Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs vége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amint reggel is szó esett róla, sorra kapitulálnak a királynő tanácsadói, akik ingyen látták el eddig tanácsokkal a nagyságos asszonyt. Azt azért zárójelben megjegyezném, még ha nem is először, hogy ha majd bukik a rendszer, mert kurvaélet, hogy egyszer bukni fog, akkor ugyanezt a műsort fogjuk látni: az érintettek sietve hagyják el a birodalmi államgépezet süllyedő csillagrombolóját. Ettől még a mostani magyarázkodás és maszatolás nem különösebben menti fel ezeket a köztiszteletben álló urakat és hölgyeket az alól a morális teher alól, ami Novák regnálásával és ezzel a feladatkörrel kapcsolatos. Már csak azért sem, mert szerintem Nováknak egyetlen ember adhat(ott) tanácsot (helyesebben: parancsot), az pedig tudjuk, kicsoda.

Ez a tanácsadótestület semmi másról nem szólt, mint annak elbábozásáról, hogy Orbán és a párt embere mennyire független és szuverén és autonóm, ehhez meg pont olyanoknak az arcára volt szükség, akik ránézésre legalább annak tűnnek. Ez a reprezentációs lelkiismeretfurdalás-kollekció most bambán néz, értetlenkedik, mentegetőzik, majd gyorsan futásnak ered. Bár azt is jegyezzük meg, hogy Szörényi és Gundel Takács is első reflexből támadták azt, aki kérdezett, majd mikor forró lett a talaj, akkor hirtelen megvilágosodva kereket oldottak. És még valami: aki ma Magyarországon a politikai színtér állampárti holdudvarába bármilyen módon bekapcsolódik, az onnantól kezdve nem mondhatja magát függetlennek. Ilyen ez a popszakma. Ezzel a kis színdarabbal Gundel Takács Gábor most, Szörényi meg már évekkel ezelőtt elvesztette a hitelét. Bár ha valaki Schmidt Máriával és Balog Zoltánnal vállal közösséget, nem nagyon van miről beszélni.

Akiről viszont nem lehetett volna eleget beszélni, ameddig a közélet része volt, az a hétmérföldes Varga Judit miniszter asszonyság, aki tulajdonképpen az egész kalamajkának az értelmi szerzője. Hivatalosan. Akkor is, ha esetleg csupán a főnöke hasznos idiótája volt. Töretlenül bízom benne, hogy kiderül, ki keverte a háttérben a kártyát. Persze van tippem arra, mindannyiunknak van tippje arra, hogy ez a gyalázat miért, kinek az utasítására történhetett, mindenesetre az, hogy ez a politikus szabadlábon van, hogy mostanig tovább rohasztotta az ország megítélést, és az elmúlt egy hétben senki nem cáfolta, nem tagadta csuklóból, hogy akár az állampárt EP-listavezetője is lehet, ennek a történetnek a legsúlyosabb része volt. Mert ha netán azt mutatják Rogán szondái, hogy nincs baj, és megéri vállalni a kockázatot, akkor ez a politikus Magyarországot fogja képviselni az Európai Parlamentben. Ami annyira abszurd, hogy szavak nincsenek rá. Rogán szondái mást mutattak, Júdás őt is beáldozta. Megmérték, mint Pablo Escobar a kokaint, Varga Judit megbukott. 

Egy mellékszálon közben az is kiderült, hogy ami nagy barátunk szerkesztőségileg, bizonyos Gaudi-Nagy Tamás nevű honvédő neve is előkerült a pedofil V. Jánost simogató K. Endre kegyelmi ügyében: a bátor vérmagyar nem merte se megerősíteni, se megcáfolni, hogy a futni hagyott bűnöző képviseletében ő nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához. Amely nélkül ma senki nem tudna arról, hogy miket művel ez a gyalázatos rezsim. A háromnevű szélsőjobbos neve a 2006-os kormányellenes utcai zavargások során, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány, illetve az alapítvány által működtetett Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjeként vált szélesebb körben ismertté. Az ember a Jobbik színeiben 2010-ben bekerült a parlamentbe, és a párt akkori EP-képviselője, Morvai Krisztina tanácsadójaként is dolgozott. Elhíresült akciója volt, hogy 2014 februárjában a parlamenti ülésteremből eltávolított uniós zászlókat dobált ki az Országházból. Úgyhogy megtisztelve is érezhetném magam, hogy egy évekkel korábbi cikkemre rárepült, és a sakálmédia segedelmével megpróbált engem is, a portált lejáratni. Attól eltekintve, hogy ez nem sikerült neki, meglepődni se tudok, hogy a magyar nemzetet tőlem/tőlünk féltő szélsőjobboldali rettegő neve egy ilyen mocsok kapcsán kerül elő. Fogalmam nincs, mit sertepertél ez az alak az állampárt háza táján, de ha konspirálni akarnék, akkor innentől már nem kell sokat gondolkodnom azon se, hogy miért is lett szabadlábra helyezve a Budaházy nevű terrorista. Júdás szépen lepaktált az ördöggel, mint ahogy azt tette a 2006-os zavargásoknál is, szerintem ezekkel a gesztusokkal köszönte meg az akkori ténykedésüket, amivel egyúttal vissza is emelte Budaházyt a közéletbe.

