Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minél távolabb tolni a mocskot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha lehet azt megszólalásnak, a kövek és a függöny mögül való előmászásnak nevezni, hogy a fedettpályás nők szoknyája mögé bújás Európa-bajnoka, minden bátorak fejedelme – aki más körülmények között azzal is szimpátiát próbál hajhászni, mint Balog püspök az egyháza tagjai körében, hogy felhúzza a gumicsizmáját – közel egy hétnyi kitartó sunnyogás után a cselédség által kiposztolt fotográfiával és háborús zenei aláfestéssel megküldött propagandavideóval megüzente, hogy nem dőlt el, viszont ég a keze alatt a munka, akkor nevezzük megszólalásnak. Szerintem nem szólalt meg, hanem a propagandavideóból sajnos valamiért kimaradt Rogán Antal tulajdonában lévő sárguló Finkelstein-kotta alapján igyekszik távol tartani magát az elmúlt évtizedek legsúlyosabb politikai-társadalmi botrányától, amelybe két káderét már belebuktatta, de a társadalom felháborodása nem csillapodott. Orbán Viktor a hatalomgyár jól bevált módszere szerint igyekszik minél távolabb tolni magától a mocskot, ami a rendeleti kormánya körül hullámzik. Ha nyakig ér a szar, ahhoz semmi köze, ha győzelmet kell hirdetni, akkor senki más nem fér bele a rivaldába rajta kívül.

Még csak azt sem gondolom, hogy a politika nem erről szól, a politika mindenhol a hatalomról szól, csak az a nem mindegy, hogy amikor valaki hosszú időn keresztül a gyermekek védőszentjeként definiálja saját magát, és rendeleti-veszélyhelyzeti-háborús-migrációs kormányzást folyat, akkor mennyire képes félnótás hülyének nézni mindazokat, akiknek elvileg azt kéne bevennie a gyomruk, hogy a vezénylő tábornoknak, hogy pont neki nincs semmi köze a gyermekvédelem megcsúfolásához. Ahhoz, hogy a gyermekvédelmi propaganda-bullshit mögött a kereszténynemzeti államvezetés valójában pedofil bűnözők bűnsegédeit mossa ki védtelen kiszolgáltatott gyermekekkel szemben folytatólagosan elkövetett bűncselekményekből, és engedi rá őket a társadalomra. Csak éppen a vállukat nem veregeti meg, hogy hajrá, lehet ugyanonnan folyatni, ahol abba sem tetszett hagyni, drága Endre bácsi, hogy a jóisten áldja meg mindkét kezével és lábával.

A pontosság kedvéért szerintem fontos lenne, hogy akkor írja le bárki, hogy Orbán előkerült a hat napos száműzetésből és megszólalt, amikor érdemben megválaszolja azokat a súlyos kérdéseket, amelyek a gyermekvédőnek becézett, ámde pedofilsimogatással bizonyíthatóan kapcsolatba hozható kormánya és holdudvara kapcsán a levegőben lógnak. Lassan két hét óta lógnak a levegőben megválaszolatlanul. És akkor is ott fognak lógni, ha annyit sikerült kiizzadni a Rogán-központnak, hogy a péntek délutáni civil tüntetésre rászervezték Gulyás Gergelyt és a kormányinfót, mintha bármi jelentősége lenne annak, hogy két órán keresztül miket beszél mellé.

Úgyhogy határozottan a függöny mögött sunnyogó bátorság iskolapéldájának tudom be azt is, hogy miután Balog püspök rákente a pedofília mocskát a református egyházra azzal, hogy nem talált semmi kivetnivalót saját magában, konkrétan abban, hogy egy olyan gazember kegyelemben részesítésére bíztatta a korábbi mentoráltját, Novák Katalin azóta elbukott államelnököt, aki a gondjaira bízott gyerekeket a vallomásuk visszavonására kényszerítette, ő, a vezénylő tábornok a sajtófőnökén keresztül üzenve megveregette az egyház vállát és tiszteletben tartotta a döntésüket, majd másnap a Huth és Bayer nevű propagandaszócsövekkel üzent valami tök mást. Hogy tudniillik elkészült a selyemzsinór, püspök nertárs.

