Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fizikai határok megerősítése nem használ

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenesetre jó ideje már, hogy az illegális migrációnak nevezett valamiről szólnak a hírek. Minden nap olvashatjuk, hallhatjuk a jelenséggel kapcsolatos „újdonságokat”, úgy, mint nők megerőszakolása, csoportos gyújtogatás, erőszakba torkolló bandaverekedések, és így tovább. Ismerjük a mai világnak a hírekre – olykor álhírekre – éhes természetét is, s már megtapasztaltuk, hogy mindig kell, hogy valami „örök” téma – demokrácia hiánya, kipécézett országok szapulása, ökológiai veszélyekkel való riogatás, és számos más, ijesztgetésre alkalmas jelenség – borzolja a kedélyeket. Manapság az illegális migráció a gumicsont, amit rágunk, rágunk, de csak nem akar eltűnni az életünkből. Sőt! Még csak a megoldás sem körvonalazódik arra nézve, hogy miképp lehetne elejét venni Európa elözönlésének. 

Ez a részlet egy fideszes pártlap véleménycikkből származik, amely azt vesézi ki, hogy mégis ki hatalmazta fel arra az uniós vezetőket, hogy meghozzák helyettünk azt a fontos döntést, miszerint akarunk-e illegális migrációt, vagy sem. Nos, a migráció, mint olyan, nem illegális, hiszen a szabad mozgás mindig is kéz a kézben járt az emberiség történelmével. Amióta léteznek emberek, azóta létezik a migráció is. Ez nem egy brüsszeli találmány, pláne nem újdonság, a probléma sokak szerint mégsem ez. Van ugyanis a jó és a rossz migráns. A jó migráns olyan országból érkezik, amely fejlett, lehetőleg keresztény kultúrával rendelkezik és fehér. Ezzel szemben a „rossz” migráns fejletlen, a demokráciát hírből nem ismerő, de legalábbis nem jól működő országból jön, és célja természetesen az, hogy lerombolja a már meglévő és működő fejlett nyugati kultúrákat. Ezek az emberek sokszor a Közel-Keletről, esetleg Afrikából érkeznek, a bőrük színe gyakran sötétebb és nem is ugyanabban az Istenben hisznek, mint mi.

Nos, tény és való, hogy a hírek nagy részét a migránsokkal kapcsolatosan az teszi ki, hogy gyújtogattak, fosztogattak, késeltek és erőszakoltak, hiszen az ember olyan, hogy a brutális hírekre kapja fel a fejét. Az nem megemlítendő – de legalábbis nem úgynevezett breaking news -, ha egy Afrikából érkezett menekült új, választott otthonában letelepülve pozitív hatást gyakorolt az ott élő közösségre. Egy jó egyiptomi, iraki, vagy afgán orvos nem hír, mint ahogy egy a társadalom hasznos tagjává vált szudáni vagy szenegáli kőműves sem. Persze nem azt mondom, hogy a többség orvos, mérnök és tudós, de ezzel egyidőben az is igaz, hogy a többség nem erőszaktevő és gyújtogató. Az igazság valahol a kettő között van, ami nem annyira érdekes sokszor egy újság számára. Az ilyen átlagos emberekről ugyanis nem olyan érdekes beszámolni, és ha be is számol valamilyen lap, az nem fogja körbejárni a világsajtót, inkább helyi szinten fog ez megjelenni.

És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kellene beszámolni a bűncselekményekről is, hiszen ezek is a valóság részét képezik, de azt igen, hogy nem kellene velük riogatni és átmosni ezzel az emberek agyát. A magyarok szemében sokszor egy menekült, egy migráns csak rossz lehet. Céljai nem egyeznek a miénkkel és sokszor azért jönnek ide, hogy megváltoztassák a hagyományainkat, kultúránkat és történelmünket. Nem mondom, hogy egyébként erre ne lenne képes a migráció, de hát ez történt az utóbbi több száz évben is, az miben volt más? Napóleon egymaga írta át Európa történelmét és kultúráját, de magyarokként az Osztrák-Magyar Monarchia révén nekünk is van gyakorlatunk ebben. A megszálló törökök ugyanezt tették annak idején, mint ahogy a gyarmatosítások idején is ez történt. De a kultúra és a demokrácia Afrikába vagy Közel-Keletre cipelésével semmi gond sincs, mint ahogy azzal sem, hogy mindenhova is Jézus üzenetét kívánták elvinni a fejlett nyugati országok misszionáriusai.

Megértem, hogy egyes helyeken valóban problémát okoz a tömeges migráció és erre valamiféle megoldást kell találni, de a magyar kormány nem megoldást kínál fel, csupán elzárkózik attól, amitől nem igazán lehet elzárkózni. Nincs ugyanis egyetlen olyan ország sem, amely érdemben meg tudta volna állítani a migrációt. Amennyiben ugyanis olyan okokat keresnek, amelyek miatt egészen biztosan nem indulnak majd útnak a migránsok, az nem éppen pozitív. Egy migráns ugyanis akkor nem megy majd Amerikába és Európába, ha pontosan tudja, hogy a helyzet rossz, nincs munkalehetőség, a törvények nem működnek és éhínség ütötte fel a fejét. Nem véletlen, hogy nem Szíria és Afganisztán irányába, hanem onnan menekülnek azok, akik egy jobb életet szeretnének maguknak és családjuknak. Ezeket az embereket sem kerítések, sem falak nem fogják megállítani, bármennyire is próbálkozik ezzel az EU a Frontex révén, vagy épp az Egyesült Államok azzal, hogy a mexikói határon egy falat próbál felhúzni.

Előre tudható, hogy ezek lehet, hogy egyes emberek számára visszatartó erővel bírnak majd, valódi megoldást azonban nem kínálnak. Akkor viszont nem lenne jobb inkább elfogadni azt, hogy a migráció egy évezredek óta létező dolog, amellyel inkább élni kellene? Azt nem mondom, hogy ez egy egyszerű feladat, és jól láthatóan számtalan hibát követett el ezzel kapcsolatosan az USA és Európa is, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne javítani ezen a helyzeten. Érdemesebb lenne tehát inkább kerítések felépítése, valamint katonák és határőrök felfegyverzése helyett abba ölni az adófizetők pénzét, ami sikeresebb integrációt tesz lehetővé. Mert jól látható, hogy a jelenlegi körülmények között ezen két földrészről nem fog csökkenni a menekülni próbálók száma, ezért az ilyen formán történő „védekezés” inkább csak szélmalomharc. A valódi megoldást jól láthatóan más helyen kellene keresni, de ameddig fizikai falak és kerítések építésével foglalatoskodunk, addig ez kivitelezhetetlen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.