Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valakinek utolsónak is kell lennie

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hiába is tagadnám, csak közhelyes dolgok jutnak eszembe arról, hogy a berlini székhelyű nagy globalista Orbán-ellenes összeesküvés szekerét toló Transparency International korrupcióérzékelési indexe alapján mimagyarok megint hatalmasat győztünk. Viszont az a jó a közhelyekben, hogy hellyel-közzel azért megragadják a húsunkba belevágó valóságot, még ha el is fordítjuk a fejünket, mert nekünk ne mondja meg senki.

A részletek is fölöttébb érdekesek, de maradjunk az önmagáért beszélő általános képnél: Orbán kormánya, amelyik azt állítja magáról, hogy az uniós források lehívásához szükséges jogállamisági feltételeket maradéktalanul teljesítette, egyszersmind csírájában fojtotta bele a vérébe és a taknyába az egyébként nem is létező korrupciót, továbbá megreformálta az igazságügyi rendszert is, holott még a jogállamiság definícióját sem ismeri, a nagy erőlködésben valahogy mégis összehozta ezt az unortodox bravúrt. Azaz megtartotta és nem engedi el az Európai Unió legkorruptabb országa címet. Vagyis tavaly is sikerült ugyanazt a semennyire nem hízelgő 42 pontot összegyűjtenie a dicsőséglistán (100 a menő, 0 a legalja), mint egy évvel korábban. Mindössze annyi változott, hogy még az EU-ban utolsó előtti helyen hasító Bulgáriához képest is nőtt az ország korrupciós lemaradása. Vagyis mimagyarok, Európa keresztény és szuverén motorjai már nem is Bulgáriával (45) és a legendásan lenézett Romániával (46) vagyunk versenyben a legszégyenletesebb helyért (2020-ban még hármas holtversenyben voltunk), hanem az egyaránt 36 pontos Szerbiát és Ukrajnát céloztuk meg. Nem volt ez mindig így: 2012-ben például, ennek a tizennégy éve tartó egyenes vonalú egyenletes illiberális zuhanásnak a vadhajnalán Magyarország még az EU 9. legkorruptabb országa volt (és akkor még az EU-nak több tagja is volt, mint ma), innen sikerült felzuhanni a 27. helyre.

Nem kis teljesítmény két egymás utáni évben ugyanazt a negatív csúcsot beállítani, rögtön eszembe is jutott egy és más. Például az, hogy doktominiszterelnök úr a zsinórban második kiemelkedő korrupciós évnek számító 2023 decemberének elején minő pontos diagnózist állított fel a Le Point francia hetilapnak adott interjújában (ugyanennek a lapnak panaszkodott a minap is arról, hogy azzal zsarolják, hogy nem engedik zsarolni), amikor azt állította, hogy Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért egyelőre nem támogatja ő, vagyis mimagyarok az EU-hoz való csatlakozását. Aztán alig pár nappal később az uniós csúcson, ennek a felhorgadásnak a lendületétől hajtva sunyin kiosont kávézni, amíg a többi 26 jóváhagyta, hogy az Európai Unió megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával.

Meg még az is eszembe jutott, amikor 2016-ban arról szóltak a hírek, és nem a Hírcsárda terjesztette őket, hogy a nertársak közbeszerzési ellenőrök minden gyanú szerint olyan pénzeket loptak el, amelyeket a korrupció elleni harcra adott az Unió. Az a durva, hogy ennek is immár nyolc éve, és a helyzet azóta nem javult, ellenben egyre súlyosbodik. Bár ha Kövér Lászlót kérdeznénk, biztosan lenne valami jó szövege erre is, mint a megannyi kínos és szégyenletes fordulatban gazdag svéd NATO-csatlakozás mizériájára, amit a házelnök néhány napja azzal intézett el sértődötten köpködve, hogy valakinek utolsónak is kell lennie. Csakhogy egyrészt a korrupcióval kapcsolatban nem hangzott el hasonló felelős ígéret a rezsim beszélő fejei részéről, másfelől Kövér Lászlót senki nem kérdezte, mert ennek a témának a felelőse amúgy is Kovács Zoltán, a CEU-n tök feleslegesen padot koptató nemzetközi kommunikátor, ő pedig gondolom azért kussol, mert tavaly ugyanerre a kiváló eredményre már kihányta magából, ami benne volt. Úgy vélem, ez idén is érvényes, legfeljebb a hitelesség kedvéért bele kell még préselni a guruló dollárokat, az elcseszett brüsszeli szankciókat és a háborúpárti nyugatot. Kovács tavaly összeesküvésről delirált, midőn kiderült, hogy az Orbán-kormány által akkor már közel 13 éve vezetett Magyarország a legutolsó helyre került az uniós államok sorában a Transparency korrupciós indexe alapján. Az államtitkár azt írta, hogy a berlini székhelyű nemzetközi civil szervezet (mintha nem tök mindegy lenne, hogy a 180 országot vizsgáló szervezetnek hol van a székhelye) a Soros-hálózat része, az pedig finanszírozza a hazai és külföldi baloldal kampányait, és rágalmazó jelentéseket készít.

