Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekünk semmihez nincs, és ne is legyen közünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek! Mondhatnám, és mivel egyelőre nem tiltja semmi és senki, mondom is: saklebalanojti mindenkinek. Ennek is pont annyi értelme van, mint annak, amiről alant szó lesz: nagyjából semmi.

Rég volt már 2016, amikor központilag kussoltatták el az ellenzéki portálokat, amelyek megszellőztették, hogy Orbán Gáspárt, apuci egyetlen fiúgyermekét a TEK hozta haza Afrikából. Tudni illik, hogy mi illik, elvtársak. Ha nincs bizonyíték a sunnyogásra, akkor az nincsen, bármennyire is minden jel, fotó vagy véletlen egybeesés arra utal. Ha van bizonyíték, akkor sincs. Legyen szó technikai landolásról Firenzében Kairóból hazafele jövet, mert zsebpénzt kell adni az éppen ott tanuló Orbán gyereknek, vagy a jeladó kikapcsolásáról, ha éppen a nyaralásból ruccan valahova közpénzen a királyi család a Rab szigetről. Szóval akkor Lázár (nem a bibliai, hanem a NER szekerét toló) hazudta arcon a magyar populáció azon tagjait, akik kíváncsiak lettek volna a valódi sztorira. Persze az soha nem fog kiderülni, hogy mi is történt valójában, mint ahogy az sem, hogyan rabolták el, menekítették ki a hazájából és azóta hogyan tartják királyi pompában például Gruevszki bukott és körözött észak-macedón miniszterelnököt. 

De visszakanyarodva Gazsihoz. Gazsi akkoriban hagyott fel profi labdarugó karrierjével és indult el Afrikába téríteni. Beszarsz. A történelmi hűség kedvéért idézzük: Én nagyon fiatal vagyok Krisztusban, másfél éve tértem meg. Előtte 22 évet éltem keresztényként, református templomba járóként, klasszikusan törvény alatt, betartva csomó nehéz szabályt. Afrikában találkoztam Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismerem őt. Bizonyára pontosan érti mindenki, aki érteni akarja. Felház és melegház. Mindkettő ház. A másodikban többnyire trópusi éghajlaton élő növények laknak, van ilyen az állatkertben is. Nem kell rosszra gondolni. Bár felőlem mindenki arra gondol, amire akar, hiszen a gondolat szabad. Legalábbis egyelőre.

Szóval miután átjárta Gáspárt a Szentlélek, vagyis találkozott Jézussal az afrikai forró égövön és ott jól érezték egymást, valamiért a TEK-nek mégis ki kellett őt menekítenie onnan, állítólag ott nagyon veszélyes az élet. Ezt én nem tudhatom, mert nem vagyok bigott vallásos, meg amúgy semmilyen sem, de ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk? És ha az ő fia Jézus, akkor Júdás fia miért ne lehetne Gáspár? Hát ha így hívják, hát így hívják. Ez a sok bibliai alak, égi jel, isteni színjáték mindenfelé… Szegény Dante, ha élne, és ezt látná, a szemei kocsányon lógnának. De nem látja, mi viszont igen. Hogy mi ebben a hír? Hát az az egészen súlyos történet, amely tegnap került nyilvánosságra arról, hogy a miniszterelnök fia milyen szánalmas és komikus módon igyekezett eltitkolni, hogy részese a Csádban tervezett magyar katonai misszió szervezésének. A kormány is titkolózott, de amikor rájöttek, hogy a Direkt36 és a Le Monde francia lap bizonyítékokat szerzett Orbán Gáspár részvételéről a csádi projektben, gyorsan nyilvánosságra hozták, beismerték, hogy nem káprázik a szemünk, az ott tényleg Gazsi. 

