Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Gatyakorcsok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor először jártam Budapesten – valamikor a hetvenes években -, ami megdöbbentett: a golyónyomok a házfalakon. A történelem tépte sebek!

Azt nem tudhattam: a forradalom leverésének vagy a „felszabadítás” nyomai voltak-e . Abban sem vagyok biztos, vannak-e még ilyen épületek a fővárosban. 

Ha igen, egyet-kettőt nem ártana meghagyni. Mementónak.

*

„Mi nem szállítunk és adunk fegyvereket Ukrajnának. Az 50 milliárd eurót sem fegyverekre kapja. Mi ezt nem csináljuk” – mondta a Rodolfó politikai reinkarnációja.

Sejtem, mire kell Zelenszkijnek ez a töméntelen pénz. Megirigyelte a Magyar Kormány holdról is látszó sikerét és Nemzeti Konzultációkat tervez a hazájában, úgy ám!

*

Szilaj hullámokat vet „K. Endre” fideszközeli bűnpártolónak az ügye, akit a köztársasági perszóna kegyelemmel illetett, miután a bíróság őt jogerősen több év szabadságvesztésre ítélte. A nagykorúsága ellenére homályba burkolt nevű személy – helyetteseként – éveken át aktívan asszisztált főnöke pedofil cselekményeihez.

Érdekesnek találom, hogy „Csaba testvér” ügye – bár felülről súrolta a közvélemény ingerküszöbét – korántsem váltott ki ekkora indulatokat. A Szentéletű Szerzetes gyermekotthonaiban az egyik beosztottja 10 éven át molesztálta az ott élő árva gyerekeket, amiért a román bíróság 30 év letöltendőre büntette a pedofilt. Bár letagadta, de bizonyságot nyert, hogy Böjte nertársnak hivatalos tudomása (is) volt a munkatársa viselt dolgairól. Mégsem tett semmit a visszaélések megszüntetéséért. A lebukás után is csak eregette a működöt és ártatlan képpel kamuzott. Senki nem indított eljárást ellene a bűnpártolása okán, egyedül a Sándor palota lakója lépett egy bátorat: érdemeire való tekintettel kitüntette a csuhást. A Magyar Becsület Rendet adományozta az Atyának, mi mást?!… Még petíció is indult a jóhírneve védelmében, Kásler Miklós pedig Béke-Nobel-díjra jelölte „a gyermekek bajnokát”.

Nos, akkor kellett volna kirázni a bőréből a köztársaság riherongyát, a szorgos alternatívvalóság-csinálót – s nem volna most ok az abajgásra!

Ez a K. Endre is erdélyi származású, mint oly sokan az udvaroncok közül. Ne általánosítsunk, de tény, hogy a szemét sajnos nem csak a túlnan eredő folyókon érkezik az országba. Minden tiszteletem azoké, akik áttelepülvén nem váltak megélhetési nímandokká, megőrizték emberségüket és megalkuvások nélkül bontakoztatták ki tehetségüket.

*

A köztársasági cselédasszony agyzsibbasztó vigyora mögött a totális erkölcsi nihil tátong.

*

A csavaros eszű csávó már évekkel ezelőtt világossá tette: ha csíped a buráját és cselekedeteit, bármit is követsz el, ők kihúznak a csávából. 

A Btk. csak a NERetlenekre vonatkozik. Ennyit a jogállamról.

*

„apuka ma Brüsszelben okít” – kürtölte világgá Trombitás Kristóf, az elmaradhatatlan trikolór-emoji kíséretében. Amely nélkül már böffenteni sem ér!

Szerintem márpedig lódítani ment a február 1-jei EU-csúcsra Minden Magyarok Csúcsrajáratott Észkombájnja. Hogy aztán – vétótlanítva – sebtében hazaoldaloghasson. Nem megy neki a csipkeverés, na, holott idehaza mindenhez nagyon ért. Hiába nyergelt, nem nyert. De a szokásos péntekreggeli mese-misére még futotta a nekünkdrága idejéből. „Gyanús identitású szexaktivistákat küldenek az iskolákba, nekem ettől feláll a hátamon a szőr!” – nyilatkozta például azzal kapcsolatban, hogy épp az imént köpte arcul a nemzeti konzultációban részt vevők döntésképtelenített többségét. 

Und so weiter.

*

A fidelitas némely agyamentje számára OV az Apuka. Ha minden halad a maga útján, a pedofilbarát elnökasszony lesz az Anyuka.

A Család a lényeg, meg a rétes, estére.

*

A nagy eszemmel rájöttem, miért ez a beteges maga- és képmutogatás! Novák Katalinka-kalinkától Szentkirályi Alexanderplatzon át a csúti csalafingig nem unják rázni a rongyot, tízmilliókért, fotósaiknak biztos megélhetést nyújtva.

Azért, hogy ne mondhassa rájuk senki, hogy ők képtelenek bármire is!

*

Ha a szemmel tényleg verni lehetne, politikus veretlen nem maradna!

*

Ha alacsony az IQ-d (intelligencia hányadosod), az EQ-dra (érzelmi intelligenciádra) még mindig lehet hivatkozni. Annak nincsenek annyira releváns jelei, mint az előbbinek.

Az például, hogy a Nemzet Mészárosa és B. Neje szeretik a sok pénzt, meg nem feltétlenül a magas érzelmi intelligencia tünete.

*

„A stílus maga a tenger!”

