Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ül egy szemüveges bácsi egy kupac pénzen, és rakosgatja szépen; ez a magyaroké, ez az ukránoké

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Lassan már más sem hallatszik a propagandaközpontból, csak a gépház zaja. Miközben Orbán Viktor arról harákol, miért is győzött ő már megint, de most is piszkosul nagyon, a pártmédia adja szájról szájra a központból kapott anyagot a svéd NATO-csatlakozás ügyében. Ezen a héten az van, hogy vérig van sértődve az érzékeny lelkű nindzsa, merthogy a svéd kormányfő Erdoganhoz is elment tárgyalni, most meg kiderült, hogy Orbán színe elé nem hajlandó járulni mégsem. Azt mondja ő, hogy másról szívesen beszélget, de a NATO-csatlakozásról nincsen mit beszélni, a pártlapok pedig hörögve pörögnek a hátukon, mert akkor nem is fontos ez a csatlakozás a svédeknek, kapják be. Valaki igazán szólhatna a Karmelita elborult lakójának, hogy nem komoly tényező ő, ellenben a svédek csatlakozása elsősorban nem a svédeknek fontos – ők már megállapodtak a tagállamokkal, ha támadás érné az országot, megkapják a védelmet -, hanem például nekünk fontos. Mert Magyarország itt van az ukrán határon, a dagadt díszhuszárok és a meglovasított vasparipán vágtázó reménybeli újoncok öt percig sem tudnák védeni, ha Putyin áthömpölyögne cselédnézőbe. Svédország hadiipara a világ egy legfejlettebbje, szóval bizony igen, ha nem papírrepülőkkel akar játszogatni a háromnevű milliárdos harcibohóc baj esetén, akkor nekünk is elemi érdekünk, hogy Orbán befejezze a cirkuszt és parancsba adja a csicskásainak, hogy nyomják meg azt a rohadt gombot a fizetésükért. Idézem Bálint kollégát: Ha már a tisztesség nem az erősségünk, akkor a sértődés legalább.

A tegnap reggeli igehirdetés is a kolléga igazát támasztja alá. Mondanám, hogy mókás, ahogy a sértett kisember hőbörög és rázza az öklét, de semennyire sem szórakoztat, amit a csúti művel. Akkor sem, ha teljesen beleélte magát abba, hogy ő most hadba vonul (természetesen gondosan maga előtt tolva az országot) Brüsszel ellen, és győzni fog, aztán végre az őt megillető helyre kerül. Ez utóbbiban mondjuk erősen reménykedem, bár szerintem a magyar miniszterek elnökét megillető hely távolról sem a belga fővárosban van. Ezzel együtt is érdekes kijelentés, hogy a brüsszelieknek (tehát a saját szövetségeseink, akik 26-an vannak az egy darab Orbán Viktorral szemben) vannak eszközeik, tudnak nekünk (mármint neki) kárt okozni, de azért Magyarország – értsd: Orbán Viktor – is tud azoknak kárt okozni. Ami szép, az szép. Ez mondjuk nem az, de legalább igen káros. Nem az Orbán-dinasztia pénzügyeire nézve, az rendben van, ameddig az ország működik és kussol, hanem az országlakók számára káros, de az meg senkit nem érdekel különösebben. Együtt sírunk, Orbán egyedül röhög. Ez az ország mottója. Csak közben ott tartunk, hogy nem jókedvében röhög, hanem.

