Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kiharcolta a semmit. Győzött. Már megint

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A tegnapi nap már önmagában csodásan zárult, hiszen a katonai-nemkormány-luxusgépen szálldosó csúti, aki személyesen állította önmagáról – nem mostanában persze, amikor fél az újságíróktól, mint ördög a tömjénfüsttől, hanem még régebben, amikor műszálas konfekcióöltönyben adott az eleganciának, és nem erre szakosodott propgandagyárakban írták le neki papírra, hogy köszönöm, Anikó!, hanem amikor még néha igazság is keveredett a hazugságok közé, hogy ő már zsenge korában meghasonlott, mert falun laktak, de nem voltak parasztok, a városban viszont falusi volt, igazából sehová nem tartozott, mindenhol idegen volt – mély megértéssel hallgatta a belga gazdák keserveit, majd Melonival csacsogott, ám nem ment el az uniós kormányfők közös vacsorájára. Meghívót egészen biztosan kapott pedig, azok ott kultúrlények, nem fideszesek. Ha nem ment el, az csak azt jelentheti, hogy nem mert elmenni. Ezt mondjuk meg is értem. Miközben itthon a teljes sajtó azon pörög, hogy szegény Orbán Viktor már a tartalékait éli fel, ahogy Novák Katalin is, a szegénység felé csámpázó kocafocista igyekszik még mélyebbre taposni az országot abba a bűzlő pöcegödörbe, amit személyesen ő hozott létre nekünk, de amiből ő és sarcostársai eltartott kisujjal megpróbálnak kimaradni.

Érdemes egyébként rápillantani akár Meloni, akár Macron közösségi oldalára, majd pedig a mi kis helyi kupecünkére is, mindjárt látszani fog a különbség. ameddig a két másik ország vezetője az országgal, annak problémáival foglalkozik, ha posztolnak (elég ritkán), akkor is országos ügyekről teszik, a celebparaszt ellenben miről is tudósítja a híveit? Kormányülés tart, repülőre pattan, de előtte kezet fog a pilótával, megérkezik, traktorokat lát, esetleg gyertyát gyújt az onokákkal, kolbászt tölt, sonkát főz. Az egész rohadt közösségi oldala önmagáról, a saját sztárolásáról szól. Ami nem is lenne baj, rúzsozza ki a száját vastagon, mint a többi magamutogatásból élő, mindenhez tehetségtelen, dolgozni azonban nem akaró celeb, aztán hajrá! De ne a mi pénzünkből tudósítson a senkit nem érdeklő életéről, pláne ne a mi rovásunkra szolgálja a megbízóját.

Amilyen szépen zárult a tegnapi nap, ma olyan vidáman folytatódott. Úgy tűnik, nem sikerült győznie az utcai harcosnak, végül kénytelen volt elfogadni az Ukrajnának nyújtott támogatást úgy, ahogy azt eredetileg is akarta a többi tagállam. Nem tud évente vétózgatni – már ha még ő lesz olyan helyzetben évekig, hogy egymagában képviselhesse a saját szavazóit -, az évenkénti felülvizsgálat lehetősége eddig is benne volt a csomagban, bár valószínűleg ezt fogja a kormánypropaganda győzelemként tálalni a hülyéknek. Ezt már meg is kezdte a miniszterek elnöke egy – szerintem – igen szánalmasra sikeredett videóval.

Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak! A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺 (Facebook/Orbán Viktor)

Ez van a videócska fölé írva. Egyszerűen csodálatos, fantasztikus, páratlan az egész cucc, a gyűrött fejű nindzsa, aki magyarázza, hogy már megint győzött, mert évente lehet ellenőrizni az Ukrajnának utalt pénzek felhasználását (persze nem ő fogja ellenőrizni, többségi javaslat kell, vétó meg nincs, ráadásul eddig is erről volt szó), és a Magyarországnak szánt pénzeket nem adhatja Brüsszel az Ukránoknak. Na, erről meg soha nem is volt szó, hogy oda menne az Orbán-rezsim aljassága miatt visszatartott, Magyarországnak szánt forrás. Sőt, mindannyiszor, amikor ezzel házalt a pártmédia, Brüsszelből annyiszor cáfoltak. Szóval az van, hogy a világon semmit nem harcolt ki jó Viktor, konkrétan orcával állt a betonba, de hazudik rendületlenül, ahogy eddig is tette. Oda se, nekem elég a tudat, hogy ő tudja, hogy mi tudjuk. Ahogyan azt is tudjuk, hogy amennyiben a megállapodás végleges szövegébe bekerül, lesz majd még vétóra is lehetőség, de az két év múlva nyílik meg, és nem a most elfogadott 7 éves költségvetési ciklusra vonatkozik, hanem az azt követőre. Mindezt persze lehet úgy gyúrni-gyömöszölni, hogy győzelemnek tűnjön, de attól még nem győzelem.

