Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Zsebes platform, halihó!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Püspökfalat emeltek OV köré, hogy szó se érhesse a máz elejét.

*

A Méltóságos és Nagytiszteletű Balog Zoltán Püspök Úr lejáratásának kísérlete nem más, mint a Kormány Égibázisa elleni rakétatámadás!

*

Nem azért, mert pedofil-ügyben keveslem a vezéráldozatok számát, de kíváncsi természetű vagyok. 

Mi a tényleges vagyoni helyzet a Kónya Endre tulajdonaként jegyzett, egymilliárd jó magyar közforintokat felújításokra felzabáló zabolai Mikes-kastéllyal?

Az Orbán családot milyen szálak kötik a székelyföldi Zabolához, azon túlmenően hogy kapcsolatban álltak az ott élő egykori kastélytulajdonossal, Mikes Katalin grófnővel? (Pl. Lévai Anikó méltatta a grófnő volt menyének, Ugron Zsolnának a könyvét). Mi a színtiszta igazság a Kónya Endre és világjáró hadnagyunk, Orbán Gáspár állítólagos barátságáról? Véletlen volt, hogy a büntetőperben az Orbán-család cégének ügyvédje védte a fő gyanúsítottat? 

A bicskei gyermekotthon alkalmazottjaként a K. Endreként elhíresült személy milyen minőségben és mennyiért sertepertélt az eredményeket produkálni képtelen, ám százmilliárdokat felemésztő felcsúti futballakadémia környékén?

*

Nem kacsa, nem ámítás!

Belépési adó kell fizetniük ezentúl a külföldi illetőségű turistáknak, akik be szeretnének lépni Balira. A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Magyarországon is kedvelt üdülőhely, ezért a hír mélyen megrázta az itt élőket. Ugyan a földi Paradicsomba való belépés csupán kb. 3500 Ft.-nak megfelelő 150 000 rúpia, az illeték bevezetése érzékenyen érintette a szabadságukat vagy szabadidejüket ott eltölteni szándékozókat. Különösen a minimálnyugdíjból vagy a családi pótlékból élők rázzák az öklüket, amiért az indonéziai sziget illetékes hatóságai megfosztották őket kedvenc utazási lehetőségüktől. Ugyanezen rétegnek szeme sem rebben, amikor a Hollókőre való belépésért vagy a Halászbástyáról való lenézésért kell leperkálniuk csínos kis summákat a helyi önkormányzatoknak, de mégis, hogy jönnek ahhoz az indonézek, hogy ilyesmit újítsanak?!… Hol van ilyenkor az orbánviktor, hogy megvédje őket?!…

Az elégedetlenkedők imái máris meghallgatásra találtak! A szociálisan érzékeny Kormány –ámokfutását megszakítva – új adó bevezetésére tett javaslatot az Országgyűlésnek. Most aztán izgulhatunk, hogy vajon átmegy-e?…

A lemondási adó bevezetését a jelenlegi lemondási cunami indokolja, és célja az, hogy a NER önkéntes lemondásra kényszerült oszlopos tagjainak további gondtalan megélhetését – amely módfelett megterheli a büdzsét – zökkenőmentesen menedzselni lehessen. Mostantól nyugodtan ki lehet esni a pixisből, lesz majd mit tejbe aprítaniuk, holtodiglan, holtomiglan.

Így már egészen más a leányzó fekvése! Köszönjük, NER, köszönjük Orbán!

*

Nem vagyok egy Kasszandra, már csak nemileg sem, valamint jósolni sem szokásom. (Szépségem persze megkérdőjelezhetetlen.) De abban biztos vagyok, hogy a jövő egyik menő üzletága az agyátültetés lesz. Részemről bele is fektetnék, ha volna mit vagy kit.

