Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ők magyarok és szuverének és gyökereik vannak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát igen, hasítunk, mint a Mészáros Csoport az állami tenderek elnyerésében. Legalábbis ha a kormánypropaganda mellett a KSH sikerstatisztikáit böngésszük. Ez az a független stratégiai intézmény, ahonnan már kirúgták, aki pluszban volt, meg ahonnan önként távoztak azok, akiket nem rúgtak ki, de nem bírtak a lelkiismeretükkel, és nem voltak hajlandóak a nevüket adni, azokhoz az eget rengető hazugságokhoz, amelyeket a rogáni propaganda tollba mondott nekik. Semmi baj, az ilyen és hasonló alantas munkákra mindig lehet találni szolgalelkű csinovnyikokat, akik szögre akasztják a lelkiismeretüket, és a vastag fizetésért cserébe azt írják le, amit elvárnak tőlük. A valóságtartalom természetesen nem számít, 2010 óta folyamatosan olyan időket élünk, hogy a valóság a legkevésbé sem számít. Olvasom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett gyorsjelentése szerint bruttó 621 200 forint volt az átlagkereset 2023 novemberében, ami 14,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 427 700 forint volt.

Bízom benne, hogy mindannyian értjük, és ha nem is tudjuk, de legalább sejtjük, hogy ezt hogyan és miből számolták ki (matematikusok ezek, tudják, hogy mibű kell kiszámolni mit), egy biztos: a valósággal köszönőviszonyban nincs ez a szám, arról nem beszélve, hogy ha csak a nettót nézzük, akkor is bőven el vagyunk maradva mondjuk az osztrák minimálbértől, ami 1500 euró körül mozog mostanság, és ami az éppen megint legjobb formáját futó forint árfolyamával számolva közelebb van a 600 ezerhez, mint az 500-hoz. De legyen így, ha ettől valaki megnyugszik és boldogabban nyomorog, vagy addig nem tágít, ameddig meg nem találja azt a szomszédját, akit szabad szemmel is jól látható módon felvet a pénzbőség, akkor legyen így. Nem gond ez itt, ahol egyébként hivatalosan több milliós megtakarítása van egy magyar családnak, csak valamiért mi, ebadta polgárok játsszuk a csóró hülyét, miközben a spájzban meg plafonig érnek a húszezres kötegek.

Úgyhogy már csak a cirkusz hiányzik a kenyér mellé. Azt is kapunk. Kubatov nertárs hisztibe verte magát mert, szerződést bontott a Fradi kézilabda csapatával és nem szponzorálja tovább őket a Mahart Passnave nevű cég, amely egy, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalat. Kubatov szerint a cég vezére, Bényi Szabolcs mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről, ő pedig torkig van az ilyenfajta módszerekkel és emberekkel. Ez van, amikor a szélsőségesen nacionalista, felsőbbrendű nemzeti-keresztény birodalmi állampárt undorító módon, talán még a személyiségi jogokat is semmibe véve rágalmaz meg nagy nyilvánosság előtt egy embert. Kocsis Máté se mondhatná szebben: igen, náci tempó! De akkor már miért nem hazaárulózta le egyből? Még jó, hogy nem tartoztatták le, mert veszélyt jelent a nemzetre. Kubatov van torkig? Mivel is? Azzal, hogy ha nem az van, amit ők akarnak, akkor jönnek az ilyesfajta megnyilvánulások, karaktergyilkok és rágalmazások, a másik sárba és porba tiprása? Álljunk már meg, Kubatov úr! Mi lesz a következő? Verőembereket küld majd a Mahart-Passnave Kft. vezetőjére és erőszakkal kitapossa belőle, hogy szponzorálja tovább a Fradit, mert ha nem, akkor! Akkor mi lesz? Ez jogállam? Itt így működnek a dolgok? Igen, így. Ezz lett a trendi, hogy aki ott áll amellett a bizonyos tűz mellett, az bárkivel, bármit bármikor megtehet, mert semminek nincsen és nem is lesz rá nézve következménye. Ezek az erőfitogtatások, ezek az alvilági módszerek és üzengetések egyre aggasztóbbak. Ez már a Brüsszel által támasztott jogállamisági feltételek teljesítése, amiért Orbán egy valag pénzt kapott év végén, hogy ne omoljunk össze? Mindegy, mert a híveknek szóló nemzeti hisztéria után kiderült, hogy valójában Lázár János mondatta fel a szponzorációs szerződést. Tehát ha összeolvasom, akkor a végeredmény az, hogy Kubatov torkig van Lázárral, aki mit sem sejt a nemzeti érzésekről, sem a sport oktatásban betöltött fontos szerepéről.

