Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt a rezsimet másképp nem lehet lebontani, csak belülről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az alábbiakban megpróbálom Magyar Pétert és az ő megszólalásait az én szemszögemből értelmezni. Főleg azért, mert súlyosan megoszlanak a vélemény vele kapcsolatban, nemcsak a saját oldalán (ahol nyilván ő most a főgonosz), hanem az ellenzékiek között is. Most erre fókuszálnék, és ezt próbálnám meg két példán keresztül szemléltetni. Először is szögezzük le: Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje nem hős. Magyar Péter szerintem egy értelmes fiatalember, akit beszippantott a NER, minden bizonnyal imponált neki ez az egész miliő, a pénz, a karrier, a maffiaállam árnyékában való munkálkodás, az érinthetetlenség illúziója. Aminek volt alapja, és nemcsak azért, mert esténként az igazságügyi miniszterrel bújt ágyba. Egy ideig. Továbbá evidensnek tűnik, hogy a két jogász között téma volt a napi munkaügyek megbeszélése is. Ami nyilvánvalóvá teszi, hogy Magyar nemcsak a saját tapasztalatai, hanem a miniszter felesége révén is rálátott a rendszer működésére, ahol személyes, mi több, baráti viszonyban volt több kormányközeli figurával (még ha egyesek ezt tagadják is), de együtt reggelizett Tiborcz Istvánnal, és elmondása szerint Rogán Antallal is több ízben kapcsolatba került.

És akkor jöjjön egy absztraktnak tűnő, nem idevágó példázat. Pár hete fut a Netflixen a Griselda Bianco életét bemutató minisorozat. Nem akarok szpojlerezni, csak amennyire muszáj, aki teheti, nézze meg, tanulságos. A lényeg, hogy egy fiatal nő megérkezik a Madelin kartellből Miamiba, és ott építi fel birodalmát, ami természetesen a drogra épül. Egy barátnőjénél lel menedékre és annak utazási irodájában kezd el dolgozni. Miután kiderül, hogy (újra) droggal kereskedik, a barátnő kirúgja. Csodák csodájára, beindul Griselda drogbiznisze, a barátnő pedig – annak ellenére, hogy nem akar részt venni ebben a kétes üzletben – a repülőjegyeket intézi Griseldának, hogy a prostituáltakat és a drogot az országba tudják hozni. Később Griselda Miami királynője lesz, legyőzi az összes vetélytársat, ám folyamatosan attól retteg, hogy valaki majd elárulja őt. Ezt hívják ezen a szinten paranoiának, ami a folyamatos bizalmatlanságot erősíti. A rendőrség nyomoz utána, senkiben nem bízik, és folyamatosan mindenkit megfigyel. Egyszer a rendőrség próbálja megzsarolni a barátnőt, ám ő nem áll kötélnek, helyette elmegy Griseldához, hogy elmondja neki mi történt. Griselda majdnem megöli a barátnőjét, mert azt gondolja, ő a tégla, aki elárulja őt. Ezen a ponton dönt úgy a nő, hogy inkább elmegy a rendőrségre és kitálal Griseldáról. 

A második példám szintén egy filmadaptáció, amelyik a Titanic szerencsétlenségét tárja a néző elé. A hatalmas monstrum az akkori korszak legmodernebb technikájával volt felszerelve, a mérnökök elképzelni sem tudták volna, hogy rögtön az első útján el fog süllyedni. Elég volt egy emberi hiba, a kapitány hibája, ami egy jéghegy, a tengerből alig kilátszó részével való ütközéshez vezetett. Ott is először csak egy kis lék keletkezett a hajón, majd szép lassan a víz elöntötte az egész belső részt. Aki tudott, menekült, aki nem, az a jeges vízbe fulladt. Nos, az orbáni rendszert is valahogy így kell elképzelni. Most léket kapott a hajó, a jeges víz pedig elkezdett befelé ömleni. Ha megállítják, akkor talán megússzák, ha nem, akkor viszont szép lassan a szemük és a szemünk láttára fog elsüllyedni a birodalmi állampárt. Persze Júdás nem fog a hajón maradni, mint a filmben a kapitány, ő úgy fog elsőként menekülni a közelebbi bizalmasaival mint Rose vőlegénye tette a Titanicban.  Egy dologra kell figyelni majd: ha sikerül is elmenekülnie, utána kell menni, és el kell számoltatni.

