Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban Gyurcsány Ferenc villája a legfontosabb téma?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éppen azzal van tele a sajtó, főleg az a része, amelyik nem is sajtó, hogy Gyurcsány Ferenc és felesége milyen villát vásárolt magának és családjának Budapest második kerületében. A valóban impozáns villa akár félmilliárd forintba is kerülhetett, ami valóban egy hatalmas összeg, de azt már korábban is tudni lehetett a DK elnökéről, hogy nem egy szegény ember, ezért olyan óriási meglepetést ez nem is okozhatott. A meglévő pénzét rendre feltüntette az adóbevallásában – noha ott azt ír, amit csak akar, ő is, más is, az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően –, és Orbán Viktorral szemben nem állította be magát soha szegénynek. Lehet Gyurcsányt szeretni, vagy nem szeretni – na meg az Apró-villa is egy olyan téma, amelyről lehetne beszélgetni -, de azt soha sem titkolta, hogy van mit a tejbe aprítania. Ehhez képest most úgy számolt be sok lap a lakásvásárlásáról, mintha hirtelen félmilliárdhoz jutott volna, amelynek megszerzését nem tudja bizonyítani. Nem kell persze nekem megvédenem senkit sem, de akkor is nevetségesnek tartom azt, hogy miközben a DK elnöke vélhetően a valódi vagyonáról nyilatkozik a frissen nyilvánosságra hozott bevallásban, addig erre sok fideszes egyszerűen nem is képes.

De valószínűleg az embereket nem is a miniszterek bére érdekelné olyan nagyon, hanem az, hogy Orbán Viktor mégis hogyan meri azt hazudni – ez csak feltételezés persze, mivel a független hatóságok hiányában esély sincs ennek kivizsgálására -, hogy alig van pénze? Úgy viselkedik, mintha a templom egere lenne, és nem lenne szinte semmi pénze arra, hogy normális életet éljen, ehhez képest mindenhol luxus veszi körül. Magángéppel utazgat és éppen nemrégiben fejezték be az apja nevére írt milliárdos uradalom felépítését Hatvanpusztán. Orbán Viktor gyaníthatóan az ország történelmének egyik, ha nem a leggazdagabb embere, mégis úgy viselkedik, mintha szegény lenne és konkrétan viccet csinál az egész vagyonnyilatkozatból. Miközben ha egy átlag polgár mer ilyesmit hazudni az általa beadott hivatalos papírokon, akkor a nem túl független NAV azonnal megjelenik nála és ha nincs szerencséje – nem lopott eleget ahhoz, hogy az már imponáljon a NER-nek -, akkor akár egy börtöncellában is kiköthet.

Ameddig Gyurcsányoznak még akár az ellenzékiek is – kérdéseket persze lehet feltenni, de Gyurcsány Ferenc elég régóta keres pénzt a politikán kívül is, noha a kapcsolatait nyilván azért kamatoztatta –, inkább azzal kellene foglalkozni, hogy miközben kilopják mindannyiunk szemét, egyszerűen a pofánkba hazudnak a politikusok. Nem néztem meg, hogy éppen milyen számokat irkált be hasraütésszerűen Orbán Viktor a legfrissebb vagyonnyilatkozatába, de nem is lényeges, hiszen annak semmi jelentősége, pláne valóságalapja nincs. Miközben Lázárok, Rogánok, Szijjártók és Orbánok élnek luxusban a mi pénzünkön, addig egyesek azon háborodnak fel, hogy valaki a valós pénzügyi hátterét írja bele  a vagyonnyilatkozatába. Lehetne ennél is rosszabb a helyzet? Nem a valódi problémákkal törődünk, hanem a propaganda által elénk tálalttal, ami csupán figyelemelterelés.

Csak az utóbbi pár hétben számtalan olyan hír látott napvilágot, ahol konkrétan forint milliárdok tűntek el nyomtalanul. Uniós, vagy magyar adófizetők által befizetett pénzek voltak érintettek ezekben az ügyekben, mégsem kérdez senki semmit. Mintha teljesen normális lenne az, hogy csigafarmra elköltenek 7,5 milliárd forintot, ami aztán két év alatt szépen csődbe megy, és futhatnak a pénzük után az emberek. Mármint ha valóban vissza akarná azt szerezni a kormány és nem arról lenne szó, hogy valakinek így sikerült remek megélhetést biztosítani. Mert hát szívességekből sosem elég, elvégre a Fidesznek a későbbiekben még szüksége lehet arra, hogy egyes szereplők megvédjék őket kérdéses eseteknél, nem véletlenül hozták létre a NER-t, amely ma már mint egy egész országot behálózó maffia működik. Ez lett a nagy ígéretekből, az ország visszaszerzéséből, ahol az ellenzék nem kerülhet soha hatalomra.

Nos, látva a jelenlegi helyzetet ez még igaznak is tűnhet, hiszen az ellenzék annyira szétszabdalt, hogy még ha lennének is sikeres politikusaik, akkor sem nagyon tudnának mit tenni a jelenleg hatalmon lévőkkel. Pedig még az összefogásra is sikerült rábírni őket, de a kormánypropaganda erősebbnek bizonyult, mint az ellenzék által felkínált alternatíva, ezért az emberek többsége ismét Orbán Viktor és pártja mellett tette le a voksát. Ezt szépen meg is köszönte a kormány azzal, hogy tovább folytatta a demokrácia leépítését és a NER felépítését. Kíváncsi vagyok arra, hogy ha egyszer kiderülnek a valódi számok, és esetleg megtudjuk, hogy mennyi pénzt tulajdonítottak el a NER különböző szereplői a magyaroktól és az EU lakosaitól, akkor is majd Gyurcsány Ferenc vagyonbevallása lesz-e a fontos, vagy inkább az, hogy mégis miért nem kapott észbe 3-5 millió magyar akkor, amikor a szemüket is kilopták, amihez ők mosolyogva tapsoltak. Elég lesz majd az ilyen és ehhez hasonló cikkeket visszaolvasni akkor, amikor Orbán megbukik és el lehet gondolkodni azon, hogy voltak-e jelei az ország kifosztásának, vagy sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.