Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Addig-addig építették nekünk a ketrecet, ameddig ügyesen magukra zárták az ajtaját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Hétfő van, tavasz majd lesz valamikor, az egypártrendszer szolgái és cselédei pedig kezdenek végletesen és véglegesen becsavarodni. Kövér László szakállat eresztett, de ez mit sem változtatott azon a nem tegnap óta nyilvánvaló tényen, hogy nagyon sürgősen szakember segítségére lenne szüksége. Most éppen a Székely Bál néven futó nacionalista melldöngetős szeánszon adta elő a súlyosbodó paranoia minden létező tünetének szóbeli bizonyítékát:

Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk. (MTI)

Na, erre való a megfelelő gyógyszer, hogy enyhüljön kicsit a szorítás a beteg lelkében. Én például olyan világban élek, ahol járványok mindig is voltak, sokkal, ezerszer súlyosabbak, mint most. De mostanra fejlődött annyit az orvostudomány, hogy esélyünk van túlélni, nem kell a tömjénfüstben reménykedni és üvöltve elpusztulni. Olyan világban élek, ahol éppen a legcsöndesebb, legbékésebb korszakhoz érkeztünk. Soha az emberiség történetében ilyen békés, ilyen nyugalmas korszak nem volt, mint a mostani. Azt persze én nem tudhatom, Kövér milyen vérszomjas Harpagonokkal áll szoros kapcsolatban, de az legyen az ő problémája, nem kellene kiterjesztenie mindenkire az anyagi gondjait. Halkan jegyzem meg, hogy ha olyan fizetéssel, amit adunk neki, gondjai vannak és uzsorásokhoz kellett fordulnia, akkor nem sokkal lehet eszesebb, mint a testvére, aki ott nyüzsgött mindig a húsosfazék körül már a székházeladáskor is, de az összes cégét csődbe vitte, még ekkora hátszéllel sem tudta megszedni magát. Szóval az én világomban az van, hogy nem köröznek uzsorások a fejem felett.

Igaz, nem vagyok gazdag, de örülök annak, amim van, segítek annak, akinek nálam is kevesebb jutott, élvezem, hogy megnyílt a világ, hogy ha akarom, mehetek bárhová, élhetek és dolgozhatok akárhol, megismerhetem, magamba szívhatom azt a csodás sokszínűséget, gazdagságot, amit csak Európa tud adni. Jó látni, hogy már nem kell rettegni senkinek azért, mert máshogyan szeret, máshogyan él, máshogy öltözik, mást gondol. Pontosan ez a szabadság jelenti azt, hogy én is szabad lehetek, mindenki, bárki szabad lehet. Ahhoz persze el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, mások máshogyan élhetnek és gondolkodhatnak, mint én. A szabadság pontosan abból fakad, hogy ők elfogadják az én másféleségemet, én elfogadom az övéket és máris kerek a világ. Tudnám javasolni Kövér Lászlónak, esetleg próbálja meg ő is, hogy nem gyűlöl mindenkit, nem akarja a maga képére formálni a világot, nem feszül be, nem szorul ökölbe attól, hogy mások máshogyan élnek és mástól boldogok. Az sokat segíthet a baján, de azért a dokit is fel kellene keresni. Manapság már remek gyógyszerek vannak paranoiára, tévképzetekre, messiástudatra és ilyesmikre. Ha rendesen követi az orvos utasításait, talán ő is meg fogja látni, hogy a világ színes és gyönyörű, az emberek alapvetően jók, csak ők – Orbánnal és a többi bűntársával – mérgezik élhetetlenné maguk körül az országot.

Mert ugyanis nem csak Kövér nertársat üldözik ész nélkül az ellenségek, az összes rezsimszolgának van ilyen problémája.

Hankó Balázs: tízből mintegy nyolc diák megújított, modellt váltott vagy egyházi felsőoktatási intézménybe jár
    Sárospatak, 2024. február 1., csütörtök (MTI) – Ma tízből csaknem nyolc diák megújított, modellt váltott vagy egyházi felsőoktatási intézménybe jár – mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára csütörtökön a Sárospataki Református Teológiai Akadémia egyetemmé válása alkalmából rendezett hálaadó ünnepségen, a Bodrog-parti város református templomában.
    „Nem féltünk és nem félünk akkor, amikor a magyar felsőoktatást átalakítottuk, átalakítjuk” – fogalmazott az államtitkár a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem ünnepségén.
    Hangsúlyozta, „irányt vesztett világunkban” a magyar egyetemeknek „egyben kell értéket őrzőnek, értéket teremtőnek, világosságot adónak, valamint a magyar nemzet és gazdaság érdekeit biztosítónak lenniük”. (MTI)

Ja. Ez azért van, mert a felsőoktatást is sikerült kiszervezni, a nyolcvan százalékánál tartanak. Ez olyan, mint amikor azzal döngetik a mellüket, hogy milyen sok szülő adja egyházi iskolába a gyereket. Pajtás, próbáld meg más iskolába adni a kölköt, ha a faluban egy iskola van, az is egyházi! Amúgy az egyetem dolga a tudás átadása, nem ideológiai átnevelés. Gondoltam, szólok, mert úgy tűnik, a nertársak nem tudják.

Szerintem az van, hogy már tisztára megháborodtak ezek. Talán már maguk is elhiszik, amit másfél évtizede hangoztatnak, hogy a világ gonosz, veszélyes, sötét hely, mindenki ellenünk tör, itt a világvége és mindmeghalunk. Addig-addig építették nekünk a ketrecet, ameddig ügyesen magukra zárták az ajtaját. Ha ez így van, akkor most jön az a rész, amikor egymást fogják szétszaggatni, mert senkiben nem bíznak, mindenkiben rosszat látnak. Én nem is bánom, sőt, erősen szurkolok mindenkinek, főként a minden pofon jó helyre megy-elv alapján, csak ha lehet, kicsit kevesebb lármával kellene ezt. Vagyunk egy páran, akik élveznénk a napsütést, a szabadságot, az életet. Aki nem kér belőle, az bátran csatlakozzon a bölcs vezető szektájához, az majd meg fogja mutatni az irányt a szakadékba. Hajrá, minden jót kívánok!

A többieknek pedig jó ébredezést, szép napot, elviselhető hétfőt kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.