Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar kormány felelősséget érez minden magyarért, aki neki kedves

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Mindenki nyugodjon meg, aki eddig idegeskedett a nemrégiben felröppent felvetésre, hogy családbarát kormányunk esetleg meg szándékozik szüntetni a családi pótlékot! Napokig keringett a hír a levegőben, bizonyára eljutott az emberek többségéhez. Azokhoz legalábbis, akiket érint. Kicsit izgultak is, hiszen akiknek az a másfél évtizede változatlan, tehát javarészt elértéktelenedett összeg is nagyon számít, azok a szegénységben élő családok. Az Orbán lányokat aligha rázná meg a dolog, Dúró Dóráék sem hiszem, hogy bekalkulálják a család havi költségvetésébe, hiszen a magasabb jövedelműeket támogatja a kormány adókedvezmények és egyéb juttatások formájában. Éppen ezért nincsen igazi hőbörgés, amiért utoljára a Gyurcsány-kormány emelte a családi pótlékot, holott Orbánék 14 éve teszik a jót az országnak. Ez az egyetlen családtámogatási forma, ami nem függ jövedelemtől, ez minden gyereknek egységesen jár. De ugye a jelenlegi rezsimnek nem mániája az egyenlősdi, sőt, nagyon is tudatosan emelik fel azokat, akiket kiválasztottak, és tapossák a sárba azokat, akikkel ezt megtehetik.

Szóval a szóbeszéd jött, ment, eljutott ahová kell, ám most reagált a minisztérium, mert első a drága állampolgárok korrekt tájékoztatása:

 Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.

    Leszögezték: a kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír.
    „Sőt, a gyermeket nevelő családokat egyre több támogatással segítjük a családi adórendszeren, a családi adókedvezményen, a négygyermekes édesanyák szja-mentességén és a csok pluszon keresztül” – fogalmaztak a közleményben. (MTI)

Azt én most meg nem tudom mondani, hogy miért a Kulturális és Innovációs Minisztérium reagált a hírre. Talán hozzájuk tartozik a családi pótlék, mert a gyerek egy innováció. Abban az országban, ahol egy nyugdíjas rendőr irányítja az oktatást és az egészségügyet, ott tényleg minden előfordulhat, és elő is fordul. Rendszeresen. Foglaljuk hát össze; hír felröppen, beteríti az országot, az érintettek – akiknek igen, még az a kevés is a túlélést jelentheti – rémültek, majd jön a katarzis. A jó kormány mégsem törli el a családi pótlékot! Öröm és boldogság! Ki gondol már arra, hogy miért nem emelik? Senki. Ez mindig bejön. Ha valakit azzal fenyegetnek, hogy kap tíz iszonyat nagy pofont, de végül csak kettőt kap, az örülni fog ennek és nem firtatja, hogy mer bárki kezet emelni rá. Megint azt kell mondanom, hogy ügyes.

Remélhetőleg ugyanilyen megnyugtató módon zárul majd a Csíki Sör ügye is. Ott az van, hogy az ötven százalékban tulajdonos holland cég csődeljárást kezdeményezett a romániai vállalkozás ellen, a román bíróság február végén tárgyalja az ügyet, addig mindenképpen igaz a tulajdonos kijelentése, hogy szó sincsen csődről. Én csak remélni merem, hogy jó kormányunk segítő kezet – értsd: adófizetői pénzeket – nyújt a szívének oly kedves vállalkozónak, hiszen néhány milliárdnyi adóforint már régebben ott landolt, egy kevéssel nyugodtan meg lehet toldani. Majd megmagyarázzák, hogy a Csíki Sör, hurkaízű csipsz és dobozolt medveszar gyártója keresztényüldözés áldozata lett, esetleg Soros György akarta rátenni a szőrös mancsát, vagy Gyurcsány Ferencék véres bosszúszomjának és magyargyűlöletének áldozatává vált majdnem, de a magyar kormány felelősséget érez minden magyarért – ez csirkehálón belül született és itt élő haszonállatokra nem vonatkozik -, ezért aztán segítő kezet nyújt a méltatlan támadások áldozatának.

Ha jók a Bloomberg értesülései, a török parlament jövő héten fogja áldását adni Svédország NATO-csatlakozásához. Ha igaz a hír, akkor bizony az a helyzet áll elő, hogy Orbán Viktortól Szijjártó Péteren át Novák Katalinig mindenki (jófej leszek) füllentett abban, hogy nem Magyarország lesz az utolsó, amelyik jóváhagyja az ország csatlakozási kérelmét. Persze kanyarban még előzhetnek a bátorak, nem kell hozzá sok, éjfélkor valamelyik Semjén benyújtja a javaslatot, másnap már a parlament elé kerül, öt perc alatt megszavazzák és tadam! Persze az sem kizárt, hogy továbbra is várják a svédek könyörgését, ha az így van, aligha lehet kivonulni ebből az újabb zsákutcából. Akár beelőzik Törökországot, akár tovább szívóznak, minden nézőpontból állatira kínos a szituáció.

Idén önkormányzati és európai parlamenti voksolás is lesz – választások környékén pedig a kormányzat rendre megnyitja a Városi Civil Alap nevű többmilliárdos pénzcsapot. 2021-ben, 2022-ben és 2024-re is megnyitotta. A Válasz Online most minden eddiginél egyértelműbben bizonyítja, hogy ez a forráselosztás szinte kizárólag a Fidesz érdekében történik: a győzteslistákból kigyűjtöttük a legsikeresebb 251 városi szervezetet, vagyis a 15 és 37 millió forint közötti összegre érdemesített társaságokat. Azt találtuk, hogy a csúcsdíjazott egyesületek, alapítványok 87 százaléka a Fidesz „leányvállalata” vagy szövetségese. Gondolta volna például, hogy a pártalelnök Németh Szilárd egyben a legnagyobb magyar civil is? (Válaszonline)

Én abban soha nem is kételkedtem, hogy Németh Szilárd az egyik legnagyobb civil. Csak meg kell nézni a közösségi oldalát, és nem marad több kérdés:

 

Politikus csinál ilyet? Nem. Németh Szilárd azonban rendszeresen, mindent összefőz mindennel, naponta feszegeti a gasztronómia és az olvasók türelmének határait. Szóval teljesen rendben van, hogy a kormány megdobja némi pénzmaggal, hát hiszen azért fizetjük az adót, hogy jusson, akinek juttatni kell. Én csak azt nem értem, hogy miért csak 87 százalékos a Fidesz-kötődésű nyertesek részesedése. Szerintem vagy a portál nem számolt eléggé körültekintően, vagy simán csak nem találták meg az összefüggést a 13 százalék esetében. Mert az eléggé ki van zárva, hogy engednének mást is szóhoz, pláne forráshoz jutni.

Én nem vagyok ilyen önző, átadom a szót az utánam érkezőnek. Jó ébredezést, szép napot és csúszkálásmentes közlekedést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.