És akkor jöjjön az én elméletem. Lehet, hogy a Magyar Péter részese volt valaminek, egy csomó disznóságnak is akár, de közben rájött, hogy ez nem helyes. Nyilván ehhez a megvilágosodáshoz kellett ez a botrány, ő pedig úgy döntött, hogy inkább leszámol az eddigi életével. Nem kell sajnálni, nem kell piedesztálra emelni, viszont szerintem érdemes megóvni. Még nem tartunk ott, de valahogy úgy, ahogy a rendőrség köt vádalkut a bűnözőkkel, hogy egy nagyobb vadat, jelen esetben a mi magyar Al Caponénkat el lehessen kapni. Egy ilyen esetben a belső információ a legfontosabb, és ezzel Magyar Péter nem bánik rosszul. Nem azért kell védeni ezt a csávót, mert annyira aranyos és ártatlan, hanem azért, mert ő és a bizonyítékai fontosak lehetnek a rezsim szétverésében. Nem ritka az, amikor komoly bűnözők kapnak kegyelmet (témánál is vagyunk), ha cserébe dalolnak és segítenek bűnszervezetek felszámolásában. Mert senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy amit Orbán létrehozott, az állam az államban az egy Cosa Nostra típusú maffiaszervezet (erről Pesty László is nyíltan beszélt, Magyar Péter megszólalásain felbátorodva), azzal a különbséggel, hogy itt nincsenek autókban agyonlőtt emberek, vagy – mint Oroszországban – a sokadik emeletről kieső, túl sokat tudó szereplők.

Nem tartom ártatlannak a csávót, de nagyon úgy néz ki, hogy neki is elege lett ebből a cirkuszból. Örüljünk neki, hogy szivárogtat, hogy ha egyelőre konkrét bizonyítékokat nem is, de közvetetteket szállít a nyilvánosságnak Orbánékról. És ez egyáltalán nem haszontalan. Főleg ha még néhány hozzá hasonló figura is előbújik. Mert ezt a rezsimet másképp nem lehet lebontani, csak belülről. És a belülről az így néz ki. Nyilván senki nem fogja magát feláldozni senki másért csak úgy. A legkomolyabb gyilkossági és maffiaügyekben is a vádalku volt az, ami kinyitotta emberek száját, így kerültek elő olyan információk, amelyek egyébként talán soha nem kerülnek elő. Félreértés ne essék: Magyar Péter nem bűnöző, nincs ellene eljárás, bár ami késik, az nem múlik, ha erről a karaktergyilkos, bosszúálló, hatalomtól megrészegült bandáról és az irhájukról van szó.

Lehet, hogy idealista vagyok, de szerintem nem kell bántani Magyart, viszont segíteni érdemes lehet neki. Nyilván nem abban, hogy létrehozzon egy új Fideszt, ahol ő venné át Orbán pozícióját, sőt, nem is biztos, hogy a közéletben van a helye. Viszont jelenleg az eléggé nyilvánvaló, Orbán bajban van, bármennyire is azt próbálja meg a Megafonos közpénzt zabáló csicskákon keresztül előadni, hogy ura a helyzetnek. A talpasok máris elkezdték lejáratni, a hitelességét kikezdeni, személyeskedve, primitív módon támadni, hiszen elemi érdekük, hogy mind a saját, mind az ellenzék szimpatizánsai előtt földbe döngöljék. Erre utal, hogy a saját szerény intellektuális képességeivel, de már a nemzet csótánya is beszállt a moralizálásba, ő annak a közönségnek muzsikál, amelyet Rogánék a két bites propagandájukkal sikeresen zsibbasztanak 14 éve. Sorra fognak jönni a gyalázkodások, a válogatott aljas rágalmak. Ennél sokkal kisebb horderejű ügyeket toltak meg ennél sokkal látványosabban Rogán emberei. Legyen szó Juhász Péterről, Krekó Péterről, Vona Gáborról, civil szervezetekről, bárkiről, aki közel sem jelentett ekkora veszélyt egy, a jelenlegihez hasonló kényes pillanatban a birodalmi pártállamra, mint most Magyar Péter megszólalásai.

Összefoglalva: szerintem az embert nem kell bántani, ez most egy olyan pillanat, amikor a tökéletesnek hitt néphülyítő-népnyúzó gépezet megroggyant, érdemes ezt kihasználni. Ne basszuk el! Ítélkezni majd ráérünk később. Magyar Péter felett is akár.   

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.