Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A True Detective 5. évadához ebből simán meg lehetne írni a forgatókönyvet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, tudom, megvan Orbán legújabb Sándor-palota lakója, és Deutsch Tamás is végre felért az EP-lista csúcsára, de még egy gondolat erejéig maradjunk ott, hogy tovább hullámzik a fekália, ami igencsak kriminálisan kezd kinézni innen, ahonnan én nézem. Mert aki egyszer hibázik, az később is fog, szokták volt mondani. A True Detective 5. évadához ebből simán meg lehetne írni a forgatókönyvet, amit a Novák-Varga-Balog trió, valamint a régi/új szereplők felbukkanása tesz egyre izgalmasabbá és undorítóbbá. Miközben őfelsége bűvészkedik és rotálja a kádereket, nem tudok szó nélkül elmenni amellett a nagyon is valószínű az álláspont mellett, miszerint a doktorminiszterelnök úrnak is igencsak bensőséges viszonya kötődik a pedofilügy vádlottjaihoz. A zabolai kastélysztorit is beleértve. Mint tudjuk, a Magyar Hang írta meg, hogy miután Novák Katalin áprilisban kegyelmet adott a bicskei pedofil igazgató bűntársának, K. Endre igazgatóhelyettesnek, Novák a családjával egy hetet nyaralt az erdélyi Zabolán, K. Endre falujában, a K. család barátainak kastélyában. Azt már eddig is tudtuk, hogy K. Endre zabolai édesanyja több filmben szerepelt a szintén Zabolán élő Mikes Katalin grófnővel. Utóbbi menye Ugron Zsolna írónő, volt műsorvezető, akinek könyvét annak idején Lévai Anikó, Orbán felesége méltatta.

Csodálatos, ahogy kezd kirajzolódni a kép. Mint amikor a régészek ecsettel tisztogatják a feltárni kívánt régiséget, amely aztán tökéletes valójában mutatja meg azt, amit igazolni szeretnének az adott korral kapcsolatosan. Itt még csak nem is kell olyan nagyon mélyre ásni, mert a felszínen úszik a szar, csak a részletekre kell figyelni. Amire Novák Katalin nem igazán figyelt, mert a fotó, amit valószínűleg a jutalomnyaralásról posztolt, könnyen beazonosíthatóvá tette a tetthelyet. Márpedig nem kell Agatha Christie-nek lenni ahhoz, hogy összeillesszük a kirakós darabjait. Amelyeket nagyon nehéz másképp értelmezni, mint amit mutatnak. Szóval Novák famíliája a zabolai Mikes-kastélyban szállt meg tavaly nyár végén, amelynek a felújításával kapcsolatban az Átlátszó írta meg még 2019-ben, hogy közel egymilliárd forint közpénz ment el rá a Bethlen Gábor Alap „nemzetpolitikai támogatásaiból”. A végeredmény: egy magán kastélyszálló. Ehhez képest a „Sándor-palota” a Magyar Hang kérdéseire azt a választ küldte a minap, hogy „Novák Katalin 2023 augusztusában magánprogramra, családi nyaralásra utazott Zabolára, így azt saját maga finanszírozta. Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.”

Nem tudom, ki az, aki ezt így ezek után elhiszi, de legyen. Ezzel együtt az oknyomozóknak most kellene minden egyes ezzel a szállal összefüggő bizonyítékot feltárni, mert itt lesz a döglött dakota lova elvásva. Ezért is olyan kényes ez az ügy, mert itt lehetne bizonyítani azt, hogy a Júdás-klán tevőlegesen is részt vett ebben a mocskos históriában. Annyira bűzlik ez a sztori, hogy az ember konkrétan már csak befogott orral képes elolvasni a naponta megjelenő híreket. Most kell ezt a vasat ütni, mert Júdás húzza az időt, arra játszik, abban bízik, hogy elalszik, elül a balhé. Nem szabad hagyni!