Mindeközben arról senki egy büdös szót nem mondott, hogy az oké, hogy bezzeg a baloldalon a bűnöknek sincs következménye, miközben a jobboldalon egy ártatlan pedofilügynek is van, de ki volt az az elvetemült, akinek fontos volt kimosni a mocsokból Endre bácsit? Hogy van az, hogy Magyarországon – ahol az uralkodó kormány fóliával és propagandával és népszavazással és nemzeti konzultációval védik a gyerekeket a megbuzulástól, a nemváltó műtétektől és a szexuális felvilágosítástól -, az uralkodó kormány nemhogy nem védi meg őket a pedofiloktól, a pedofilok bűnsegédeitől, de egyenesen kitünteti és kegyelemben részesíti őket?

Mert ha jól emlékszem Balog Zoltán, minden reformátusok szégyene kedd esti könnyesbús mosakodó beszédében arról lamentált, hogy kurvára nem ő kezdeményezte K. Endre kegyelemben részesítését, állítólag mások kérték, ő csak támogatta.

Mindeközben a mai napig nem lehet tudni például, hogy miért tüntettek ki egy pedofil embert, K. Endre főnökét, akiről már korábban is lehetett tudni, hogy pedofil.

És azt sem lehet tudni, hogy miféle véletlen egybeesés, hogy az Orbán család céges ügyvédje védte a pedofil igazgatót, K. Endre főnökét, akinek az ügyéből a kegyelembotrány kinőtt.

Mint ahogy az is bizonyára tök véletlenül alakult úgy, hogy K. Endre egy fideszes önkormányzati képviselő által vezetett iskolában dolgozott.

Oké, az nem ügy, mert kurva régen volt 2002, amikor Orbán a bicskei pedofil, a drága jó János bácsi egyesületének kampányolt az önkormányzati választásokon, de az mennyire életszerű, hogy rendeleti veszélyhelyzeti kézivezérlés mellett Orbán ezekről semmit nem tudott?

És ha semmit nem tudott semmiről, és mindent elmondott erről az egész kegyelmi ügyről az értelmetlen, káros, sufnijogászkodásnak is büdös gyenge, kizárólag a politikai túlélését szolgáló alkotmányférceléssel, érjük be ennyivel, akkor miért van az, hogy a különböző állampárti sajtóorgánumok és egyéb adatbázisok archívumából fotók, komplett cikkek, bejegyzések tűnnek el, amelyek dokumentálják különböző fideszes politikusok, sőtpláne Orbán Viktor családjának egyes tagjainak kapcsolatát a bicskei gyermekotthonnal, annak elítélt igazgatójával vagy éppen a kegyelmet kapott K. Endrével?

13 nappal a világszínvonalú botrány kirobbanása után, két megbukott pártkatona porba hullott fején innen is túl hogy lehet az, hogy az ország rendeleti kormányzója és az ő kétharmaddal kormányozni legalább tudó pártja semmit nem reagált arra sem, hogy a legnagyobb ellenzéki párt igazságügyi minisztériumi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy ő maga, a rendeleti kormányzó döntött a K. Endrének adott elnöki kegyelemről? Nem azt kérdezem, hogy miért nők szoknyája mögé bújik a bátorak legbátrabb függönyharcosa (de, azt is), hanem hogy az a Fidesz, amelyik Gyurcsány pártjának bármelyik random megszólalására 14 éve azonnal ugrik és előveszi a bezzeg kottát, most miért nem méltatta egy másfél mondatos fröcsögésre se ezt a súlyos értesülést? Hogy lehet az, hogy ahol a magyar embereknek állítólag annyi mindent joguk van tudni, azt nincs joguk megtudni, hogy mi az igazság K. Endre kegyelmi ügyében? Kinek volt fontos, ki kinél lobbizott, ki kinek adott utasítást, ki gyakorolt nyomást kire, és miért gondolta azt bárki ebben az átláthatatlan láncolatban, hogy bármit megtehet, még ezt is?

Tudom, a politika nem arról szól, hogy van az az erkölcsi vörös vonal, amit már nem lépünk át, a Finkelstein-Rogán-Habony-féle politikacsinálásba ez különösen nem fér bele, de mégis: nem elvárható, hogy azoknak az éveken keresztül bántalmazott, molesztált gyerekeknek a szenvedését, fájdalmát, traumáit még nekik se lehessen átlépni? Az nem lehetne, hogy tizennégy év után először Orbán Viktor úgy viselkedjen, mint egy ember? Ha már száz- és ezermilliárdos korrupciós üzleti ügyekkel vagy nőügyekkel nem is foglalkozik, amikor egy ilyen súlyos ügyről, súlyosan bántalmazott, egy életre megnyomorított gyerekekről van szó, ne bújjon már a függöny, a nők szoknyája, Havasi Bertalan, Bayer, a Megafon és úgy általában a maszatoló propaganda mögé?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.