Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert okosan bedugta a botot a küllők közé és arra számított, majd nem ő taknyol el, hanem az út alatta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, még annál is szebb napot kívánok mindenkinek! Látom, szépen izmosodik a forint, az idő is nagyszerű – Granadában konkrétan 23-25 fok van a héten, nem esik semmi, nem fúj semmi, ellenben este fél hétig süt a nap -, Szijjártó Péter pedig elszántan küzd. Hogy miért küzd ő, azt csak ő tudja, esetleg ő sem pontosan, de nagyon határozott.

Európai uniós körökben gyakran hangoztatják a keleti-nyugati, az európai és a kínai gazdaságok szétválasztását, egymástól való elszigetelését, és egyfajta biztonsági átvilágításnak akarják alávetni az onnan Európába érkező beruházásokat.
Mi ezt mesterséges politikai beavatkozásnak tartjuk a beruházások szabad, globális áramlási folyamatába, amely az európai gazdasági érdekekkel teljes mértékben ellentétes, Európa számára pedig káros.
Magyarország ezért a lehető leghatározottabban támogatja azt, hogy a Világkereskedelmi Szervezet elfogadja a globális beruházáskönnyítési-megállapodást, amely segítséget jelenthet abban, hogy a beruházások szabad áramlását gyakran akadályozó politikai és ideológiai akadályokat meg tudjuk szüntetni. (Facebook/Szijjártó Péter)

Nem akarnék én beleszólni az olyan nagyhatalmi tényezők ötletrohamaiba, mint amilyen a magyar külügyminiszter, csak tétován tippelgetek. Nem lehetséges, hogy az Európai Unió a piacait védi? Mint ahogy a magyar kormány is védi például az ukrán gabonától. Ez eléggé elterjedt szokás. De nem csak ez lehet a háttérben, hanem például az is, hogy a kínai gyárak szeretik figyelmen kívül hagyni az európai szabályokat, környezetvédelmi szempontból is, aztán a munkavállalókkal sem igazán úgy bánnak, ahogy az az Európai Unióban elvárható lenne. Márpedig az nem akkora baj, hogy egyrészt amit az uniós tagországok elő tudnak állítani, azt előállíthassák és ne kelljen versenyezniük az olcsóbb, sokszor jóval silányabb minőségű kínai termékekkel, ahogy az sem lenne baj, ha nem mérgeznék a gyárak sem a termőföldet, sem a levegőt, sem a vizet, sem az embereket. Az a helyzet, hogy normális ember elsősorban a saját közösségét és annak a közösségnek az érdekeit védi, márpedig Magyarország egyelőre még nem Kína, hanem az Európai Unió része. Már ha én jól tudom. Mindeközben:

Nincs az a pénz, hogy migránsokat engedjünk be! Nincs az a pénz, hogy LMBTQ aktivisták kezére adjuk a gyerekeinket! (Facebook/Orbán Viktor)

Mindezt egy csodálatos kép fölé írta (a cselédség), melyen a vezér semmivel össze nem téveszthető, gyönyörű profilja látható, Magyarország nem hagyja magát! Magyarország nem zsarolható! felirattal. Ha találgatnom kellene – általában persze nem kell, de azért szoktam – azt mondanám, már tutira nem fog jönni több pénz Brüsszelből, ezt Orbán és közvetlen udvartartása tudja és most hergeli a híveit, hogy ne legyen annyira feltűnő. Egyrészt az, hogy már megint nem az lett, amit őcsútisága akart. Ha kevésbé árnyaltan fogalmazok, akkor azt mondom, megint arccal a sárban szállt le a bicajról, mert okosan bedugta a botot a küllők közé és arra számított, majd nem ő taknyol el, hanem az út alatta. Aztán meg nem ez történt. Másrészt meg érezni fogja mindenki, a hívei is, hogy fogy a pénz és a levegő, de ha ezért gyűlölhetnek valakit – és persze nem a szektavezért -, máris jobb a kicsi lelküknek. Ráadásul a Magyar Gazdasági Versenyhivatal csatlakozott a Türk Államok Versenytanácsához, mint megfigyelő. Valaki már megint félreérthetett valamit. Nem ez lett volna a feladat, hanem az Európai Unió Ügyészségéhez kellett volna csatlakozni. Akkor talán még pénz is jönne egy idő után. Igaz, hogy akkor az Európai Unió lett volna a megfigyelő, és nem a Türk Tanácsot, hanem a NER-t és az uniós források mozgását figyelte volna meg, az meg ugye nem érdeke a kocafocistának. Mert első (valamint második, harmadik és negyedik) a saját szuverenitása és sérthetetlensége. Az országlakók pedig oldják meg a problémáikat, ahogy tudják. Csak pénzt ne kérjenek, mert az inkább nekik kell befizetni, hogy olajozottan működjenek a dolgok.

