Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rendszerhiba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Rendszerhiba! Elsődleges készültség! (A háttérben szirénák, villogó hibajelzések, vörös vészvilágítás.) Vészhelyzet! (Az már jó ideje van, elvégre a veszélyek korát éljük.) Leállás veszély! Újratervezés. Reboot system!

Csak kapkodom a fejem. Az elmúlt hetekben több mindenről akartam írni, de mire odajutottam, már elsodortak az események. Például szívesen írtam volna a győztesek magányosságáról, de hol van már az a nagyszerű brüsszeli győzelem? Az elmúlt hét látványos rendszerleállása és újraindítása az Orbán rezsim eddigi legnagyobb zavarát és vergődését mutatta meg. Csak nem küllő került a botok közé?

A legnagyobb dolog ebben az egészben az, hogy végre valami áttörte a társadalom ingerküszöbét. Izgalmas időszak következhet. Tudjuk, hogy egy apró hiba is egész lavinát indíthat el. Dicső állampártunk, még dicsőbb stratégái nyilván felkészültek mindenre, hiszen elég sokat hangoztatták, hogy a veszélyek korába léptünk. Nyilván minden veszéllyel számoltak. Vagy mégse? Erre nem készültek? Még nem merem remélni, hogy igazi gátszakadás lesz ebből.

Mindenesetre, egy élmény volt látni, ahogy kiteljesedett a botrány. Először csak a csönd. A háttérben nyilván lázas agyalás ment. Majd jöttek a sértődött amatőrök, Gundel-Takács, Szörényi, stb., majd A Fidesz frakcióvezetője bedobta a szokásosat, vagyis a baloldal jobb, ha kussol panelt. Aztán jött a nagy ember, megmondta a frankót, vagyis, hogy nem ő a hibás, nem ő felelős, viszont itt nem segít a jogászkodás, erre aztán hirtelen felindulásból jogászkodott egyet. Az mindig bejön. A nép Atyja új alaptörvény-kiegészítést javasolt. Az nyilván mindent megold. Aztán jöttek az amatőrök felmondásai, majd megadták a kilövési engedélyt Bayer Zsoltnak, aki a rá nem jellemző finomsággal magyarázatot követelt az ország normális része nevében, de azért a baloldal jobb, ha továbbra is kussol. És lám, egy kicsit később már le is mondott a nagyon független Katika, és még Jucika is visszavonult. Láss csodát, Jucika exférje pedig egyenesen elhatárolódott a rezsimtől, lemondott minden állami pozíciójáról, sőt még jól oda is mondott. Bravó! Remélem lesz még pár ilyen, végül is elég sok ember szolgálja az Orbán rezsimet, oly módon, hogy azzal áltatja magát, hogy a hazáját szolgálja, és most nem győz csodálkozni, hogy nahát, ezek közben visszaéltek az ő jó szándékával.

Kicsit csodálkozom, hogy nem hozakodtak elő azzal, hogy biztos, hogy egy Gyurcsány-Soros ügynök által készített hamisítványról van szó, és a csajok még csak nem is látták azt a dokumentumot. Netalán az egész a brüsszeliták ármánykodása. De tényleg, hogy történhet meg ilyesmi? Mármint, hogy volt valaki, aki úgy gondolta, hogy senkinek sem fog soha feltűnni? Lehet, hogy elkényelmesedtek az elvtársak? Felmerült egyáltalán az, hogy ennek milyen kockázatai lehetnek? Vagy azt gondolták, hogy a Kaletát is simán elsikálták, majd ezt is, ha véletlenül kiderülne? És persze közben már megtudhattuk azt is, hogy 99% NEM a genderpropagandára. Na az az igazán veszélyes! Biztos amiatt történhetett meg ez az apró botlás is. A gender már mindenkit összezavar. Tényleg? Még a morális fölényt is?

Na és most? Az Orbán kormány pályafutásának legnagyobb működési hibáját produkálta. Ráadásul az egész menthetetlen. Aki eddig nem, az talán most beleláthat a rezsim működésébe, láthatja, mi van a frappáns bemondások, a magyarkodás, a lózungok és közhelyek felszíne alatt. Ez a kegyelem lehet az új őszödi beszéd. Vajon lesz-e tömeges kiábrándulás, megvilágosodás? Vagy Orbán női gárdistáinak beáldozása révén úgy csinálhatnak, mintha mi sem történt volna? Esetleg beindul egy elhatárolódó és lemondó hullám? És persze hol vannak már a tavalyi Lölö-jelenségek elleni bombák? Netán újra előjönnek? Ha kellő mennyiségű ember áll most félre, az az Orbán kormány bukását jelentené. Vajon mennyire bátorak azok a bátorok? Vajon van-e elég vér a pucájában bárkinek is ahhoz, hogy megindítson egy belső puccsot? Gondolom a legtöbbjük már túl mélyen kompromittálta magát ehhez.

(Közjáték: De azért győztem, nem igaz? Persze főnök, te mindig győzöl.)