Jutott ez eszembe, miután Bicskén a Mi hazánk bicskanyitogató kaszatibije oda nyilatkozott tüntetésileg, hogy ha hatalomra kerülnek, az „ilyeneket” egytől-egyig kasztrálják. Én már Pokorni Zoltánnal sem értettem egyet – mi több, nyelvtanilag sem – , aki beígérte: „Aki először belenyúl a kasszába le lesz vágva a keze”. Szerencsére nem is történt ilyesmi, mármint nem vágták le senki emberfia kezét, bár a germanizmus is megérdemelne egy sarokbaállítást. Precedens híján mindenki, aki hozzáfér, vígan turkál a masszában azóta is. Belegondolni is rémületes, hogy venné ki magát az: kezetlen, részfunkciótlanított fütyijű csávók és csajok csápolnak az ország elitjében Brüsszel ellen, hogy ne fütyüljön már annyira, a Sorosék kezeslábasát magára öltve?!…

Az ilyen drasztikus elképzelések szószólói a társadalmi béke ellenségei. Kiiktatásukra a részleges vagy teljes agyátültetés a kézenfekvő megoldás. Volna rá némi népi igény, ha össznemzeti nem is. 

Az emberiség fényes jövő várna, ha az orvosi technológia oda fejlődik, hogy ez gyorsan, könnyen kivitelezhetővé és engedélyezhetővé válik. Persze nem lesz annyira fájdalommentes, mint a jelenlegi hatalmi praktika,, az agymosás, de az sem fair, hogy csak másoknak fájjon a dolog, az agymosott meg örömtáncol. Az agyátültetés csak az érintettnek kellemetlen, mindenki más jól jár vele.

Mentem a kertbe, ott már lassan szabadon lehet ültetni, meg át is.

*

Ezek a jelenlegi politikai történések nincsenek jó hatással az életvitelemre. 

Reggel felkeltem, csórén elindultam zuhanyozni. Most dél van, és azon veszem észre magam, hogy még mindig itt ülök a laptop előtt, s – a klaviatúrát nyomkodva – próbálom kifürkészni a meztelen igazságot. 

Azt, hogy a Tóni kicsoda-micsoda, világosan látjuk. De azt ki az Ádám és a Barbara. én sem tudom, Az Ádám-kosztüm és a barba (szakáll, spanyolból) rossza – személyemben – mindenesetre adott a keresésükhöz.

*

A bordélyház egy valóságos szentély a mi Országházunkhoz képest.

*

„Egy teátrum a publikumért!” – kezdődik a Nemzeti Színház közleménye, amelyben beszámolnak arról, hogy már több tucatnál tart azon teltházas előadások száma, amelyekben Vidnyánszky Attila színidirektor a legfőbb fellépő. A mélyről tisztelt Művész – közkívánatra – hetente többször megismétli azon produkcióját, amelyben váratlanul elesik a színpadon egy díjátadási ceremónia közben. A nézők nem győznek betelni az esemény nézésével.

„Megkérjük a tisztelt jegyvásárlókat, hogy ne kérjenek újrázást” – folytatódik a közérdekű tájékoztatás. Igaz, hogy az egész produkció csupán pár percig tart, de hiába a vastaps, a neves igazgató-rendező tehetetlen. A szervezetét erőst megviseli a gyakori elvágódás. Egyben tudatjuk: mivel a művészethez nem konyító Országos Mentőszolgálat megszakította együttműködését teátrumunkkal, a sérültet a jövőben az egyház által iderendelt mentőangyalok fogják elszállítani. A baleset óta a Főigazgató Úr bokarögzítő sínt kénytelen használni, de ez nem zavarja őt abban, hogy úgy bokázzon, ahogy a Karmeltából fütyülnek.” 

„Vidnyánszky elesett, viszont Kárpátalja sem tért haza! A néppel bűzön-vízen át!” – záródik a közlemény.

*

Nem kell ahhoz díszlet, hogy az ember le- vagy elessen. Elég ha megbotlik a saját jellemtelenségében.

*

Félbeszakadt a Vígszínház előadása, mert az egyik főszereplőnek „elment” a hangja.

Nekem aztán nyomhatják a sódert! Ellopták azt is, ennyike.

*

Rejtély, miért rúgta ki – érdemei elismerése mellett, a nézők által indított petíció ellenére – a népszerű Sándor Péter énekes-színészt az Operettszínház jelenlegi főigazgatója, Kiss-B. Attila.

Az indoklás szerint nem szakmai okok állnak a háttérben. A művész „az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen”

El sem tudom képzelni, mi történhetett konkrétan, a találgatás nem kenyerem. A sajtó sem tudott kiszimatolni semmit. Jelenleg ugyanis mindenki mélyen hallgat.

Szó ami szó, ezen megnyilvánulás taralmából és hangneméből még sosem származott baj.

*

– Ember! Nem most jövök a falvédőről!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.