Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vegyünk nekik egy barlangot! Vagy egy szigetet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Azt mondja az ősi kipcsak-dakota közmondás, hogy az ember nem tudja átlépni a saját árnyékát. Ez mindeddig igaz is volt, ám az okos ember, akinek a száján ez a bölcsesség eredetileg kicsúszott, nem számolt a fideszes gógyival. Mostanra szerintem a pártállami propaganda bizony átlépte a saját árnyékát. Nem egyszer, de százszor. Miközben az Indexen arról olvashatunk hosszú, minden hátsó szándék nélkül pont most és pont így megírt cikkben, hogy Novák Katalin mennyivel kevesebbszer élt a kegyelmezési jogával, mint mondjuk Göncz Árpád, addig újabb lovag pattant döglött dakota lóra, hogy felvegye a harcot a gaz Brüsszel-sárkánnyal. Lánczi Tamás, aki genetikailag, örökletesen alkalmasnak találtatott az ország szolgálatára, így aztán elnyerte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetésének édes terhét, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Elsősorban – nagyon helyesen – a Szuverenitásvédelmi Hivatal szuverenitásáról gondoskodott oly módon, hogy beköltöztette valami barlangba. Más okot én nem látok arra, hogy sem irodai cím, sem telefonszám, sem emailcím, semmiféle elérhetőség nincs a hivatalhoz. Helyesen is teszi Lánczi, hiszen még meg sem alakult a szervezet – azóta már de -, már támadták. Természetesen onnan, ahonnan egyébként is folyamatosan, megállás nélkül támadják az országot, a kormányt és külön Orbán Viktort. Igen, Brüsszelből. De ő megvédi, ha fene fenét eszik, akkor is. Gondolom, ezért tüntette el szem elől, hogy jobban tudja védeni. Talán célszerű lenne ugyanoda költöztetni a kormányt, annak fejét, a minisztériumokat, állami szerveket és a nagyszerű köztársaság szeplőtelen elnökét is, hogy őket is jól meg lehessen védeni. Ha nem eléggé nagy a barlang, szerzünk egy nagyobbat, de akár egy kisebb szigetre is örömmel összedobjuk a pénzt. Valahol az óceán közepén, távol mindentől. Hogy többé ne bánthassa őket Brüsszel, Gyurcsány, Karácsony, Bajnai, Soros és az összes libsik. Jó lesz?

Eddig úgy tudtam, hogy szinkronszínésznek lenni egy szakma. Nehéz, szép hivatás, már amennyiben jól csinálja az ember. Arra mondjuk álmomban sem gondoltam, hogy van egy összevont státusz, és azt maga Szörényi Levente birtokolja. Amikor az egyik portál – jelesül a Magyar Hang – érdeklődni próbált a művész úrtól, hogy Novák Katalin tanácsadójaként, pontosabban a köztársasági elnököt tanácsokkal ellátó testület tagjaként mit gondol ő a nagy botrányt kavaró elnöki kegyelemről (és akkor még a bíróságon kémkedő takarítónő esete nem is volt porondon), a szerénységéről közismert zenész azt a frappáns választ találta ki, hogy A Magyar Hang személyesen ő, tehát a feltett kérdésekre nem is válaszol. Én azért arra kérném a művész urat, hogy az én hangom semmiképpen ne legyen, mert sem nem kértem, sem nem hatalmaztam fel erre. Köszönöm.

Úgy tűnik, kormányt nem, de köztársasági elnököt tudnunk buktatni. Ugyan Novák Katalin még szilárdan tartja magát a sminkszobában, de már szondázzák a köznek az ő véleményét. Abban nagyjából biztos vagyok, ha szavazatvesztés lenne a monitorozás eredménye, amit már nem tudnak visszafordítani kellő időben – és bizony az EP szavazás, valamint az annál sokkal fontosabb önkormányzati választások időpontja vészesen közeleg -, ha az a módja menekülni a csapdából, éppen úgy ejtik, ahogy Schmitt Pált is elengedték. Ez ugye normális országban fel sem merülhetne, lévén normális esetben a köztársasági elnök nem a kormányfőtől függ, hanem önálló entitás, nem lehet sem lemondásra utasítani, sem leváltani. Kizárólag méltatlanság miatt lehet megfosztani a pozíciójától – ez lebegett a tolvaj, de legalább hazug Schmitt feje felett is, de ő bölcsen az „önkéntes” távozást, vele a holtig tartó luxust választotta -, vagy sehogy. Itt persze még nem tartunk, ám sokatmondó, hogy a miniszterek elnöke rendkívül meggyötört ábrázattal belekukorékolta a hívek arcába, hogy neki van öt gyereke és hat unokája – tudnám, ki a francot érdekel, nem azért fizetjük. Másnak is vannak gyerekei is, unokái is, aztán ez a tény semmire nem jogosít fel senkit, pláne nem ment fel senkit semmi alól -, és ő nagyon, de tényleg fel van háborodva, és majd átírják az alaptákolmányt. Ezzel van pár pici probléma. Kezdésnek mindjárt az, hogy azt a törvényt akkor lehet módosítani, ha Novák nagysága aláírja. Másodszor az, hogy ezzel Orbán lényegében beismerte, hogy a pártkatonája oltári nagyot hibázott. Harmadszor pedig az, hogy abban nagyjából biztos vagyok, hogy Novák nem a maga eszétől választotta ki ezt az aljas figurát (és itt még csak mérlegelnem sem kell, nincs az, hogy nem ismerem az embert, sem a körülményeket. Nem is kell ismernem. Aki gyerekek bántalmazásában, kizsákmányolásában, lelkük összetörésében, életük megnyomorításában segédkezik, vagy az elkövetőt próbálja menteni úgy, hogy maga is fenyegeti, zsarolja az áldozatokat, az semmi más nem lehet, csak aljas, börtönbe való gazember), hogy kegyelmében részesítse, hanem utasítást kapott rá. Attól, aki most mossa kezeit éppen a pattogzott zománcú lavórban. Szép, kerekded történet ez. Is. Úgy pedig egyenesen gömbölyű, ha hozzátesszük, Novák Katalin hiába adott volna kegyelmet a pedofil gazembert menteni igyekvő másik gazembernek, ha Varga Judit nem írja alá, az elnöki kegyelem nem érvényes. Márpedig abban biztos vagyok, hogy sem Novák, sem Varga nem a maga esze után ment, Orbán mégis úgy tesz – de legalábbis próbál úgy tenni -, mintha az a fránya alaptörvény tehetne mindenről, amit egyébként ők írtak, jelesül az ereszcsatornán a melegorgiáról narkóval menekülő Szájer József alkotta meg vonatozás közben. Hogy az a hibás, átírják és minden rendben lesz. Magyarul: megint nem vállalja senki a felelősséget. Sem Novák, sem Varga, legfőképpen pedig Orbán. Ahogy mindig. Ahogy soha.