Bárhonnan nézem az eseményeket, Orbán Viktornak olyan sikerszériája van, mint ide Kiskunlacháza. Bármibe fog, minden sikerül neki. Már amennyiben elfogadjuk, hogy a csökkenés tulajdonképpen pozitív növekedés, és létezik pozitív nulla. Az Európai Unióval is micsoda sikeres tárgyalásokat folytatott, a svéd NATO-csatlakozás körüli ügyes pávatánc is nagyon bejött neki, amennyiben sikernek tekintjük, hogy dolgok jelenlegi állása szerint igenis Magyarország írja alá utoljára a kérelmet (ha egyáltalán), és úgy hírlik, a svéd miniszterelnök sem szándékozik rohanvást érkezni, hogy könyörögjön az utcai harcosnak. Közben meg a cselédség egymás torkának ugrott, már ha jól értelmezem Lázár János és Kubatov Gábor szócsatáját. A hagyományosan mindenhez is értő miniszter leállította a hatókörében lévő állami cégek által nyújtott sport-szponzorációkat, amin Kubatov nertárs oly igen nagyon felhúzta magát, hogy perrel fenyegetőzik. Hajrá, harcostársak! Én tényleg erősen szurkolok, ráadásul mindkét félnek. Pocsék érzés lehet megtapasztalni, milyen érzés, amikor az állami csecsből kiapad a nafta.

Miután olyan parádésan áll a forint az euróhoz (és minden máshoz) képest, gondoltam, ránézek a rendkívül tehetséges pénzügyminiszter közösségi oldalára, hátha van neki magyarázata a dologra. Mit tudom én, a bebaszott tőzsdei alkuszokat elrabolták az ufók, vagy valami. Erre mit látok ott? Az utolsó előtti bejegyzés arról szól, hogy a magyar csapat bronzérmes lett a fagylalt világbajnokságon (nem hülyülök, tényleg ez van ott) utána mindjárt:

A mai nap Magyarország köztársasági elnöke – a pénzügyminiszter javaslatára – Dr. Domokos Ferenc pénzügyőr ezredesnek, a NAV Bűnügyi Főigazgatóság főigazgatójának átadta dandártábornoki kinevezését.
Eredményes munkát kívánok! 🤝 (Facebook/Varga Mihály)
Biztos vagyok abban, hogy hetek óta áll fél lábon egy ország, hogy vajon kinevezi-e nemtudomminek a nemtudomkit István felesége, vagy nem nevezi ki. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem vall kimondottan egészséges lelkületre, ha a pénzügyminiszter a tulajdon közösségi oldalán egyes szám harmadik személyben emlékezik meg önmagáról. Még akkor is így van ez, ha nem személyesen Varga Mihály irkálja a posztokat esti lábáztatás közben, hanem külön ezért fizetünk embereket, hogy vezessék helyette a Facebook-oldalát. Szóval rá kéne nézni a személyzet körmére. Meg a sajátra is, ha már benne van a nézésben. A magam részéről veszem a búcsúmat, tartok tőle, hogy eseménydús nap elé nézünk. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.