Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt már a gyurcsányozás nem lesz elég

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fene sem gondolta volna talán – én legalábbis biztosan nem -, hogy ekkora botrány alakul ki a Novák Katalin által – nyilván a valóságban nem általa – meghozott döntést követően. Ketten is belebuktak és úgy látszik, hogy újonnan Balog Zoltán is előkerült, aki a Direkt36 nyomozása alapján nem más lehetett, mint az az ember, aki rábeszélte Novák Katalint arra, hogy kegyelmet adjon egy olyan embernek, aki nem csak hogy védett egy pedofil bűnözőt, de több érintett elmondása szerint konkrétan segédkezett is az ügy eltussolásában. A bicskei gyermekotthonban egy lakó öngyilkos lett, ami arra késztette mindazokat, akik tudtak az intézmény falai között történtekről, hogy beszéljenek. Ez volt az a bizonyos pont, amikor már nem lehetett tovább titkolni azt, hogy egy szexuális ragadozó van az intézet falai között, akinek felelnie kell a tetteiért.

Nos, ezt a bizonyos igazgatót Balog Zoltán annak idején állami elismerésre is felterjesztette – amit meg is kapott -, tehát annyira nem állhat távol a valóságtól az, hogy az ő közbenjárásnak volt köszönhető a kegyelmi döntés. Novák Katalin ilyen formán ebben az ügyben teljesen irreleváns, mint ahogy egyébként Varga Judit is. Ők csak azok a hű pártkatonák, akiket a Fidesz most megpróbál beáldozni annak érdekében, hogy ne kerüljenek gondba a választások előtt. Mert hát végső soron EP-választások lesznek hamarosan, illetve önkormányzati választásokat is tartunk majd ezzel egyidőben, amely ugyan nem annyira jelentős, mint a parlamenti voksolás, de azért akad némi jelentősége. Budapestet akarták visszaszerezni, hogy Tarlós István után az újra „nemzeti” kezekbe kerülhessen, de jelenleg úgy néz ki, hogy már annak is örülhetnek, ha nem veszítenek el újabb városokat országszerte. Elvégre Karácsony – egyébként ügyesen – a nyitókampánya részévé tette a Novák-ügyet, amellyel egyébként tematizálni lehet a mostani közéletet.

Persze a „nemzeti” oldal azért próbálkozik, március 15-re éppen egy békemenetet kíván összetrombitálni Bayer Zsolt és pár haverja, de kérdés, hogy még a propagandagépezet működését bevetve is elég jelentős lehet-e arra, hogy valódi erőt demonstráljanak. Mert mégis csak arról van szó, hogy a magát családbarátnak nevező kormány felső köreiben az a döntés született, hogy egy pedofil bűncselekmények elleplezésében segédkező embert szabadon engednek. Ezt még Mari néni Bivalybasznádon is felvont szemöldökkel fogadta, ami megmutatja a helyzet súlyosságát. Itt már egy sima gyurcsányozás, vagy brüsszelezés nem lesz elég. Itt bizony arra lenne szüksége a kormánypropagandának, hogy olyan témát találjon az ellenzéki oldalon, ami legalább hasonlóan fajsúlyos, de kérdés, hogy ez lehetséges-e? Elvégre több kormányzati szereplő bukott meg, vagy rezgett meg alatta a szék és Magyar Péter szerepét sem feltétlenül szabad elintézni egy legyintéssel.

Tudom persze, hogy már számtalan esetben reménykedtek sokan abban, hogy végre eljöhet a változás, aztán végső soron semmi sem lett belőle, de ehhez az is kellett, hogy teljes apátia jöjjön létre Magyarországon. Elvégre az utolsó szó a népé, nem pedig a politikusoké, vagy a parlamentben ülőké, akik a nép bizalma nélkül lényegében senkik. Amennyiben a szavazók úgy gondolják, hogy változtatásokra van szükség, úgy ezt le kell reagálnia a Fidesznek. Ha ezt nem teszik meg, úgy a rendszer önmaga dőlhet össze és Orbán kénytelen lesz szembenézni azzal, hogy élete műve elbukott. Mondjuk lenne pár millió ember, aki ezt nem könnyekkel fogadná, noha örömkönnyek is léteznek persze. Ez a rendszer rohad, méghozzá már igen régóta, viszont ilyen fajsúlyú ügyre igen régen derült fény. És ehhez is az kellett, hogy egy olvasó végezze el az újságírók munkáját, akiknek köszönhetően végülis bekövetkezett a Fidesz történetének egyik legsúlyosabb válsága.

Mert korábban bukott már el Fidesz által megválasztott köztársasági elnök, de nem ugyanaz plagizálni, mint kegyelmet adni egy pedofíliában segédkező embernek. Ezek után nehezen tud majd a morális iránytűvel jönni a Fidesz és azzal, hogy ők márpedig egy családbarát, nemzeti, keresztény kormány. Nem véletlen az sem, hogy a témával kapcsolatban nem nagyon mond semmit sem Orbán, sem pedig a Rogán-művek. Most éppen gyurcsányozással és baloldalazással próbálkoznak, ami véleményem szerint egyszerűen kevés lesz a jelenlegi helyzetben, mint ahogy a békemenet sem lesz már elég ahhoz, hogy a meghozott rossz döntéseket a választók egyhamar elfelejtsék. Ha valamikor jó esély volt arra, hogy ez az egész rothadt rendszer összeomoljon, az most van, de ehhez a választóknak is tenniük kell, ami szerintem mindig is a probléma gyökerét okozta. Elvégre legutóbb is 3 millió ember boldogan szavazta meg Orbán hatalmát, 2 millióan pedig vállat vonva támogatták azt meg nem jelenésükkel. Ennek az embertömegnek kellene most átgondolnia, hogy mire is szavaz akkor, amikor a Fidesz mellé teszik le a voksukat. Vegyék figyelembe nyugodtan Balog Zoltán szégyenletes bejelentését is, miszerint támogatta K. Endre kegyelmét, őt meg az egyháza, úgyhogy bocsika, de a helyén marad és hősiesen viseli a támadásokat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.