Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha az ember vonzó akar lenni, legyen konzervatív!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Mathias Corvinus Collegium – a hazai jobboldal kedvenc tudásközpontja – a Corvinák nevű honlapján egy olyan véleménycikket jelentetett meg, amely olyan kutatások eredményeit szedte össze, amik nem mást bizonyítottak, mint hogy a konzervatívok boldogabbak, mint a liberálisok. De nem csak annyi, hogy boldogabbak, hanem még sok olyan fontos tényezőt is, amely pozitív. A kutatások eredménye tehát nem mást erősít meg, mint hogy a konzervatívok boldogabbak, hanem vonzóbbak és sikeresebbek is. Mondjuk azt nem mondta ki a cikk, de gondolom ez is lehetett a cél; legyen mindenki konzervatív! Elvégre mostanság arról beszélnek a jobboldalon, hogy konzervatívnak lenni menő, sőt, ez jelenti ám az igazi szabadságharcot és forradalmat. Ma már a konzervatívok vannak hátrányban, mivel a woke, a liberálisok és úgy általában véve mindenki is el akarja őket nyomni, hiszen ők ragaszkodnak a jól bevált módszerekhez és hisznek Istenben is. Ez nem tetszik a másik oldalnak – az ő elmondásuk szerint – ezért támadást indítottak a józan ész ellen.

Miért mondják a konzervatívok nagyobb valószínűséggel, hogy „kifejezetten boldogok”, mint a liberálisok, miért van nagyobb valószínűséggel határozottabb célja és értelme az életüknek, és jobb a mentális egészségük, mint a liberálisoknak?  

Teszi fel a kérdést, a cikk szerzője,  majd meg is válaszolja a saját kérdését. Vallás, családi stabilitás és házasság, érzelmi stabilitás és pozitív alkalmazkodás, valamint vagyon, egészség és vonzerő. Nos véleményem szerint – elvégre a szerző is véleménycikket írt, noha ő az állításait kutatásokra alapozza – a konzervatív ember valóban lehet, hogy boldogabbnak tekinti magát, de ennek más okai is lehetnek. Tény, hogy a legtöbb gazdag ember konzervatív, hiszen ez az az ideológia, amely végső soron megvédi a megszerzett vagyonát. Másrészt pedig a konzervatív emberek többsége számára a vallás az egyik alappillére az életnek, csak hogy a vallás egy olyan eszköz, amely veszélyes is tud lenni. Sokan ugyanis már attól boldognak érzik magukat, hogy többé nem a tudatlanságban élnek. Ez alatt azt értem, hogy úgy vélik, tudják, hogy létezik egy teremtő és az életnek van értelme, a halálunk után pedig egy másik helyre kerülünk át, ami megnyugtatja a lelküket.

Én is tudnék személyes példát felhozni, ahol is egy megélt traumát feldolgozni képtelen ismerős a vallásban találta meg a választ. Elmondása szerint boldogabb lett Isten megtalálását követően és elkezdte érezni Isten jelenlétét. Váljék persze az egészségére, engem ez ma már nem érint személyesen, csak hát kérdés, hogy milyen boldogság ez? Aki egy soha nem látott lény létezésének ígéretében találja meg a boldogságot, az kérdés, hogy valóban boldog-e. Mint ahogy az is, hogy ez a megtalált boldogság egyáltalán valós-e, vagy inkább arról van szó, hogy egy progresszív, liberálisabb felfogású ember ameddig él, addig a jobbra törekszik és keresi a választ a kérdéseire. Legtöbbször az ilyen embereket ha megkérdezi valaki a boldogságukról lehet, hogy nem úgy fognak válaszolni, ahogy azt sokan gondolnák. Egy konzervatív ember viszont követi a számára meghatározott sémákat és boldogan él a saját világában, ahol mindennek megvan a helye.

Nem azt mondom, hogy ez alapvetően rossz lenne, vagy bármi problémám lenne ezzel, de példának okáért én erre nem lennék képes. Én a mai napig szeretem megkérdőjelezni a szabályokat és elméleteket, pedig már nem vagyok huszonéves. Persze lehet, hogy emiatt papíron boldogtalanabbnak számítok, mint egy Jézusban és Szűz Máriában kérdés nélkül hívő ember, de nem érzem úgy, hogy bármiféle veszteség is érne engem emiatt. Viszont nem értem azt a felvetést, miszerint az az ember, aki nem követi Jézust és vele a Bibliát, valamint nem konzervatív, az mégis miért lenne családellenes? Miért hiszik azt sokan a jobboldalon, hogy egy liberálisabban gondolkodó ember ne hinne a család erejében és ne akarna családot alapítani? Azért az nem úgy van, hogy vannak konzervatív és liberális dolgok ezen a világon, amelyek közül a család és a vallás is a konzervatívok sajátja. Én ismerek bőven olyan embereket is, akik magukat liberálisnak vallva kételkedés nélkül hisznek Istenben. A vallás ugyanis nem ideológia-függő, noha tény és való, hogy egy konzervatív ember előbb látja a megoldást az egyházban, mint egy liberális ember. De ez nem kizáró tényező.

A konzervatívok általában gazdagabbak és egészségesebbek, és különböző tanulmányok szerint fizikailag vonzóbbak, mint a liberálisok.

Nem tudom, hogy ezekhez a sorokhoz érdemes-e egyáltalán bármit is hozzáfűzni, hiszen önmagukban is olyan erősek ezek a szavak, hogy szinte magukért beszélnek. Ha tehát valaki gazdag, egészséges és vonzó akar lenni, álljon csak konzervatívnak! Számtalan példa van ezekre idehaza is, elég csak körülnézni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.