Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nyikhaj-csuhaj

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokan nem győznek csodálkozni azon: miért lehet annyira gyakori eset, hogy valahol Oroszországban valaki kiesik egy emeleti ablakból?!… Miféle anyagból gyúrták az ottani nyílászárókat? Valamilyen titokzatos, észerővel felfoghatatlan misztikum játszik közre abban, hogy emberek potyognak odafentről?

Kérdezzük ezt álnaivan mi, a Mimagyarok. Holott nálunk mi is a szitu? 

Kiment a ház az ablakon. 

Sőt, az egész ország is. 

Mi több, felmászott a nyúl a fára, 

jaj de szépen kukorékol.

*

Vajh’ mit szólna a törökverőként rettegett Hunyadi János ahhoz, hogy az Erdoğan nevű basáskodó kényúr testőrei magyar állampolgárt ütlegeltek magyar földön a XXI. században? 

Nem lakom ugyan a budai Törökverő úton, de engem akkor is felháborít, hogy a rendőrség ebben a magyarverésben semmi kivetnivalót nem talált. 

Az ultranacionalista Orbánlandben azon sem akad ki senki, hogy a kiváló hadvezért Iancu de Hunedoara néven a románok elcsaklizták  a történelmünkből, amint tették azt az erdélyi nagyjaink többségével is (pl. Mátyás királlyal /Matei Corvin/, Bolyai Jánossal /Ioan de Buia/).

*

Bizonyára sokan emlékeznek a rendszerváltás utáni televíziózás hőskorából a Budapest TV azon műsorára, amelyikben a „gyógyító” fantomműtétet hajtott végre az egyik betelefonáló gerincén. Jót nevettünk akkoriban az egyes emberek hiszékenységén.

Mostanában is ment egy műsor a köztévékben, amelyben a Nagy Gyógyító élőben eltávolította a nemzet gerincét.

Ez a „műtét” valamiért nem volt annyira szórakoztató.

*

Ördögűzést tartottak a Karmelitában Semjén nertárs ministrálásával, ejha! Megszentelték a Tiszát Szegeden, a Horthy csónakháznál, hű de kafa! Iskolatáskákat, padot, közúti zebrát szenteltek meg – le a kalappal!

Csak a szegények, hajléktalanok, rokkantsággal élők lábát nem mossa meg senki, miként Jézus tette a tanítványaival. A Mester meghagyta, hogy követői ezt cselekedjék a hittestvéreikkel. „Aki első akar lenni, az legyen mindenki szolgája”- tanította. 

Hókuszpókusz ide meg oda, a miniszterelnöki rezidenciából az ördög nem fog kiköltözni. A folyó sem fog több halat dajkálni a papi szenteltvíz hatására. De a deprimáltak, a segítségre szorulók előtt letérdelni, az már jelentene valamit, kereszténykedő felebarátaim!…

Igaz, ehhez előbb le kéne szállni a magas lóról.

*

A Katolikus Egyház december 29-én tartotta a Szent Család ünnepét. A Szent Család vasárnapját XV. Benedek pápa vezette be 1921-ben a liturgikus naptárba. Ünnepe eredetileg a vízkereszt utáni első vasárnapra esett, de 1969-ben átkerült karácsony nyolcadának a karácsony napját követő első vasárnapjára. Az ezen alkalomból celebrált ünnepi szentmisék keretében – a hagyományokhoz hűen – sor került a családok megáldására is.

A Szent Család alatt Jézus, Mária és József értendő. Érdemes ezt külön kiemelni, van ugyanis már egy saját, Magyar Szent Családunk is. Ez a famíliát speciel Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella alkotják. A magyarországi hívő és hitetlen közösség erről 2021-ben szerezhetett tudomást, amikor a Székesfehérvári Egyházmegye „1,500 milliárd forint támogatást” nyert el a Széchenyi terv (Befektetés a jövőbe) keretében.  A javarészt uniós pénzeket bevonzó projekt címe: „A MAGYAR SZENT CSALÁD NYOMÁBAN TEMATIKUS ZARÁNDOKÚT FEJLESZTÉSE A SZÉKESFEHÉRVÁRI EGYHÁZMEGYÉBEN”. 

Kinek ne dobbant volna meg a szíve eme bravúros ötlet és az azt formába öntő keresztényi találékonyság láttán? Még nekem is heves szívdobogást okozott a hír, mi több, azóta sem hagy nyugodni. Ezt a tetemesnek mondható összeget – lakitelki origóval – mostanáig már nyilván az utolsó fillérig elzarándokolták az illetékesek (lásd honlapjukat), ezért a sorjázó kérdések pusztán költőiek. 

