Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Én olyanról még nem hallottam, hogy valaki is meg akarta volna javítani a maffiát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem állítom, hogy eddig komoly okunk volt unalomra panaszkodni, de azt igen, hogy hosszas gyötrődés után végre élvezetes fordulatot vett a politika. Tudom, keserves dolog az, amikor nem az ország fejlődésének, az életminőség javulásának, a társadalom magasabb szintre lépésének örvendezhetünk, csupán annak, hogy az a nyomasztó, autoriter rezsim, amelyik hosszú évekkel ezelőtt rátelepedett az országra, és elszívja a levegőt, kifosztja, lepusztítja az embereket, végre elkezdett repedezni, omlani és döglődni, de más útja nincsen annak, hogy kilábaljunk a NER-mocsárból. Úgyhogy igen, leplezetlenül és szégyenkezés nélkül örülök annak, ami most történik.

Ha a hírek igazak – márpedig mostanában az Index feltűnően jólértesült a bátran illegalitásba vonult Orbán Viktor elképzeléseit illetően – vadul keresik Novák Katalin méltó utódát a Sándor-palotába. A háromnevű díszhuszár, kaszinós és repülőgépgyártó fenomén neve, a Covid-járvány idején nagyot produkáló, mindenhez is értő Merkely Béla, a 81 éves Maróth Miklós, Stumpf István, Trócsányi László és Navracsics Tibor neve merült fel első és második körben, de a lista folyamatosan bővül. Bővülget. De még ezt sem tudják normálisan csinálni, hogy legalább ne lógjon ki olyan brutálisan a döglött dakota ló lába. Navracsics Tibort megkérdezte az ATV, mit szól hozzá, hogy jelenleg első helyen áll a jelöltek támogatottsági listáján, mire az emberarcú fideszes, az uniós pénzek hős megmentője, aki az elmúlt nagyjából msáfél évet azzal töltötte, hogy havonta egyszer, de olykor többször bejelentette, hogy már mindjárt meg van ő állapodva az unióval, már csak pár perc és jön a pénz, szóval őt senki meg sem kérdezte arról, vállalná-e, hogy beül a köztársasági elnök elárvult sminkszobájába. Hát nem gyönyörű? Mi más tudná egyértelműbben bizonyítani, hogy mennek ebben a nyomorult országban a dolgok, mivel lehetne jobban rávilágítani arra, hogy minden döntést az Orbán-Rogán páros hoz meg mint az, hogy úgy szondázzák valakinek a támogatottságát, hogy őt meg sem kérdezték, ha úgy alakul, vállalná-e? Mert természetes, magától értetődik, hogy vállalja, ha azt kapja parancsba. Máris sikerült élő, egyenes adásban bizonyítani azt, amit amúgy is tudtunk; Orbán adja, Orbán veszi el. Ahogy az diktatúrákban már csak szokás. Ha így haladunk, lesz egy olyan köztársasági elnöke Orbánnak – mert szerintem kevesen érzik magukénak ezt, vagy bármely döntést -, akinek az a legnagyobb erénye, hogy többnyire képes kultúremberként viselkedni, nem átkozódik és nem rázza az öklét, ahogy a kollégái szokták. Pöpec!

Miközben vadul megy a keresgélés, a posványmédia igyekszik elfoglalni magát. Rogánt még nem sikerült összerakni, legalábbis erre utal, hogy a fejetlenség pontosan akkora, mint egy héttel ezelőtt volt. Most a legnagyobb hír az eddig verőfényes, most némileg homályzónára hajazó oldalon:

Meddig bujkál, mikor mond le az elítélt bűnöző, Fekete-Győr András?

Az Origo Manyikája – vagy a mindig elegáns főszerkesztője – próbálkozik ügyet kreálni egy gyerekeknek gyártott színes füstfáklya miatt bepánikolt rendőrsorfal ürügyén született, még ráadásul nem is jogerős ítéletre felcsimpaszkodva. Alighanem most ez lesz pár napig a téma, hátha harap rá a nép. Szerintem nem fog, változatlanul a pedofilbotrány, Novák, Varga Judit, Balog püspök és a sunnyogó Orbán Viktor haláltánca köti le a társadalom figyelmét. Azért ide csinálom az Origo nem túlságosan sikeres próbálkozását, mert ha nem is rengette meg az országot, hihetetlenül szórakoztató olvasmány. Sőt, szerintem most még az sem bír különösebb hírértékkel, hogy Nagy Márton hurráoptimizmusa ellenére maga alá szart a magyar gazdaság. Azt már amúgy is megszoktuk, a következményeit pedig érezzük.