Szorosan és távolról sem mellékesen kapcsolódik a dologhoz Gundel Takács Gábor nehezen értelmezhető sértődöttsége. Hogy ő akkor lemond a tanácsadói posztjáról, mert ő csak a hazát akarta szolgálni, és ha a köztársasági elnök a haza szolgálatára kéri fel, akkor megy az ember, ám most jött rá, hogy a politika ezt is bemocskolja, és ő abból nem kér. A kérdés már csak az, hogy amikor elfogadta a felkérést, akkor nem tudott róla, hogy Novák Katalin a kinevezése előtt hűséges pártkatona volt, és egyértelműen ezért került oda, tehát továbbra is az maradt? Komolyan gondolta Gundel Takács Gábor, hogy amiért megritkították Novák szemöldökét, a fülében már nem kistányér méretű fideszes fülbevaló lóg, hanem decens igazgyöngy, amiért leimádkozták róla a testhez tapadó ruhákat, a kelleténél kisebb melltartót, attól már ő független lett, felette áll a politikának? Nem áll felette, alatta térdel. Aki ezt eddig nem látta, annak talán nem kellene tanácsokat osztogatnia senkinek. Ez persze csak az én véleményem.

Igen sokatmondó az is, hogy a mocsármédia olyan mélyen hallgat a Novák Katalint érő közfelháborodásról – és úgy gondolom, ez politikai oldaltól tökéletesen független. Ha a köztársasági elnök nem is áll a politika felett, a kiszolgáltatott gyerekeket kihasználó, bántalmazó bűnözők társadalmi megítélése nem lehet oldalfüggő, az egységes, egyetemleges és vitán felül közügy -, mintha semmi nem történt volna. Orbán Viktor tegnapi semmitmondása aztán megtörte a kényszerkusst, az ott van minden portálon, hogy ő aztán nem tűri a pedofíliát. Már fel is kapta a szolgasereg a csontot, az első kört Szánthó Miklós futotta. „Pedofiloknak nincs mentség, nincs bocsánat, nincs kegyelem”- hirdeti bőszen a közösségi oldalán, amit természetesen szemléznek a propagandalapok. De itt nem áll meg, hanem:

A pedofília nem egy „betegség”, a pedofil nem egy „beteg ember” – ahogy baloldaliak állítják -, hanem a gyermekeinkre leselkedő legdurvább és legvisszataszítóbb veszély, bűn, undormány, bűnözői kör. (Facebook/Szánthó Miklós)

Akkor most ünnepélyesen bejelentem, hogy hányok ettől az embertől! Miután a saját kormányfőjét szolgáló, kizárólag a fideszesek által megválasztott vérfideszes köztársasági elnök kegyelemben részesített egy pedofil ragadozót aljasul, zsarolással, fenyegetéssel menekíteni igyekvő másik aljadékot, akkor a kipödört bajuszú nadrágtartó baloldalazik egy öblöset. Azt hinné az ember, minden pöcegödörnek van valahol alja, de ezek mindig bebizonyítják, hogy nincsen. Amikor megnyomorított, tönkretett vagy éppen eldobott fiatal életek árán is a politikai pecsenyéjét sütögeti valaki, az maga sem különb semmivel annál, akinek Novák asszonyság kegyelmet adott. Remélem, szorosan a poszt után elugrott a közeli templomba áhítatoskodni egy jót. Most fejezem be, mielőtt olyat találok írni, amit még magam is megbánnék.

Jó ébredezést, szép napot kívánok. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk.

(A mai zeneválasztás nem véletlen. Aki ismeri az énekes történetét, életének tragédiáját, az érti)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.