Vajon hány konténer- és hagyományos tanterem hány évi fűtését lehetett volna megoldani ebből a – ha jól értelmezem – másfél milliárdból? Hány fagyoskodó – nem szent, de magyar – család téli tüzelője telt volna ki a sétifikálásra költött summából? Vajon hány új munkahelyet lehetett volna teremteni ebből a pénzből valamely elmaradott térségben? 

Ennyire busás dotálás mellett azért ahhoz is pofa kellett, hogy jegyet vásároltattak a résztvevőkkel.

Áldott és ápolt legyen minden – magyar és nemmagyar – szent család emléke! De amíg – a nyomor elől menekülve – egyre több élő magyar család „zarándokol el” szülőhazájából, amíg magyar családok százezreiben mindennapi gond a gyermekeik napi betevő falatjának az előteremtése, addig a „családbarát” magyar kormánynak vissza kéne tán fogni az egyes egyházak kamu ürügyekkel történő folytatólagos lekenyerezését.

*

Az örök élet ígéretével kecsegtető vallásoknak ellentmondó magyar szólásnak – mely szerint „Egyszer élünk!” – kiókumláltam a NER- kori változatát.

„Nemegyszer élünk!…”

Értsd: néha-néha. Ahogy hagyják, ahogy lehet, ahogy tudunk.

*

„A Kádár-kocka el van vetve.”

Meg csak nem is mondták ki, csak elsunnyogták a saját ház építésének minden reális lehetőségét a „rendszerváltás” után. Befejezték a panelház-építéseket is, a fiatal házasok egyetlen reményét a saját kéglihez jutáshoz.

A banki hitelek az élethosszig tartó rabszolgasággal váltak egyenlővé. 

Csoda-é hát, hogy egyre többen gondolnak vissza nosztalgiával a sakk-képzett egykori pártfőtitkárra?

*

Erős várunk nekünk a csodavárás.

*

Amikor a fülkeforradalmat – mint fogalmat – afféle esemény utáni tablettaként bedobták a politikai piacra, még nem sejtettük, hogy ez lesz belőle. Antikulturális forradalom.

*

Megírtam életem főművét.

„Egy mondat a szarnokságról.”

Ennyike.

*

Hozom a papírformámat.

*

Az okos emberek is mondanak olykor nagy „okosságokat”.

Na ugye?!…

*

Hazánkban is jelen van – orvosilag igazoltan – az agyevő amőba. Némelyeket húsevő baktériumok támadnak meg. 

Barlanglakó ősemberekként ez volt a szervezet „éléskamrája”, ma már semmi testi funkciója nem lenne, mégis létezik. A hasi hájról beszélek – azt bezzeg nem falná fel semmiféle mikroorganizmus!

*

Annyi itt a facepaon az áskálódás, hogy már nagyon ásítozok!…

*

Úgy néz ki, mint ha benézne.

*

Annyira jól megy neki, hogy tejszínhabbal borotválkozik. Holott az sem sokkal drágább a borotvahabnál.

Tervezi, hogy kipróbálja a habókot is, de előbb kiguglizza, mi is az és kellően sokba kerül-é.

*

Követőnek jelentkezem!

Elveimet sutba dobva, szerény díjazásért bárkinek hajlandó vagyok a kitartó, megbízható követője lenni a neten lévő bármelyik közösségi oldalon. Kevésbé szerény honorért még meg is dicsérem minden nap!

Mottóm: „Sok kicsi sokra megy!”

*

A mélykereszténnyé vedlett tóthgabinak a nyilvános keresztvetés már napi rutin. Csak azokat a hosszúra nőtt lábait nem tudja keresztbe tenni az istennek sem, ahelyett hogy folyton széttárná minden jövő-menőnek.

*

Szemembe ötlött a hír, mely szerint a Molnár VV Anikóként debütált, majd később A Nagy Ő-ként befutott celebritás a tavalyi évben 70 milliót inkasszált a valamelyik közösségi csatornán történt magamutogatásával. 

Egyrészt örök rejtély számomra, hogy – miközben a Föld összlakosságának több milliárd hölgyeményének ugyanaz a testi felépítése – akadnak „férfiak”, akik keményen perkálnak azért, hogy kukkolhassák egyes erre szakosodott nőszemélyek intim valóságát.

Másfelől – elárulom – esz a sárga irigység! Egy fillért sem keresek azzal, hogy – miután vért izzadva tanultam, vizsgázgattam hosszú évekig – osztom az észt napi rendszerességgel az interneten.

Holott elébb lennék ha szép nagy csöcsöket növesztettem volna.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.