Igen, ez a gyerekvédő, LMBTQ-üldöző, szuverenitást megvédő politikai inkvizítor, aki láthatóan azon dolgozik, hogy az ilyen kétes elemeket bevédje, miközben a független oknyomozó újságírókat, gondolkodókat, kritikusokat elhallgattatja/megpróbálja elhallgattatni ezeknek a segedelmével. Ez az a bizonyos sziklaszilárd jogállam, amiben élünk. Ahol lányos zavarában a főjogász maga is belegabalyodik a váratlanul kitört botrányba, és alkotmányt akar módosítani, holott ő maga dobta ki a szemétdombra azért, hogy helyette megalkossa a saját képére formált alaptörvényt. Ami annyira gránitszilárdságú, hogy az elmúlt években alig 12-szer módosítottak rajta, most készülnek a tizenharmadikra. Mindeközben a KESMA elkezdett beszámolni a kegyelmi mizéria állásáról, ami azért érdekes, mert hosszú napokig mindenről kussoltak. Ezek szerint a mérések azt mutatták, Novák kezét el kell engedni. Először azt gondoltam, hogy hétfőn lesz a nagy bejelentés, azaz Sándorpalotáné teátrális megsemmisülése, aki valószínűleg a főnök utasítására reppent el Dohába megnézni egy alibizésre kiváló vízilabda mérkőzést. És ha már ott volt –  és ez már tényleg Rejtő magassága – egy díjat adott át Schmitt Pál unokájának. Beszarsz. Szerintem Rogánnak most újabb szarkalábai nőnek, miközben vadul izzad, hogyan mentse a főnöke és a bagázs irháját.

Merthogy akárki akármit mond, bizony kezd repedezni a NER betonbunkere, és egyre több fronton nyílik meg a nagy taktikus ellen a front. A választások a nyakukon, és már a nemzetközi sajtó is tele van a Novák-Varga mizériával. Káncz Csaba friss geopolitikai jegyzeteiből idéznék

Stern / DPA – A magyarországi „pedofília-botrányról” a német illusztrált hetilap sok más németnyelű orgánumhoz hasonlóan a DPA hírügynökség jelentése alapján számol be. „Orbán elhatárolódott az államelnöktől” – ezt emelte ki a cikk alapjául szolgáló jelentésében a hírügynökség. A HVG közlése alapján beszámol arról, hogy a Fidesz számára már korábban is dolgozó közvéleménykutató telefonos felmérésbe kezdett arról, hogy a többség Novák lemondása mellett van-e. 

• Repedések a szovjet-típusú rezsimben: az MTI, a Magyar Nemzet, az Origo, de még a köztévé” is tudósított a tegnapi tüntetésről, ahol Novák Katalin lemondását és Varga Judit közéletből való távozását követelték.

Alakul ez, miközben az se túlságosan szívderítő hír, hogy megint itt a nyakunkon a Kitörés Emléktúra, amelynek a szervezők saját bevallása szerinti célja, hogy „minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet — és ezzel együtt Nyugat-Európát — a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben”.  Egy rövid kis háttérinformációt tennék ide erről a teljesítménytúrának álcázott fasiszta hőbörgésről. A 8. Florian Geyer SS-lovashadosztály, amelyik nagy része a kitörés gerinc-erejét adta, az SS-Totenkopf-Reiterstandarte-ből alakult (igen, amelyik a koncentrációs táborokat őrizte), majd aktívan vett részt 1940-től a lengyel és orosz/szovjet civilek ezreinek lemészárlásában (pl. Operation Büffel 1943 márciusában, amelynek keretében 3000 oroszt gyilkoltak le, akiknek nagy része fegyvertelen civil volt). Nem utolsó sorban aktív szerepük volt az 1943-as varsói gettólázadás leverésében és az azt követő tisztogatásokban, majd Magyarország megszállásában is részt vettek. Érdekesség, hogy kb. a fele bánáti és erdélyi svábokból állt, és jelentős része önkéntes csapat volt. A láncra vert antifasiszták országa bizonyosan jobban teljesít.

Közben tehát katari kiruccanását idejekorán megszakítva Novák Katalin hazaért, és most már tudjuk, hogy lemondott. Legyen mindenkinek világos: Novák távozásával nincs vége. Varga Judit távozásával nincs vége. Amíg az igazi felelős a helyén van, itt semmi nem fog változni.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A címlapon a Momentum által szervezett tüntetés résztvevői láthatók a Sándor-palotánál 2024. február 9-én. A demonstrálók Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követelték, az ellen tiltakozva, hogy az államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt korábbi igazgatóhelyettesének. Követelték továbbá, hogy távozzon a közéletből Varga Judit, aki korábbi igazságügyi miniszterként ellenjegyezte a kegyelmet. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.