Az biztos, hogy nem lesz könnyű új jelöltet találni, ugyanis most valaki olyat kellene odaállítani, akinek van tekintélye és makulátlan. Hirtelen nem jut eszembe ilyen kaliberű ember a Fidesz környékéről. Ráadásul muszáj lesz támadást indítani. Minden eddiginél intenzívebb karaktergyilkolászást várok, bár nem tudom, hogy maradt-e bárki az ellenzékből, akit ne ’gyilkoltak’ volna már korábban le. Abban is biztos vagyok, hogy most meg fog tízszereződni a migráns áradat, és ne feledkezzünk meg a háborúról sem. Ilyen időkben össze kell zárni! Feltehetőleg egy jó kis békemenet is várható, hiszen akármi is történik, a béke a legfontosabb. Meg a választások megnyerése.

Amúgy én Németh Szilárdot látnám szívesen a Sándor Palotában. A smink szobát át lehetne alakítani konyhává. Diplomaták, politikusok, államfők adnák egymásnak a kilincset, hogy megkóstolhassák Szilárd főztjét. Ismét jó véleménnyel lehetnének rólunk a világban. Jó persze érzem én is, hogy Nagy Feró esélyesebb jelölt, hiszen ismert antikommunista, és az egész ország szereti és tiszteli. Esetleg Pataky Attila is szóba jöhet. Nem csak népszerű, de állítólag kiváló kapcsolatrendszerrel rendelkezik földönkívüliek körében, ami még nagyon hasznos lehet. 

Egy kis kitérőt tennék egy régi vesszőparipám kedvéért. Az a meggyőződésem, hogy a rendszerváltás után vissza kellett volna állítani a királyságot. Ha akkor visszahívjuk a Habsburgokat, akkor nem jutottunk volna ilyen mélyre. A Habsburgok leghőbb vágya teljesült volna be, és szerintem komolyan vették volna a feladatukat. Nem engedték volna meg maguknak, hogy pártosak legyenek. Nem lennének zsarolhatóak, meg van hozzá a hagyományuk, hogyan kezeljenek kínosabb, érzékenyebb helyzeteket, nem lettek volna kétharmados ámokfutások, biztosan szót emeltek volna a gyűlöletbeszéd ellen, kiálltak volna a közszolgálati média függetlensége mellett, és biztosan nem adtak volna kegyelmet pedofíliában segédkezőknek. 

Tudom, ez sok egyéb kérdést is felvet, például kikből állna a felsőház, mert nyilván az is kellene hozzá, de ebbe most ne menjünk bele. Sokan elavultnak tartják a monarchiát, de azért nézzük csak meg azokat az európai országokat, ahol most is királyság van. Mindegyik parlamentáris demokráciaként működik, egyikre sem jellemzőek a szélsőségek, az államok normális keretek között funkcionálnak, és az állampolgárok nagyobb része tiszteli és szereti a királyt. A király tényleg egyesíti az országot. 

Fiatal koromban jártam egyszer Jordániában, még az öreg Husszein uralkodott, és mindenhol kint volt a fotója, boltokban, éttermekben, kávézókban, stb. Sok embert kérdeztem erről, és az volt a válaszok lényege, hogy „nekünk nincs se vizünk, se olajunk se semmink, nekünk királyunk van, és ez király”. Mindenki imádta. Szerb Antal is írt a királyságról. Az ő beállításában a király olyan mint egy hegy, ami mindig ott áll stabilan az emberek felett, mindig fel lehet rá nézni, mindig lelkierőt ad, nem is kell semmit csinálnia, elég, ha csak úgy van. Ő benne testesül meg a nemzet, Ő az akire mindig lehet számítani. A nemzet élő szimbóluma.

Ehelyett voltak kiváló köztársasági elnökeink, pl. félanalfabéta, plagizáló exsportolónk, teljesen színtelen-szagtalan, bajuszos aláírógépünk, és mézes-mázoskodó családanyánk, akik akár olvasás nélkül is mindent aláírtak. Viccelődtem korábban lehetséges utódokról, de nem várok javulást ezen a vonalon. Golyóstollnak bárki jó lehet. De vajon ezek után is van az a pénz, amennyiért valaki szívesen lenne golyóstoll? Eddig simán volt mindenre önként jelentkező, de talán most sokan megtorpannak, esetleg elgondolkoznak. Hacsak nem a családból hoznak valakit, mondjuk Ráhelt vagy Gáspárt. 

Végül eszembe jutott Torgyán József is, akit csak simán megvezettek, pedig az utóbbi háromnál biztos jobb Köztársasági Elnök lett volna, de mindenképpen szórakoztatóbb. Emlékeznek arra az időre, amikor nem tudott befejezni egy mondatot anélkül, hogy ne úgy végződött volna, hogy Antall József monjon le? Vissza kellene térnünk ehhez a gyakorlathoz, vagyis Orbán Viktor mondjon le!

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.