Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hajszálrepedésből csőtörés lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sűrű, nagyon régóta nem látott, vagy talán soha nem látott napokat élünk mi is, ugyanilyen napokat él át a NER is, és nagyon úgy néz ki, hogy a hajszálrepedésből csőtörés lett. Egyfelől. Másfelől egyáltalán nem magától értetődő, hogy időben megszüntetik a keletkezett kárt, azt sem lehet kizárni, hogy szép lassan elönt mindent a szar. Mondom ezt annak tükrében, hogy a NER fekete szombatja óta különösen felgyorsultak az események. Nem fogom részletezni, szerencsére ezzel van tele a független sajtó, szinte óránként történik valami, de aki követte az eseményeket, az pontosan tudja, hogy honnan indult és hol tart a szarlavina. Novák Katalin és Varga Judit bukása után képbe került Balog Zoltán miniszterből lett egyházi vezető, akinek a nyilatkozatot ígért mára az érintettségét illetően.

Az a Balog Zoltán, aki – bár nincs egyedül ezzel – a szekularizációt kicsit másként értelmezi, mint azt tette mondjuk annak idején VIII. Henrik amikor próbálta megfosztani az egyházakat a tulajdonaiktól. Nálunk ennek a fordítottja üli torát 2010 óta, miszerint az egyházi befolyás közel akkor súlyú lett, mint az állami. Magyarán összefonódnak. Ennek az összefonódásnak az egyik szimbóluma Balog, aki korábban az emberi erőforrásokról elnevezett minisztériumot vezette korrupciós ügyek tömkelegén át, majd visszavonult, és református püspökként tevékenykedik a mélyállam fedett ügynökeként.  Direkt 36 oknyomozó portál részletesen beszámolt Balognak a pedofíliával határos elnöki kegyelem ügyében betöltött lehetséges szerepvállalásáról. Amit a Sándor-palota közleményben tagadott, Balog még nem szólalt meg, csak levelet írt az egyházi embereknek, viszont a lapnak az Orbán-kormány egy volt magas rangú tisztviselője azt mondta, hogy Novák környezetéből úgy értesült, Balog volt az, aki arra biztatta a köztársasági elnököt, hogy K. Endrének kegyelmet adjon. Egy Novákhoz régóta közel álló forrás megerősítette ezt, hozzátéve, hogy amikor a botrány kitört, és mind Novák munkatársai, mind Orbán Viktor csapata magyarázatot kért Balogtól, akkor ő azzal védekezett, hogy ez nem az ő személyes döntése volt, hanem a református egyház vezetésében többen szerették volna elérni, hogy a családi fronton jó református kapcsolatokkal rendelkező K. Endre kegyelmet kapjon. Érdekes, de nem meglepő szál a botrányban. Mint ahogy az sem, hogy Orbán is ezer szállal kötődik a bicskei gyermekotthonhoz. Nem poénból, hanem elborzasztásul ideteszem a mi dicső vezetőnk korábbi szavait, amelyek ráégtek az egész rendszerére, mióta ezek a szavak elhagyták a cserepesre harapdált száját: 

„Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat. Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”. 

Hát most támadnak, Júdás, nem kicsit, hanem nagyon. Ahogy ezt a szekrényből sorban kihulló csontvázak, és a már oszlásnak indult politikai hullák is mutatják. Nem beszélve arról a két szereplőről, akikkel elvitetni szándékoznak ezt a mocskos balhét. És itt most szólnom kell arról az egészen váratlan történésről, hogy ez egyik balhét elvivő szereplő volt férje, aki jelenleg is üzenőviszonyban áll a hatalommal (Rogánnal, Havasival, és már Tiborcz Istvánnal is), exkluzív interjút ad a Partizánnak. Enyhén szólva is érdekes fejlemény, több gondolat felmerült bennem. Ami először eszembe jutott, az nem más, mint amit mi évek óta mondunk a kollégákkal: ez a rendszer nem kívülről, hanem belülről fog megdőlni. Ha úgy tetszik, saját magát fogja felzabálni. Ez a pali része (volt) ennek a rendszernek, ugyanakkor kellően intelligensnek és bátornak tűnik. Félre ne értsen senki, nem magasztalom, nem emelem piedesztálra, nem idealizálom, hiszen három napja még része volt a NER-nek. Többen azonnal legyintettek, hogy hagyjuk már, ugyanezt csinálta Simicska Lajos vagy Pesty László, hát most megérkezett az újabb sértődött, kegyvesztett figura, aki keresi a rivaldafényt, aztán megunja és hazamegy.

