurcsány. De ő már nagyon régen sehol nincs, már csak az a néhány százezer feltétlen hívedet tudod vele hülyíteni, akik akkor is rád szavaznának, ha a saját szemükkel látnák, miféle emberek vezetik ezt az országot, mert jobban hisznek Rogánnak, mint a tulajdon szemüknek. De ők nincsenek elegen ahhoz, hogy hatalomban tartsanak, ezt te is tudod, ezért szartál be. De hogyan tovább? Hogy majd most jól átvilágítjátok a gyerekintézmények vezetőit? És? Bárki lehet szörnyeteg, nem csak a vezető. És mi van a papokkal, különös tekintettel a katolikus papokra? Egy csomó gyerekintézmény már az ő kezükben van. Hozzájuk nem nyúlhattok, és a magyarországi egyház tűzzel-vassal védi azokat, akiknek börtönben lenne a helyük. Ez micsoda féregség már?

Olyan ügyben mondott igent, ahol csak a nem volt a helyes. Ezt mindenki így gondolja az országban, főleg a jobboldal. Emiatt megbomlott a nemzeti egység, ezt egy módon lehetett helyreállítani, ez pedig az új elnök feladata lesz.

Gyáva és hazug vagy, mint mindig. Ebből, még ebből is a magad politikai hasznát akarod kikaparni. NEM a jobboldal háborodott fel, hanem AZ EMBEREK. Pont. És a nemzeti egység nem most bomlott meg – ugyanis ellentétben azzal, amit te hazudsz, a nemzet NEM a jobboldalból áll, hanem minden egyes honfitársunk része annak -, azt te bontottad meg, tudatosan, szándékosan, hogy hatalomban maradhass. Most az történt, hogy azok is meglátták a valódi arcodat, a hatalmad valódi arcát, akik eddig hittek a hazugságaidban. Ettől vagy te most beszarva, pajtás. Most sem a gyerekeket félted, egyedül csak azt, amit mindig is féltettél; önmagadat. A hatalmadat. A zsákmányt. De vége van. Ha nem is azonnal, akkor is ez a vége. Húzhatod – fogod is – még egy darabig, de holnap, jövő héten, jövő hónapban, jövőre szét fog hullani életed műve. És te végig fogod nézni, ahogy cinkosaid is. Ahogy azt is végig fogod nézni, hogy az emberek ráébrednek, nem igazán számít, hogy jobboldal vagy baloldal, középen jó lenni. Elmondtam sokszor, de nem lehet elégszer; semmi nem pusztítóbb, mint a becsapott emberek dühe akkor, amikor szembenéznek a valósággal. A sajátjaid fognak széttépni, ez jár nekik, jár nekünk és jár neked. Élvezd a hatalmat, ameddig tudod!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.