                          – Yachtos Lölő –

*

Engem „lenyűgöz” az a zsigeri nyelvi, elvi es gigerli „gazdagság”, amellyel a Megafon-tanfolyam végzettjei fikázzák azt a néhány talpon maradt rendszerkritikust, elárasztva a netet jól jövedelmező agyszüleményeikkel. Személyhez fűződő jogok? Libegnek valahol az Idő úsztatóján.

*

Gyertyaszentelő napján a macik vajon előbújtak-e a barlangjukból, eldöntendő, hogy jön már a tavasz, vagy hosszú, hideg télre számíthatunk?

A nerüregek lakói, a barna förmedvék függetlenek az évszakok változásaitól. Ezek a hibernácik az öröknek hitt nyárban élnek. Álmomban se másszanak elő!

*

Hajdanán a nemzetnek volt egy prókátora, Deák Ferenc személyében. Ő mondotta volt: „A hatalom csak eszköz, végcél a népek boldogítása.”

Manapság a nemzetnek csak rókáztatói vannak, szép számmal. Név szerinti említést sem érdemelnek.

*

Bírom, ahogy a korábbi kurzusok megélhetési zászlóvivői pálcát törnek a jelenlegi kurzus megélhetési zászlóvivői fölött – és vice versa. Főként ha az utóbbiak régebben az előbbiek közé tartoztak.

Azóta felnőtt egy-két nemzedék, nem lenne itt az ideje átadni a stafétabotot?

A pálcát megtarthatjátok, most a jeget kellene feltörni, arra nem alkalmas.

*

Munkát, kényurat!

Egyike vagyunk a rendszerrezisztens országoknak. Jöhet bármilyen trágya rezsim, a lakosság döntő többsége menten alkalmazkodik, illeszkedik, beáll zabálni a trutymót, fikázni az érzékeny gyomrúakat.

Itt tartunk, 1,6 milliárd évvel a többsejtűek megjelenése után.

*

„A szervezetben minden mindennel összefügg!” 

Ezt a háziorvosom mondta, de egy diktátor is mondhatta volna.

*

Mit tudtok arról: Csintalan Sándor is részt vett a Szkíta Magyarországot tervező államcsíny előkészületeiben, vagy teljesen csínytalan?

*

A pancserpuccsoknak már-már hagyománya van Magyarországon. Emlékezzünk csak a 2006-os októberi eseményekre. Elkötött kiállítási tank, „SZABADSÁG” fordított S etűvel, Túró Rudi party a TV-székház büféjében, törés-zúzás-gyújtogatás. És még konkrét államcsíny-koncepciót sem lengetett be a Bátor Háttérharcos!

Annak idején bejárta a médiát a hír, hogy 2015-ben – egy megemlékezésen – merényletet terveztek a Vektorunk ellen, de a mindig éber Terrorelhárítási Központ közbelépett. Fegyvereket, hangtompítókat és éleslőszert találtak a maszkos marconák egy 63 és egy 61 éves férfinél, akik ellen utóbb vádat is emeltek. Bár a merényletterv hírét korábban belügyi vezetők is megerősítették, a vádpontok között végül nem szerepelt a miniszterelnök likvidálásának a kitervelése. 

Bőnyben 2016-ban egy 75 éves szélsőjobboldali, hungarista férfi gépkarabélyával lelőtte a nála – többedmagával – házkutatást végezni szándékozó rendőr őrnagyot, mások életét is veszélyeztetve. Életfogytig tartó fegyházbüntetés lett a papa forrófejűségének a következménye.

Vajda Jánossal szólva: „Elzúgtak forradalmaink…”

*

Rátévedtem a Duna World-re. Műsor megy rajta. 

Ez a címe annak, amit látok. „Műsor”. 

Minek is cifrázni, címet adni, műfajt megjelölni, informálni netán a képernyőn látható személyekről. A tévéadó törzsközönségének nyilván ennyi is elég. Érezze magát megtisztelve, hogy egyáltalán. Hát étterem ez, hogy szervírozni kellene?!…

S ha az lenne, mégis? Nix étlap. Kaja. Tessék, csak el ne essék! Hagyjuk a körítéseket! Eszi, nem eszi, ezt kapja a pénzéért. 

Ráadásul a főúr hüvelykujja beleér a levesbe.

*

Nem csak a kormány és appendixei nézik hülyének a népet. A kereskedők sem különbek. 

Kiírják pl. hogy a narancs kilója 499 Ft.- Teszik ezt abban a biztos tudatban, hogy a kedves vevő azt hiszi, hogy ez kevesebb mint 500.

A baj abban bujkál, hogy nem tévednek. Illúziók és illuzionisták világában tébláboljuk végig jelentéktelen életünket.

*

Lehet hogy megosztó a véleményem, de egyrészt nem oszt, nem szoroz, másrészt nem muszáj megosztani. 

Vágod, Oszikám?

*

Ez egy „kéretlen tartalom”.

Köszi hogy elolvastad, még mielőtt az algoritmus törölné.

*

Az algoritmus a szólásszabadság vakon született ellensége.

Sosem volt ritmusérzékem, hiába is vennék táncórákat.

*

„Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!”

József Attila sóhajtott fel így, 1935-ben.

 

Ahány ember, a Rend annyiféle. Mindenkinek mást jelent és a maga módja szerint gyakorolja.

*

Ha valami igazán szép ebben a megnyomorított életünkben, az a meztelen női test. Az mindentől függetlenül mindig hat, élőben és ábrázolásban egyaránt.

Bizonyára a férfitest is szép, de az – rajtam kívül álló okok miatt – sokkal kevésbé van rám hatással.

Pandula Dezső

A címlapkép illusztráció. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.