Enyhén szólva is furcsa volt az a jelenet, ami tavaly december elején játszódott le, amikor Szijjártó az ő többé és kevésbé népes delegációjával megérkezett a csádi elnöki palotához: amikor a magyarokat szállító autók begördültek az épület bejáratához, a hisztérikus külügyminiszter és delegációjának tagjai elindultak a palotához, az egyik kísérője azonban hirtelen inkább a kert felé vette az irányt. Igen, ő volt az. Valamiért Jézus születésnapja előtt Gazsi feltűnt Csádban. Inkognitóban, bazdmg. Konkrétan Tau bácsinak álcázta magát, és olyan fizimiskát villantott, hogy Kusturica simán főszerepet ajánlana neki a Macskajaj 2-ben, ha esetleg úgy dönt, hogy megrendezi a folytatást. Ami ahhoz képest hihetetlen, hogy Gazsi egyébként összekötőként ténykedik a térségben: a Le Monde-nak egy, a csádi hatóságokhoz közel álló forrás azt is elárulta, hogy eleve Orbán Gáspár volt az, aki az Afrikában bevettnek számító „családi diplomácián” keresztül a tárgyalások előmozdításához szükséges kapcsolatokat megteremtette. Mint a Direkt36 írta, a forrás szerint 2023. július elején a Csádba érkező magyar delegáció fogadását úgy sikerült elintézni, hogy Orbán Gáspár Mohamed Bazoumtól, a 2023. július 26-án puccsal megbuktatott nigeri elnök fiától kapott segítséget. Bazoum fia volt az, aki Orbán Gáspárt összekötötte jó barátjával, Karimo Débyvel, Mahamat Idriss Déby csádi elnök féltestvérével. A magyarok eredetileg Nigerbe küldték volna a katonai missziót, amit a puccs meghiúsított – ezt követően kerestek Orbán Gáspár segítségével kapcsolatot a csádiakhoz. Minderről persze nekünk nem kell tudnunk, mert titkos a hadművelet, de mert az oknyomozó újságírók kiderítették, ezért a háromnevű, milliárdos honvédelmi miniszternek szerveztek egy hosszú, érdektelen interjút, hogy menjen elébe a lebukásnak, bökje ki mintegy mellékesen, váratlanul, a semmiből, hogy Orbán Gáspár „speciális képzettsége, jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve”. Szalay-Bobrovniczky önvallomása szerint: „én rendeltem ki összekötő tisztnek. Ez egy hadsereg, nem kívánságműsor, és ő feladatot teljesít.”

Fűcsomó legyek a réten, ha ezt értem. Eleve azt se értem, hogy mit keres egy 31 éves suhanc egy ilyen volumenű diplomáciai találkozón úgy, hogy annyira amatőr módon próbál észrevétlen maradni, hogy azonnal lebukik? Milyen titkos művelet az, aminek az összekötő tisztje, mint egy rossz Jákob rabbi dublőr (bocs, Louis de Funès dublőr) a külügyminiszteri konvojból kiszállva az oszlopok mögött ugrál? Mi a fene folyik ott, ahol egy ilyen fontos pozícióba ejtőernyőzött katona és jogász és idegen nyelveket beszélő evangélista egy orvosi maszkkal álcázza magát és sunnyog a delegáció után, amelynek ő elvileg meghatározó figurája? Ez a csávó koordinál egy ilyen kaliberű missziót, ami egyébként szakemberek szerint is igencsak veszélyes? Mi a fene folyik itt?

Több mint érdekes, hogy miközben a fideszes parlament fideszes többsége olyan nagyon meg volt sértődve az őket állítólag sértegető svédekre, hogy Orbán parancsának ellenállva nem voltak hajlandóak napirendre venni Svédország NATO-csatlakozásának ügyét, az nem okozott lelkiismereti és önérzeti problémákat nekik, hogy novemberben hozzájárulásukat adják egy Csádban, illetve a szubszaharai ország közvetlen szomszédságában – így Nigerben – is bevethető, kétszáz fős katonai misszió küldéséhez. A katonák feladata állítólag „tanácsadási, támogatási és harctéri mentorálási feladatok ellátása” lesz, amivel a hivatalos indoklás szerint Magyarország a terrorizmus elleni harcot és a migráció kiváltó okainak megszüntetését segíti. Az sem mellékes, hogy szinte a semmiből jelentették be ezt a afrikai küldetést, amely nyilvánvalóan meglepte a közvéleményt és a szakértőket is, a Telex cikkében például azt írta: „a honvédségtől kiszivárgó értesülések alapján katonai körökben sem örvend osztatlan népszerűségnek a kockázatos és költséges terv, és a magyar érdek körül is vannak kérdőjelek”. És akkor mi van? Jogos a kérdés, de semmi nincs. Semmi. Nekünk semmihez nincs, és ne is legyen közünk, mi csak a cechet álljuk bármilyen agyament, veszélyes, vagy értelmetlen, az ország érdekét látványosan nem szolgáló, megindokolhatatlan pénzszórásról van. Most éppen az a műsor, hogy a 31 éves tékozló fiú, ki tudja milyen alapon és minőségben – csak azért mert apuci kölke – ott sündöröghet egy ilyen kétes, súlyos külügyi-katonai sztori középpontjában. Így megy ez. Ráhel után Gazsi és lassan felnő a többi saját láb is. Odanőnek a kormánykerék mellé. A vő meg a haver már milliárdos, sőt ahogy nemrég olvashattuk, Júdás fogorvosa is úszkál a közpénzben, mint Dagobert bácsi az aranytallér hegyekben. Mindenki. Hát mi a fene folyik ebben az országban? És meddig? És tényleg ennyire mindegy?

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

Címlapkép: Youtube/Direkt36

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.