Az ezeréves múltjára büszke falusi gyerek – valaki igazán szólhatna neki, hogy már vénember, abból is a rondábbik. És messze nem az életkora miatt vén, attól még lehetne ereje teljében – nem kér kóserpecsétet a szomszédos szlávoktól (tudom, Orbán nem antiszemita, egyszerűen agyatlan furkó), akik amúgy is azért háborúznak, mert háborúzni akarnak. Szerintem meg illene némi méltósággal tudomásul venni az ország többségi tulajdonosának, hogy ez ennyi volt, lassan vége az előadásnak, a zajos ünneplés elmarad. A záró műsorszám az, hogy büszkeségünk megpróbál úgy táncolni, ahogy Brüsszel, Putyin, Kína és Erdogan fütyül, de bizony ez lehetetlen, így csak szánalmas vergődésre futja. Akkor is, ha a propaganda megpróbálja elhitetni a hülyékkel, hogy most Brüsszel úgy fütyül, ahogy a kocafocista táncol. Márpedig próbálja, hiszen abból él a szentem. Az én személyes kedvencem tegnap a Pesti Srácokon megjelent kis kivonat volt, abban benne van minden, ami szem-szájnak ingere.

„Az egész csütörtöki csúcstalálkozót Orbán Viktor miatt hívták össze, és körülötte forgott minden” – ismerte el a brit The Spectator. A portál az Ukrajna uniós támogatásáról szóló uniós csúcs kapcsán arra a következtetésre jutott, hogy „a magyar miniszterelnök rendkívül éles eszű politikus, sokkal okosabb, mint számos más uniós vezető”.

Legalábbis ezt írta az elemzést jegyző Andrew Tettenborn , aki arra is rámutat, Orbán Viktor nagyon komoly sikert ért el azzal, hogy a Magyarországnak szánt uniós forrásokat nem küldhetik el Ukrajnába. Ezen felül a csúcstalálkozót megelőzően több nagy állam vezetőjével is egyénileg tárgyalt, amely szintén arra utal, hogy „az egész tegnapi csúcstalálkozót miatta hívták össze, és körülötte forgott”. (Pesti Srácok)

Így kell ezt csinálni! Igazságmorzsákat kell belegyúrni a hazugságokba. Valóban Orbán Viktor miatt hívták össze a találkozót, mivel megvétózta a megállapodást az előző ülésen, ám az uniós költségvetést el kellett fogadni, továbbá Ukrajna támogatása sem halasztható tovább. Valóban Orbán körül forgott minden, hiszen ő volt az, aki egyedüliként keresztbe tett a közösség akaratának. Nem tudom, Andrew Tettenborn önként rajong ennyire Orbán Viktorért, vagy térítés fejében – hogy rajong, azt több írása is bizonyítja -, de különösebben nem is érdekel, ez az ő dolga. Miután az UKIP színeiben indult régebben a választásokon, nem lepődöm meg semmin. Az is igaz, hogy Orbán külön tárgyalt több ország vezetőjével – pontosabban inkább azok tárgyaltak vele -, tárgyalászás közben jött az értesítés, hogy ha fejre áll, akkor sem kap egy büdös vasat sem Brüsszeltől mindaddig, ameddig nem teljesíti a feltételeket, tehát igen pontosan tudhatta, hogy nincs tovább. Nem véletlenül csinált hátraarcot, és szavazott úgy, ahogy megesküdött, hogy nem fog szavazni, mert a puttonyában van mimagyarok felhatalmazása. Most pedig ezt a pálfordulást magyarázza a komplett lakájmédia. Pont. Az pedig szemenszedett hülyeség, hogy sikerült kiharcolnia, a Magyarországnak járó pénzt nem adják Ukrajnának. Ez egyrészt soha nem is volt opció, másrészt hogyan kell elképzelni a dolgot? Ül egy szemüveges bácsi egy kupac pénzen, és rakosgatja szépen; ez a magyaroké, ez az ukránoké? 

Van valami komoly üzemzavar a propagandahadtest körül. Miközben Orbán Viktor bejelentette, hogy akkor ők az uniós választások után csatlakozni fognak Meloni pártcsaládjához, Trombitás Kristóf vadul Soros-babázza a magyar miniszterek elnökének reménybeli szövetségesét. Rogánhabony szabin van, vagy mi történt? Biztos vagyok abban, hogy lesz ez még ennél szórakoztatóbb is, bár én már most is nagyon élvezem a műsort. De nem ma, mert végre kitört a hétvége. Béke van és nyugalom, madárdal és közelgő tavasz.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.