Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán beledöngöli a földbe Orbánt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem szép dolog, de engem szórakoztat az Index próbálkozása, hogy függetlennek tűnjön. Persze vérzik a szívem a portálért, az Origóért is vérzett, de változtatni sajnos nem tudok a dolgon, akkor legalább ne tagadjam meg magamtól a mosolyt. Hétfőn volt a napja, amikor Kövér László összehívta a parlament rendkívüli ülését. Nem jószántából, kénytelen volt ezt tenni az ellenzéki pártok kérésére. Trehányul írták át a házszabályt, ezt még nem tudja lesöpörni az asztalról a paranoia bajnoka. Szóval összehívta ő, a fideszes bátorak jelezték is, hogy eszük ágában sincs elmenni, ahogy az elmúlt 14 évben soha, egyetlen egy alkalommal sem mentek el, ha az ellenzéki pártok kérésére került rá sor. Ahogy soha, egyetlen egy ellenzéki javaslatot sem szavaztak meg. Természetesen szigorúan a virágzó demokrácia és jogállamiság jegyében. Most is ez van, de picit bonyolultabb a helyzet, mert Orbánnak nagyon a körmére égett a svéd NATO-ügy. Azt azért mindenki pontosan tudja – a saját szektájának tagjain kívül -, hogy a Fidesz már nagyon régóta nem egy párt, hanem Orbán meghosszabbított végtagja (vagy nyúlványa, ha úgy jobban tetszik), önálló akarata a parlamenti frakciónak (pontosabban a frakció tagjainak) sincs, nem is lehet. Ha a vezér azt mondja, hogy menjenek az ülésre és nyomják a gombot, akkor mennek és nyomják. Ha az a parancs, akkor nem nyomják. Most ugye velük vitette el a balhét, azt hazudta, azért nincsen még ratifikálva a svéd csatlakozási szándék, mert a fideszes parlamenti szavazógépeknek kétségei vannak. Aha. Azt is hazudta mondjuk, hogy nem Magyarország lesz az utolsó, aki ratifikálja. Ez is aha. Most meg odáig fajultunk, hogy azért nem szavazza meg a parlament, mert az ellenzék hívta össze az ülést, márpedig arra tilos nekik elmenni. Na, ezt a szép történetet tetézte az Index, amikor megpróbálta megmagyarázni, miért Wellington bélszín az árokparton két hete aszalódó kutyaszar.

Az ügy érdekessége, hogy az ülésen a kormánypárti politikusok a Sopronbánfalvára kihelyezett háromnapos kormányülés miatt nem fognak részt venni, így a Parlament nem lesz határozatképes, és a napirendi felszólalások után véget is ér az ülés. (Index)

Hacsakúgynem. Akkor ezt úgy kell érteni, hogy a kihelyezett kormányülésen részt fog – részt szokott venni – az összes fideszes képviselő? Mert – utolsó értesülésem szerint – a határozatképességhez ők kellenek, nem a miniszterek. Szerintem meg az van, hogy Orbán Viktor, a nagy stratéga, a bátor tyúkketrec-harcos, Európa erősködő embere századszor is eltaktikázta magát. Semmit nem sikerült kizsarolni a svédektől, felbőszítette az egész uniót plusz a NATO-t a kekeckedésével, ráadásul a török elnök is szarban hagyta, de azt még véletlenül sem engedi meg magának, hogy bármiben engedjen az ellenzéki pártoknak. Inkább kockáztatja Magyarország elemi érdekeit, mintsem csak minimális engedményt tegyen az ellenzéknek. Jól csinálja, komolyan. Addig taktikázik, ameddig pofával fog beleállni a betonba. Azt már tudjuk egy ideje, hogy a jelenlegi helyzetben a Fideszt csak a Fidesz győzheti le. Szerintem meglesz az is, csak előtte még Orbán beledöngöli a földbe Orbánt. Jól csinálja, én erősen szurkolok neki.

Nem csak én, úgy látom, Fodor Gábor is gyarapítja a szurkolótábort. Csak ő más okból szurkol (hogy mi ez az ok, azt akkor sem tudnám megmondani, ha vizes kötéllel vernének), és szokása szerint eléggé sajátságosan teszi ezt. Ő a vezérszurkoló, közben meg az összes szurkoló is ő. Tisztára, mint amikor ő volt a liberális  párt vezérkara és tagsága is. Az imént emlegetett sajtóipari termékben örvendeztetett meg az eszmefuttatásával, esküszöm, becsülettel végig is olvastam, de ehhez képest az egyrészt-másrészt elemzésnek is van érdemi mondanivalója. Mert amit mond ő, annak én nem tudom átfogni az értelmemmel a lényegét.

A megbékítése érdekében elkezdték folyósítani az uniós forrásokat hazánknak, de persze még csak egy kisebb előleget. Azért, hogy a pénzek érkezése folyamatos legyen, meg kellett állapodni a nagy tagállamok vezetőivel. Ezért tárgyalt külön Orbán Viktor Emmanuel Macronnal, Olaf Scholzcal, Giorgia Melonival és az EU vezető tisztségviselőivel. (Index)

Ja, hogy sikerült Orbánnak kizsarolnia a pénzt, és ehhez Macron, Scholzc és Meloni beleegyezésére volt szükség? Az nem baj, hogy az EP simán meg tudja támadni a dolgot? Az sem, hogy nagyon egyértelműen megmondták, addig nincsen több pénz, ameddig nem teljesülnek a feltételek? Arról nem beszélve, ha sikerült volna elérnie Orbánnak a pénzek felszabadítását, már az ország ezzel lenne tele egyik csücskétől a másikig. Vagy csak szemérmesen hallgatnak propagandáék, nem akarják az uniós vezetők orra alá dörgölni, hogy a csúti legyőzte őket? Egészen megejtő. És ilyen érdekes ötletekből, meglátásokból és véleményekből nem egy, de rengeteg van ebben a véleménycikkben, érdemes elolvasni. Ha mást nem is, azt mindenképpen meg lehet érteni belőle, mitől ilyen sikeres politikus Fodor Gábor.

Végezetül emlékezzünk meg arról, hogy hős hadvezérünknek és dicső harcostársainak ismét sikerült beverekednie magát a nemzetközi média érdeklődésének homlokterébe, amennyiben a fideszes képviselők – a parancsnak megfelelően – nem tolták be a képüket a parlamentbe és nem szavazták meg a svéd NATO-csatlakozást. Helyette a kormány a franc tudja hol ülésezett, Szijjártó Péter részletesen beszámolt róla, hogy ő futni is volt és van neki tornacipője, kivételesen ebben, és pólóban mehetett a kormányülésre. Gondolom falura parasztnak az is jó-jeligére, mert azt írta a saját fotója fölé (a cselédség), hogy más, mint Budapesten. Azt pedig Orbán Viktortól tudjuk, hogy Budapesten nem lehet slamposan megjelenni a kormányülésen, ebből az következik, hogy vidéken lehet. Ha pedig a svédek akarják a NATO-tagságot, lábhoz mennek a csútinak, vagy pedig leshetnek, mikor kapnak engedélyt a bátoraktól. Hát nem gyönyörű kipcsak mese?

Ennek fényében jó ébredezést, csodás napot kívánok mindenkinek! Mi pedig szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.