A másik fontos dolog: miközben ez az egyszerre sajnálatos és gyalázatos ügy napvilágra került, párhuzamosan kezd feljönni más területeken is a fekália kicsiny országunk posványos tavának felszínére. Pár napos hír, hogy az Uzsokiban konkrétan leállt a kardiológiai osztály, mert nincs ember. Budapest közepén megállt az egyik legfontosabb és leggyorsabb beavatkozásokat igénylő ellátás, ami azt jelenti, hogy akinek sztrókja, infarktusa, embóliája vagy agyvérzése lesz, az vagy megússza a csodával határos módon, vagy azért hal meg, mert nem nincs hol ellátni. Mert nincs aki ellássa. Ezzel főleg azt akarom mondani, hogy a nagy pofájú birodalmi állampárt, aki megint olcsó keménykedésre használja a gyermekvédelmet, nem csupán a gyermekvédelmet, hanem az egészségügyet is a padlóra küldte. Meg persze az oktatást és a szociális hálót is. Mindent. Kunetz Zsombor elmondta, hogy ha nem kezdik el visszalapátolni az egészségügybe az ellopott pénzeket, akkor az éhezők viadala kutyafasza lesz ahhoz képest, ami ennek következtében odacsap az embereknek. Valóban ott tartunk, valóban beletörődtünk abba, hogy vén, olajszőkítő maffiózó rendőrre bízta a főnöke az oktatást és az egészségügyet, mert majd ő rendbe rakja? Tényleg? Ezek mindenhonnan ellopták a pénzt, ha meg nem, akkor olyan baromarcú döntéseket hoztak – például a nyakukba szakadt koronavírus-járvány idején -, hogy a költségvetésen éktelenkedő fekete lyuk adta a másikat. A csilliárdokért beszerzett horkolásgátlókra, tesztekre, vakcinákra gondolok, amelyeknek az ára most rohadtul jól jönne, de nincs sehol az a pénz, mert a tettesek nyerészkedtek egy izmosat a mi adóforintjainkon.

És akkor nem akarom idecitálni az oktatás oszladozó hulláját, mert nem tudom elhinni, hogy akinek van gyereke, az ne a saját bőrén tapasztalná, hogy konkrétan nincsen tanár az iskolákban. Van viszont egy propagandahadtest, amelyik pár nap alatt több tíz millió közpénzt égetett el arra, hogy elkenje a bukott pedofilsimogatókat és lejárassa Magyar Péter kapitulált NER-vitézt. Mert ugye a fontossági sorrend nem mindegy. Először a pofázás, rágalmazás, lejáratás, utána a lopás, a végén pedig pont arra nem marad egy kanyi se, amire kéne. Márpedig ott tartunk, hogy nagyon kéne. Ez a mostani eset rámutatott arra, hogy mennyire nincs rendben a gyermekvédelem, de rá kell mutatni arra is, hogy mennyire nincs rendben tulajdonképpen semmi sem ebben a szájbetekert országban, ahol néhány emberen keresztül egyszerűen kifosztották a társadalmat. 

Úgyhogy javasolnám az összes idiótának, hogy kezdjen el egy kicsit foglalkozni az ország dolgaival, mert a bizonytalanok és a tartózkodók kora lejárt. Egyébként – mielőtt bárki megsértődne – az idióta görög eredetű szó, ami eredetileg magánembert jelentett, azaz olyan polgárt, aki nem vesz részt a demokratikus városállam politikai életében. Jó lenne már részt venni, mert a júdási politika erre épül. Hogy úgysem veszünk részt, úgyis leszarjuk, velünk úgyis bármit meg lehet tenni. Elhiszem, hogy könnyű karba tett kézzel nézni, hogy ez történik abban az országban, ahol élünk, de néha tenni is kellene valamit. Mondjuk az ilyenek szíveskedjenek elfáradni szavazni, hogy rendet lehessen tenni. Gondolom, néha otthon is felporszívóznak és kiszellőztetnek ezek a kedves honfitársak, vagy ha nem, akkor ideje lenne némi friss levegőt beengedni. Nemcsak a lakásba, hanem az országba is, mert elviselhetetlenül áporodott már a levegő. Nemhogy nem elég, de most már egyenesen bűn nyavalyogni, meg panaszkodni, aztán jól behúzni az ikszet a narancssárgákra, arra hivatkozva, hogy úgysem lesz jobb. De jobb lesz, csak azért tenni kell. Ha viszont jól van ez így is, akkor sajnos megérdemli az, aki az utcán esik össze, és nem kerül időben kórházba, mert ott úgysincs már senki aki ellássa. Miközben Zabolán kurvára jól megy a haverok kastélyvállalkozása. Ha jól van ez így is, akkor nem szóltam. Akkor Pató Pál úrként bele kell szarni, aztán majd csak lesz valahogy. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.