Közben örömmel nyugtázom, hogy nagyot megy a NER-libling romániai sörgyár, a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra is, amelyet pár éve 2 milliárd magyar adófizetői pénzzel tömtek ki, amelynek cégtulajdonosa éppen Lázár nagy haverja, Lénárd András, aki magyar diplomata-útlevéllel rendelkező román állampolgár. A Magyar Hang vette végig a december vége óta tudható események sorozatát ezzel a figurával kapcsolatban. Év elején a bulvársajtó arról lelkendezett, hogy Kárpáti Rebekát gyémántgyűrűvel lepte meg Lénárd András „dúsgazdag erdélyi vállalkozó”. Múlt pénteken aztán a lap megírta, hogy a Csíki Sör gyorshajtáson kapott tulajdonosa a magyar diplomata-útlevelére mutogatva kért büntetlenséget Romániában. Ezt követően rábukkantak egy csődeljárásra, amelyet a holland bejegyzésű Lixid Holding BV indított december 27-én a csíkszentsimoni Lixid Project SRL ellen – utóbbi gyártja a NER-közeli Csíki Sört, az ügyben az első tárgyalás február 28-ra van kiírva. Ez egyébként azt jelenti, hogy a Csíki a holland társtulajdonos szerint lopja a vagyont és nem jól gazdálkodik a pénzzel. Valóban jogos lehet a felvetés, ha a tartozásokat valaki nem fizeti, ellenben gyémántgyűrűt vesz a barátnőjének karácsonyra, és egy luxusautóban ülve száguldozik diplomata útlevéllel, akkor ott valami nem kerek. Szerintem sem, de én nem vagyok jogász és közgazdász, csak egy szimpla tátott szájjal csodálkozó állampolgár, aki azt érzékeli, hogy ezek bármit megtehetnek határon innen és azon túl is, és kivétel nélkül mindig a mi befizetett adóforintjaikból teszik. Egyébként nagyon örülök, hogy az a gyémánt gyűrű jó helyre ment. Nagyon szívesen, szégyelljétek magatokat! Ja, és még valami: a lapnak nyilatkozó szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a tartozás függvényében a tulajdonosnak kötelessége is kérni maga ellen a fizetésképtelenségi eljárás elindítását, ami egybeesik azzal, amit a Magyar Hang korábban megírt: a vállalkozás mérlegszámai katasztrofálisak. A cég négy éve veszteséges, és háromszor akkora adóssága van, mint az éves forgalma. Vagyis csak a megszokott: a simlis, csaló, csőd szélén tántorgó vállalkozásból a vagyont kimenekítő NER-oligarchák egyik bevett szokása szélesvásznon. Gyanítom, hogy ha ezt valaki olyan csinálná, aki nem része a rendszernek, akkor már ácsolnák neki a bitófát, és ott hurcolnák meg, ahol tudnák.

Úgyhogy már csak hab a tortán az a mélymagyar blama, amivel tegnap, a magyar kultúra napja alkalmából a Kásler Miklós által főigazgatóként vezetett Magyarságkutató Intézet megörvendeztette a nemzetet. Facebookon közzétett ünnepi bejegyzésükben azt írták: Isten, áLLd meg a magyartHogy ez mit jelenthet, ki tudja. Ez a sor egyébként Kölcsey Ferenc Himnuszának eredeti szövegében így szerepel: Isten áld meg a’ MagyartA Himnusz jelenlegi szövegében pedig mai helyesírással így írjuk: Isten, áldd meg a magyart. Hát nem jött össze Magyarságkutató Miklósnak. Mint ahogy anno Schmitt Pál áLamfőnek is beletört a bicskája az L betűbe, igaz, a másik irányból: ő nem túltolta, hanem megspórolta. Hát ez van. Akármekkora nagy magyarok, nem erősségük az anyanyelvük. Nemcsak írni, olvasni, de beszélni is nehezen tudnak a saját nyelvükön. De ők magyarok és szuverének, meg gyökereik vannak. Mondhatni tiszta dzsungel az egész NER. Össze vannak fonódva alul-felül. Szegény országom, szegény mi.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.