Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kicsinálni, minden körülmények között

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elképesztő lejáratókampány-hullám indult Karácsony Gergellyel szemben, amivel azt kívánja elérni a Fidesz, hogy esélye se legyen arra, hogy megtartsa a főváros irányítását. Orbán már igen régóta áhítozik arra, hogy újra állampárti kézbe helyezze Budapestet, és ezzel kijavítsa azt a hibáját, amellyel már igen régóta nem nagyon tud mit kezdeni. Számára ugyanis csúfos kudarc, hogy az ország legjelentősebb városa  ellenzéki kézben van, nem kér belőle és a pártjából (Szegedet már régen elengedte), hiszen mégis csak ott élnek a legtöbben, ezért a szavuk nem teljesen jelentéktelen. Olyan ez, mintha lenne egy ún. nemzeti boltja, de a kirakatban ún. nemzetietlen dolgok csalogatnák a vásárlókat. Skandalum! Karácsony Gergely viszont nem adja ilyen könnyen a bőrét, és küzd annak ellenére is, hogy ma már szinte senki sincs mögötte, hiszen az ellenzék lényegében megszűnt létezni. Jelenleg is a meg sem szerzett koncon vitatkoznak a jelentőségükből, súlyukból egyre csak veszítő ellenzéki pártok.

A legszomorúbb az, hogy a Fidesz ugyan elveszített 300 ezer szavazót egy év alatt, az eredményeiken ez mégsem látszik meg, mivel ezen 300 ezer szavazóból az ellenzék egyet sem tudott meggyőzni arról, hogy jól járna, ha hozzájuk csatlakozna. Annyira nincs vonzereje ezeknek a pártoknak, hogy teljességgel képtelenek megszólítani a más pártokat elhagyó választókat. Ezek az emberek ma már többségben vannak országos szinten, ami akár még a választásokat is eldönthetné. Budapest viszont egy más téma, hiszen itt nem az országos politika a döntő, hanem az, hogy miként élnek az emberek a fővárosban. Márpedig mostanság a kormánypárt mindent megtesz azért, hogy a fővárosi lakosok élete egyre nehezebb legyen. Elvontak elképesztő összegeket a fővárostól, ami miatt a költségvetésbe sokkal kevesebb dolog fér bele. Ezzel pedig szépen meg lehet vádolni a jelenlegi vezetést, mondván; miattuk késik minden, miattuk ritkábbak a járatuk, miattuk rossz az évtizedek óta rosszul működő BKK.

Meg sem lepődöm!

Annak idején a bevándorlás kapcsán is ezt játszotta, amikor a német liberális Die Zeitnak adott interjújában kijelentette, hogy „a menedékkérők jogainak a biztosítása erkölcsi kötelességük” és a programjuk része is, de ezt egyetlen plakátra sem fogják ráírni, mert „ezzel nem nyerhetik meg a választást”

Szerencsére nem nyertek!

Szóval kedves budapesti választópolgár, ha csak azért szavazol erre a szerencsétlen Gyurcsány bábra, mert nem szimpatikus a Fidesz, akkor gondolkodj el azon, hogy a ritkított járatokon nem a Fidesz, hanem te fogsz szorongani; ahogy mocskos, szemétben úszó utcákon is te fogsz járni; a parkokban a saját mocskukban fetrengő (mert a város mindenkié) csövesek miatt te nem tudsz leülni a padokra és a dugókban is te fogsz szívni!

Ezt arra reagálta Köttner Tamás, a Mandiner által sokszor idézett megafonos propagandista, hogy állítólag Karácsony Gergely belengette, hogy ha megnyeri a választásokat, akkor járatritkításokat vezet be. Nos, ez nem tudom mennyire igaz, mennyire hazugság, de azt tudom, hogy az itt felsorolt problémákról nem éppen Karácsony, vagy az általa irányított városvezetés, hanem a magyar kormány tehet, amely egyszerűen elzárta a pénzcsapot, sőt, lényegében kvázi váltságdíjat kér a fővárostól annak puszta létezése okán is. A tömegközlekedés azért nem igazán javult, mert erre komoly pénzeket kellene fordítani a költségvetésből – hasonlóan a hajléktalanság csökkentésére vagy a hulladékgazdálkodásra -, ami jelenleg azért nem megoldható, mert a kormány évről-évre egyre több pénzt von el a fővárostól annak ellenére, hogy az ország bevételeinek jó részét itt állítják elő az adófizetők. Nem egy alkalommal figyelmeztetett már a városvezetés, hogy gondok lesznek, ha a kormány nem hajlandó átgondolni a pénzek elosztását, de jól láthatóan ez fel sem merült bennük.

Inkább olyan önkormányzatokhoz irányítják át a pénzeket, ahol a drága választók „jó helyre” húzták be az ikszet. Budapest nem egy ilyen város, ezért szenvednie kell, egészen addig, ameddig el nem zavarják az ellenzéki szavazók által támogatott Karácsony Gergelyt. Kérdés persze, hogy milyen nagyszerű vezetőt nézett ki magának a Fidesz a helyére. Mert a baromira „független” Tarlós István sem nagyon tudott felmutatni sok pozitívumot, pedig az ő idejében nagyságrendekkel több pénz érkezett a fővárosba, noha problémák azért már akkor is adódtak. A cél nyilván az lehet, hogy egy esetleges főpolgármester-változás esetén hirtelen találna pénzt a kormány, amit úgy állítana be, mint hogy a nemzeti vezetés képes új fejlesztésekre, mert hát ők csakis az emberek érdekében cselekednek. A valóság viszont az, hogy a Fidesz kezében van a döntés, hiszen ők ülnek az adófizetők által befizetett összegeken, ezért a felelősség is az övék. Ne csodálkozzon senki, ha egy esetleges váltást követően a fővárosi vezetés hirtelen talál pénzt fejlesztésekre. Az egész „játék” erre ment ki, amely játékban több millió magyar kénytelen  részt venni úgy, hogy erre soha nem volt igényük. A játékszabályokat a Fidesz írta, ezért annak minden negatív hatása őket terheli. Akár tetszik ez a kormánypárti szavazóknak, akár nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.