Ameddig Pesty László megtalálja a hangosbemondót és megosztja velünk, hogy mire jutott a korrupciós Lölő-jelenség felgöngyölítésében Orbán ha tudná, biztosan nem hagyná jeligére, szögezzem le szépen: érteni vélem bölcs és tanult emberek igazságát, akik már számtalanszor elmagyarázták, hogy tök felesleges az Orbán-kormányt a korrupció irányából bírálni, gyengíteni, horribile dictu, elhajtani a vérbe, nem fog menni, ugyanis a társadalom kvázi immunis erre a kérdésre, nem érdekli, unja, és amúgy is mindenki korrupt. Sőt, ha neki mezei csodálkozó kisembernek, akinek 32 százalékos béremelést ígértek és mindössze 3 lett belőle, lehetősége lenne rá, ő is lopna, azok is loptak, mert mindenki lop és korrupt geci. Ebben biztos, hogy igazuk van a bölcseknek és okosoknak. Mármint abban, hogy nincs kritikus tömeg, amelynek ingerküszöbét akárcsak megnyaldosná, hogy miért gáz az intézményesült, rendszerszintű korrupció, hogy miért okoz hosszú távon hatalmas, behozhatatlan versenyhátrányt az egész országnak és benne minden egyes polgárnak az, ha az állam nem harcol a korrupció ellen, hanem szervezi a korrupciót. Hogy miért probléma, ha a miniszterelnök Hatvanpusztán luxusbunkerkastélyt épít annak köszönhetően, hogy ő a miniszterelnök, hogy miért baj az, ha az ország gazdasági fellendítésére szánt állami pénzek a NER-dinasztia oszlopos tagjainál landolnak, hogy miért nem normális, ha közpénzek százmilliárdjainak elköltéséről szóló közbeszerzési dokumentációkat egyszerűen ledarálnak, vagy miért nem válasz Rogán Antalra, a csilliárdos ménesbirtokokra, a Rákay Fülöpökre, Orbán Győzőre az, hogy Gyurcsány kilövette a magyarok szemét 2006-ban. A brüsszeli korrupciós mocsár lecsapolására bejelentkezett Orbán egyebek mellett ezt mondta a Le Pointnak a soros uniós csúcs előtti interjújában:

Az Európai Unió az elmúlt években egyre inkább imperialista irányba mozdult el, egyre kevésbé szuverén államok közösségéről van szó. Az Európai Bizottságot politikai szándék vezérli, mert ideológiai háborút folytat Magyarország ellen; az új sérelem pedig a migrációra és a genderre vonatkozik, ennek semmi köze a korrupcióhoz vagy az igazságszolgáltatás minőségéhez. Nyilvánvaló, hogy nem a jogállamiság az igazi érv Magyarország ellen.

Ezek szerint annak, hogy Magyarország az EU legkorruptabb országa nem a korrupcióhoz, a jogállamiság hiányához és a penetráns igazságszolgáltatáshoz van köze, hanem a gendermigránshoz. Értem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt a megideologizált gendermigránsszuverenitási hazugságot még meddig lehet lenyomni a torkunkon? Hogy azért muszáj kilopni a társadalom szemét, azért kell a Lölő-jelenségbe fektetni a magyar jövőt, mert különben ránk uszulnak a gendermigránsok? Hogy csak akkor lehet megvédeni a magyarokat mindenféle nem létező ellenségektől, ha a dinasztia szarrá hízik a köz pénzén? Vajon le kell csúszni Szomália, Venezuela és Dél-Szudán szintjére, hogy elég legyen, vagy elég Szerbiával és Ukrajnával, a világ egyik legkorruptabb országával egy klubba kerülni? Fogalmam nincs, hol a vége, de nem is akarok álszentnek tűnni, ezért nem tudom felmenteni mimagyarokat. Közhelynek tűnik, de igazuk van az okosoknak. Ezt egy másfajta mentalitású, habitusú, önértékelésű társadalommal nem lehetne eljátszani. Sajnos bele kell nézni a tükörbe: a kiskapukat keresgélő, a maga rendjén simliskedő, felelősséget vállalni nem hajlandó, megúszásra, ügyeskedésre berendezkedett magyar társadalom (akinek nem inge, nem kezd lázas öltözködésbe) képezi a melegágyát ennek a tizennégy éve hatalmon lévő csúcskorrupt, gátlástalan politikai garnitúrának és az ő korrupciós ámokfutásának, akik ma már mindenféle veszélyérzet nélkül, a trambulinról hugyoznak az igába hajtott fejünkre, amelyben a visszaigazolását látják annak, hogy igazuk van, mert a magyarokkal bármit meg lehet tenni. Úgyhogy most már nem lopják el a korrupció elleni harcra kapott uniós forrásokat, mert az uniós források korlátozottan állnak rendelkezésre, viszont a még rendelkezésre álló, fogyatkozó erőforrásokat ugyanazzal az elszántsággal és hatékonysággal szívják el, mint eddig. Attól tartok, hogy nem elég uniós utolsónak lenni, van még mozgástér bőven. Ukrajna és Dél-Szudán között rengeteg mozgástér van még.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.