Nem gondolom, hogy ez ugyanaz lenne, mint amikor az alkoholista hírében álló Lajos alsógatyában fújkálta le a saját hirdetőoszlopait, és gecizte le Orbánt, majd miután atombombákkal fenyegetőzött, szépen visszavonult a tanyájára a kecskéi közé, és éli a nyugdíjas éveit békében és boldogságban. Azt sem hiszem, hogy ez ugyanaz lenne, mint amikor egy illumináltnak tűnő állapotában Pesty László őszinteségi rohamot kapott, lebukásokat ígért a Lölő-jelenséggel összefüggésben, aztán eltűnt, mint beteg szamár a ködben. Magyar Péter szerintem más. A csávó szerintem jól eldugott bizonyítékok birtokában – amelyek valószínűleg valami adathordozón lapulnak egy biztonságos helyen – hadat üzent Rogánnak. Annak a Rogánnak, aki ennek a fiatalabb fideszes generációnak garantáltan szúrja a szemét. Rogán önjáró lett, és még az is lehet, hogy nem Orbán járatja őt, hanem pont fordítva.

Ahogy az interjúból kiolvastam, egy belső kör nagyon is elégedetlen azzal, ami a színfalak mögött zajlik, lehetséges, hogy ezért kezdtek el kibeszélni. A maffiaállam új keresztapát akar Orbán helyett. Megöregedett, ugyanazokat a köröket futja, sehonnan sehova nem halad. Ahogy Magyar is mondta, többeknek csípi a szemét az, hogy egy bizonyos kör profitál mindenből, és bárkit beáldoz, ha a helyzet és az érdeke úgy kívánja. Most éppen úgy kívánta, és bár összeesküvés-elméletnek tűnik, de még az is lehet, hogy Rogán szivárogatott azért, hogy eltüntesse Orbán két kedvencét a kulcsfontosságú pozíciókból. Amelyekkel összefüggésben múlt héten már mérték Szalay-Bobrovniczky Kristóf népszerűségét, aki egyértelműen a Rogán-Habony körhöz tartozik. Itt félig kimondva arra is utalt, hogy a Rogán-féle propaganda minisztérium túlhatalma már odáig vezetett, hogy a miniszterelnökön átnyúlva azért ásták el Novákot (ugyan az ügyet a 444-nek küldött olvasói levél indította el), hogy átvegyék a köztársasági elnöki pozíciót.

Nem tudom, mi az igazság, mindenesetre érdekes az egész belső háború, mert olyantól hallottuk azt, amit eddig is sejtettünk, aki ezt belülről látta, aki szereplője volt a rendszernek. Sokan mondják, hogy ezt már eddig is tudtuk, semmi újdonság nem volt benne. Nem! Nem tudtuk, legfeljebb közvetett bizonyítékokból próbáltuk kirakni a nagy képet. Most egy megerősítést kaptunk, hogy amit eddig gondoltunk, az valóban úgy történt, ahogy mi is, mások is gondolták. Ebben az egészben nyilván nincsenek ártatlan áldozatok, mert mindegyik, Varga is, Novák is parancsot hajtott végre. Magyar azt is elmondta, hogy sokan nehezteltek Vargára, mert nem régvágású fideszes, vagyis nemcsak fiatal, de a többségnél nyilvánvalóan tanultabb, nyelveket beszélő, ráadásul nő. Magyar szerint a volt felesége nem volt törtető vagy karrierista, ezért is nehezteltek rá, mert nem járta végig a ranglétrát, hanem egyből belehuppant a bársonyszékbe. Szinte az az érzésem volt, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Orbántól, ami viszont Rogánnak nem tetszett. És hogy ha Orbán a Napkirály, akkor Rogán Richelieu bíboros? Ez a hasonlat zseniális, egyben dermesztő is. Nem a nép számít, hanem az ellopott javak és az abszolút.

És igen, beszédes volt az is, hogy vér jobboldaliként mennyire zavarja, hogy az ország felét ezek ellopták, és ezzel senki nem foglalkozik. Ez egyáltalán nem igaz. De, foglalkozunk vele, borzasztónak találjuk, szólunk ellene, csak tényleg akkora az apátia, hogy ez már senkit nem érdekel. Most is sokan legyintenek, hogy nem lesz ebből se semmi, amikor múlt héten megkérdeztem/szavazást indítottam, hogy lemond-e Novák, csuklóból vágták rá a legtöbben, hogy nem. Azt gondolom, hogy ameddig mi magunk sem hiszünk a változásban, vagyis abban, hogy márpedig ezen az egészen elemi érdekünk változtatni, és képesek vagyunk változtatni, addig itt tényleg marad minden a régiben. Meglepődtem, hogy sok olvasónk is úgy véli, ez a védhetetlen botrány sem lesz elég ezeknek a bukásához. Tény, hogy senki nem fogja ezeket eltakarítani csak mi, a nép. Persze, ha van rá igénye, ám ha az ellenzéki oldal is legyint, majd átkapcsol egy valóságshowra és azzal beéri, akkor ez a nép valóban nem érdemel változást. Ellenben ezt érdemli: Orbánt és Rogánt, akik kilopják alóla az országot, tönkreteszik az unokái, gyerekei jövőjét. Akinek pedig nem adatott meg egy szerető család és intézetbe kényszerül, azt K. Endrék és társaik fogják kényük-kedvük szerint abuzálni, tönkretenni, megnyomorítani egy életre. Mert ők büntetlenül megtehetnek bármit. Ha ennek az országnak ez így jó, akkor lelke rajta! 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A címlapkép illusztráció. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.