Kedden még úgy festett, Balog páter meg tudja úszni a botrányt, szerda estére ez az állítás már nem állta meg a helyét. Miután flottul belerángatta a szartengerbe az egyházát, majd pedig megpróbált mögé bújva elsunnyogni, tegnap délutánra az az érdekes helyzet állt elő, hogy úgy fest, ellene fordultak az egyháza tagjai. Sok választásuk mondjuk aligha volt, mert ha elveszítik a híveket, Balogot pont a fülük mögé tűzhetik. A hívek pedig meglehetősen dühösnek tűnnek. A mocsármédia sem adta fel, vergődnek erősen. A vergődés most szó szerint értendő, mert a flinkensteini hagyaték mára részben elfogyott, részben elavult, Habonynak se sziporkázik az agya, Rogán is eléggé rottyon lehet, úgyhogy szegény propagandaterjesztők kénytelenek azzal főzni, ami adatott nekik. És az bizony nem sok, úgyhogy most éppen halált megvető bátorsággal leleplezték Magyar Pétert. A leleplezés tárgya pedig a partizános interjú során viselt karóra. Hogy az drága, és pfúj. És megállták röhögés nélkül, holott ugye Rogánnak dolgoznak, aki nem éppen a puritán életvitelével lopta be magát a nép lelkébe.

Orbán Viktor hosszas sunnyogás után előkerült, és próbál úgy tenni, mintha a világon semmi nem történt volna. Dolgozik ő erősen, a kormány is dolgozik, szóval nincs itt semmi látnivaló lehet oszlásnak indulni. Az Origó estére teljesen összezavarodott, ilyen vicces dolgokat lehetett látni arrafelé:

Ahogy így elnézem a nemzeti-keresztény ízlésvilágot, talán be kellene cuccolniuk egy nudistastrandra, és ott folyathatnák a nyálukat reggeltől estig. Vagy legalább azt el kellene dönteni, hogy szoftpornóban, vagy politikában utaznak. Mert aki csöcsöt nézni megy hozzájuk, azt aligha érdekli, mit hazudnak melyik ellenségükről, akit a politika érdekel, az meg nem feltétlenül vevő a domborodó seggekre. Ha még ráadásul nő is az illető, akkor pláne, amennyiben véletlenül esze és némi erkölcsi érzéke is van, akkor bosszús is lehet, amiért használati tárgyat kreálnak a Szent Anyaméh Hordozójából. Vagy rosszul látom? Tényleg, a nagyon erkölcsös konzervatív-keresztény-nemzeti oldalnak mennyire kompatibilis ez a húsvásár, nem is beszélve a szülésre teremtett nemzetmegtartók degradálásáról?

Végül a tegnapi nap koronája Pesty Lászlóval készült interjú a Telexen. Idézem belőle az egyik kedvenc részemet:

Én a préri szabad farkasa vagyok, ennek van némi szabadságvonzata, »ja, a Pesty?« mondják, és végül mindig legyintenek. Petit viszont féltem egy kicsit. Ő nagyon aktívan tagja volt a mechanizmusnak. A Cosa Nostrában és a ‘Ndranghetában pedig ott van az omertà, a hallgatás törvénye, annak a megszegését nem szeretik, és többnyire csúnyán honorálják. Ez súlyosabb következményeket vonhat maga után.” (Telex)

Az oké, hogy mi már régóta tudjuk és mondjuk is, hogy ez egy maffia. De ha még az is látja, aki benne van, és még ki is mondja, az azért kemény. Már csak azt lenne jó megérteni, hogy mindennek ellenére Pesty is, Magyar is azt állítja, hogy ők csak meg akarják javítani a Fideszt. Én olyanról még nem hallottam, hogy valaki is meg akarta volna javítani a maffiát. Már csak azért is, mert erre nincsen mód. A maffiát felszámolni, elpusztítani kell, felszántani és behinteni sóval a helyét. Rosszul gondolom?

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.