Az ebben az egészben a nagyon borzasztó, hogy jobban belegondolva azt látjuk, Orbán Viktor küzd mindenki ellen. Mármint ő, egymaga az összes uniós tagállam és a saját országa ellen harcol. Merthogy az Magyarországnak egészen biztosan nem érdeke, hogy a közösség állandó kerékkötője, bomlasztója, a közösség ellen folyamatosan acsarkodó, ám a közösségen kívüli nagyhatalmak érdekeit foggal-körömmel védő idegen test legyen. Márpedig jó ideje ez történik, és bármit hord össze a propaganda, ennek az országnak soha nem volt, és soha nem is lesz érdeke az, amit Orbán a zászlajára… beszélek hülyeségeket, nincs itt zászló, hatalom van, pénz, rengeteg pénz, és megúszás van. És Navracsics Tibor van, aki nagyjából havonta megjósolta, hogy már majd mindjárt érkezik az uniós pénz. Lassan két éve. Na, most nem erről volt neki látomása, hanem:

Magyarország az uniós források egyik leghatékonyabb felhasználója, azokat nemes és jó célokra használja, olyan célokra, amelyek nemcsak a helyi közösségeket erősítik, nemcsak az ott élőknek jelentenek segítséget, hanem az egész Európai Uniót erősítik – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a megújult tornyospálcai református közösségi ház átadásán.

    Navracsics Tibor a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen hangsúlyozta: „amennyire erősek a mi közösségeink, annyira lesz erős az Európai Unió. Ezért ezek a beruházások nem a mi magánügyeink, hanem európai közügyek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európai Unió – reményeink szerint rövidesen – ismét a sokféleséget tisztelve, azt alapul véve működő közösséggé válik”.
    A hitünk megtartása, hagyományaink ápolása, a közösségiség megerősítése nemcsak nemzeti virtus, hanem hozzájárul az Európai Unió megtartóképességéhez – jelentette ki a miniszter. Hozzáfűzte, az átadott közösségi ház is az európai kultúra és az Európai Unió megtartását szolgálja, hiszen „az ilyen közösségek őrzik a kultúrát”.
    Navracsics Tibor úgy fogalmazott: azok a politikusok, akik elvitatják Magyarország jogát az uniós forrásokhoz, akik meg akarják akadályozni, hogy megkapja ezeket a forrásokat, magát az Európai Uniót is gyengítik, hiszen „mi magunk vagyunk az Európai Unió”.
    Emlékeztetett az Európai Unió jelszavára, amely „Egység a sokféleségben”. Mint mondta, ez a sokféleség lélegezteti az unió közösségét, ennek a sokféleségnek részei a helyi közösségek is, amelyek, őrizve hagyományaikat, megtartva a hitüket az európai kultúra részeként hozzáadnak valamit az európai közösséghez.
    Kifejtette: az Európai Unió nem csak jogszabályok és intézmények összessége. Nem tud fönnmaradni, ha nem állnak mögötte azok a közösségek, amelyek hisznek az európaiságban, fenntartják az európai kultúrát, megtartják a hitet és ezáltal az unió nemzeteit. Minden közösségi színtér hozzájárul Európa erejéhez – hangoztatta a miniszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen.
    Az kívánta a helyieknek, hogy használják egészséggel a közösségi házat és közösségeik hitben gyarapodva „Európa tartóoszlopai” maradhassanak.
    Az átadóünnepség előtt a Tornyospálcai Református Egyházközség Presbitériuma hálaadó istentiszteletet tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeiben megvalósult energetikai beruházásokért, amelyen igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. (MTI)

Nem állt szándékomban senkit sem felbosszantani, sem meghánytatni vadhajnalban, de azért ezt a demagógiától csöpögő, minden irányból félelmetesen sunyi beszédet tegyük el az utókor számára. Szóval hogy is van ez? Hogy annyira nagyon jól használja a kormány – merthogy az országnak és az ország lakóinak soha, egy pillanatig sem volt beleszólása semmibe. Még a saját életébe sem, pláne nem abba, hogy mire veri el a kormány az ország pénzét – az uniós forrásokat, hogy attól el kell fakadni sírva. Mert nem csak az országnak, de az egész Európai Uniónak az elképesztően fontos, egyenesen a túlélést jelenti, ha jut pénz református közösségi házra, és a Tiszántúli Református Egyházkerület intézményeiben megvalósult energetikai beruházásokra. Hát de tényleg! A kolléga éppen az imént robbant ettől a csodás beszédtől, idézem:

„Igen. Mi magunk vagyunk az Európai Unió, amikor nem kapunk pénzt. Minden más esetben Brüsszel az Európai Unió, amelyik elbaszta, elkúrta, elcseszte és meg akar minket ölni. Nekünk semmi közünk hozzá.”

Így valahogy. Viszont kurvahatékonyan adjuk az egyháznak a pénzt, ha mégis kapunk. Mert az a nemes cél, meg a sokszínűség. Csak ne legyenek benne romák, migránsok, transzneműek, melegek, liberálisok és olyanok, akik nem járnak templomba. A keresztény, fehér heterók jöhetnek, de csak ha fideszesek.

Hát akkor jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.