Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha a NATO-tagsághoz járna gerinc, akkor ez egy jó ország lenne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Könnyekig meghatódtam a teljesen szuverén magyar parlament még annál is szuverénebb Fidesz-frakcióján, hiszen úgy tűnik, már nem dühösek a svédekre, sőt, kimondottan megszerették őket az elmúlt néhány napban. Olyannyira, hogy Kocsis Máté levelet is írt Kövér Lászlónak, melyben tisztelettel arra kéri a házelnököt, hogy a tavaszi ülésszak első napjára hirtelenváratlanul kerüljön napirendre Svédország NATO-csatlakozása, mert Orbán Viktor bátorai tegnapról mára megnyugodtak, már nincsenek kétségeik, nem érzik sértve magukat, hanem meg akarják szavazni a csatlakozást. Kár, pedig ha még egy kicsit kitartanak, akkor meg lehetett volna ünnepelni a kekeckedés szülinapját. Egy éve bohóckodnak ezzel – és persze az Európai Unió biztonságával, bár az soha az életben nem volt szempont Orbán torz világában, sőt -, a világon semmi pozitív hozadéka nincs a dolognak, a svédek nem kértek bocsánatot a semmiért, a miniszterelnökük nem rohant kezet csókolni a csútinak, hazugságnak bizonyult az a kijelentés is, hogy nem Magyarország lesz az utolsó jóváhagyó, szóval semmi nem úgy lett, ahogy a Nagy Taktikus akarta, most valamiért mégis sürgős lett, hat nappal az ülésnap előtt lett sürgős. A legszebb az egészben az, hogy előtte még volt egy vérszegény kísérlet Rogánék részéről, azt akarták beadni a népnek, hogy óriási győzelmet aratott a kocafocista a Svéd Királyság felett. Hát pajtások, ez nem (ez sem) jött össze, de legalább sikerült az eddiginél is mélyebbre ásni Magyarországot, ami nem kis teljesítmény 14 év szakadatlan lapátolás után.

Szerencsére azért így sem maradt jó kormányunk ellenségek nélkül. Momentán a finnek rongyoltak bele honatyáink brüsszeli csipkénél is finomabb lelkébe. Menczer Tamás hallószervéhez némi spéttel eljutottak a finn miniszterelnök régebben mondott szavai, és ő tette, amit – ha jól emlékszem, talán Szijjártó mondta ezt, bár nem vagyok teljesen biztos benne, ám miután mindegy is, nem fogok időt pazarolni a keresgélésre – a pártközpont nem akkor sértődik meg, amikor megsértik, hanem akkor, amikor a sértődés érdekében áll, hát most érkezett el az ideje a sebzett bőgésnek. Szóval a finn miniszterelnök azt mondta:

Amit Orbán a svédekkel csinál, az Putyint segíti…Elfogadhatatlan, amit Magyarország tesz a svédekkel, nincs oka arra, hogy megakadályozzák a NATO-hoz való csatlakozást. Svédország készen áll, minden kritériumnak megfelel. Szükségünk van Svédországra a NATO-ban, hogy biztosítsuk a Balti-tengert. (HVG)

Erre bődült el Menczer mester, hogy:

Látom, a finn miniszterelnök rólunk nyilatkozott. Apró megjegyzés: A finn politikusok sírva könyörögtek, hogy támogassuk a NATO-csatlakozásukat. Támogattuk. Azóta többször hazugságokkal támadtak minket. Tanulság: Sajnos gerinc nem jár a NATO-csatlakozáshoz.

Aha, biztosan így volt, sírva könyörögtek azok. A csúti kocafocistának, ki másnak, hiszen ő élet és halál ura az univerzumban, úgy osztogatja a NATO-tagságot – miután az személyes privilégiuma -, mint cukros bácsi az édességet. Tanulság: ha a NATO-tagsághoz járna gerinc, akkor nem ez a kormányunk lenne. Orbán legfeljebb tyúkperekben jeleskedne – már amennyiben sikerült volna teljesíteni a tanulmányai után szükséges gyakorlati időt, Menczer Tamás pedig az aktuális Mindegymilyen TV-ben vezetné a mágusok félóráját, esetleg a Máriapócs-Felcsút meccset közvetíteni valamelyik helyi csatornán. Istenem, de normális életünk lehetne! Bízzunk benne, hogy ez az idő is el fog érkezni!

Hiába, ez van, amikor egy olyan zseniális, csodálatos, olvasott, tehetséges ember vezeti az országot (Magyar Péter interjújából idéztem, bár nem szó szerint, de nagyjából így jellemezte minden fideszesek urát), mint amilyen a magyar miniszterek bátor elnöke, aki hősiesen lapított, ameddig a cselédei valahogy megpróbálták elkenni a pedofilbotrány során felszínre tört fekáliát, még annál is hősiesebben bújt a nők szoknyája mögé, hogy védje magát, majd pedig valóságos hérosz módjára sunnyogott kordonlabirintusok és testőrök között a saját nyájába beszámolni az aktuális elmeállapotáról. Ez a bátor vezér még azt is elintézte, hogy teljesen korrekt legyen a választás, már megint. Van még addig jó három hónap, úgyhogy az ÁSZ mostanra el is döntötte, hogy mi mindenben hazudtak és csaltak az ellenzéki pártok, ezért nemzetileg az a helyes, ha nem a Fidesznek kell legyőzni őket a választáson, hanem ezt már előtte megteszi a NAV és az ÁSZ azzal, hogy elveszi az összes pénzüket, ne legyen miből kampányolni. Hogy jó hír is legyen, itt jegyezzük meg, az ÁSZ semmi kivetnivalót nem lelt sem a kormányzati kommunikációnak hazudott propagandában, sem a CÖF, vagy a Megafon, netán a közpénzmédia ténykedésében, mert az teljesen, de piszkosul rendben van, azok a konyhapénzt költik és eszük ágában sincs befolyásolni a választói akaratot. Jól van ez így, mert a rezsim bukása után nem kell majd vesződni azzal, hogy kiválogassák az újonnan felállított, független, szakmailag és emberileg is korrekt szervek, hogy melyik testületet kell felszámolni, melyiknek a tagjait kell felelősségre vonni az ország érdekei elleni ténykedéssel, a demokrácia és a jogállamiság felszámolásában való részvétellel. Az összeset.

Végezetül egy képernyőfotó Rogánék legfrissebb szellemi teljesítményéről:

Magyar Nemzet

Hajrá, nertársak! Böjtöljetek, kergessetek, bojkottáljatok bátran! Sok szerencsét kívánok hozzá.

Továbbá – nem a nerencekenk, hanem az olvasóinknak – jó ébredezést, szép napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.