Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerintem lassan ideje lesz Orbán székét Brüsszelben kitolni a folyosóra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! A legszebb az benne, hogy szombat, a többivel pedig igyekezzünk ne foglalkozni. Azt mondjuk kötve hiszem, hogy a csúti hadvezér meg tud feledkezni az utóbbi idők kudarcairól, melyek folytatódni látszanak. Nagyon komoly esély van arra, hogy a NATO új vezetője az a Mark Rutte lesz, akivel rendkívül jó a személyes kapcsolata. Vagy nem annyira. Szar ügy, hogy a szövetségesek sorra hullanak el, a legerősebb támasz – Lengyelország – mára már a múlté, mármint persze nem az ország, az köszöni, jól van. A szövetség a múlté. A V4-ekről már szó sem esik, a szélsőjobbos fordulatnak esélye sem látszik az Európai Parlamentben, Brüsszel nem annyira tört meg, mint kellett volna, sőt, egyre inkább kezdi megtalálni és alkalmazni az orbánelhárító-stratégiákat, az ország népe is mintha kevésbé lenne boldog mostanság, Putyin sem győzött még mindig, szóval nem oly szép az élet, mint ami a tervekben szerepelt. Ezen az sem változtat, ha a közpénztévé óránként jelenti be, hogy már megint győzött a mi házi terminátorunk, jól élünk és holnap még ennél is jobb lesz, csak hinni kell benne. Sőt, még Németh Szilárd véreshurkaízű csíki csipsszel zabált álmexikói levese sem deríti jobb kedvre a kéményen csodálkozó kisembereket.

Apropó! Be kell vallanom, hogy magam is erősen csodálkozó üzemmódra váltottam, amikor óvatlanul elindítottam a Robert Fico magyarországi látogatása alkalmából készült videót, mely egyébként elejétől a végéig arról szólt, hogy a csúti kappanhangon rikácsol, miért nem fogja ő megszavazni soha, hogy Ukrajna pénzt kapjon a jelenlegi javaslat szerint. Ehhez mondjuk igazán kár volt Ficónak ide utaznia, de ez legyen az ő kínja. Az enyém viszont jelenleg egyrészt az, hogy mindjárt a videó elején elállt a szavam, ugyanis áthömpölygött a színen három olyan dagadt huszár, amilyet én még életemben nem láttam. Túlkoros huszárokat sűrűn lehet látni, amikor valami állami majdmimegmutatjuk van, de ilyen túlsúlyos alakokkal én még lovat kínozni nem láttam.

Facebook/Orbán Viktor

Szerencsétlen lovak. Ezzel az erővel Orbánt is feldaruzhatták volna valamelyik állatkára. A másik, ami mindjárt ez után bökött szemen, az a fegyveres masírozás volt.

Facebook/Orbán Viktor

Ennek mi a bánat értelme van? Ha csak az nem, hogy így módunk nyílott Szijjártó Péter nem mindennapi tollazatát hátulról is megcsodálni. Mit mondjak, nem egy szívderítő látvány. Ilyen fegyveres masírozás nem Moszkvában szokás? Vagy megirigyelte a kocafocista a nagy példaképtől, mert úgy érzi hatalmasnak önmagát, ha csattognak a csizmasarkak, csillan a fény a fegyveren? Kis huncut, milyen terveket dédelget vajon?

Majdnem elfeledtem, hogy már megint támadásba lendült Brüsszel! Elfogadták az új uniós médiatörvényt, amit direkt Orbán Viktor tiszteletére hoztak létre. A törvény védi – vagy hát törekszik rá – a média függetlenségét és átláthatóságot követel a finanszírozásban, tehát látnia kell mindenkinek, melyik médium működik párt, avagy kormánymegbízásból, pláne közpénzből. A törvényt egyedül dicső hazánk illetékes szavazóegysége nem szavazta meg, de ez senkit nem hozott lázas izgalomba, mert vétózni itt nem tud senki – szerintem lassan ideje lesz Orbán székét Brüsszelben kitolni a folyosóra, lehetőleg a kávéautomata és a klotyóajtó közé -, így a pártkatona nélkül is megszavazták. Rossz hír, hogy ez Magyarországra nézve is kötelező lesz. Még ennél is rosszabb hír, hogy dicső kormányunk úgy szarja majd le, ahogy van. Ennek persze egyrészt újabb kötelezettségszegési eljárás lesz a vége – szerintem már senki nem tudja, hánynál tartunk jelenleg -, másrészt azért el lehet vinni Brüsszelbe a disznóságokat. Igaz, gyors döntés valószínűleg nem lesz, addigra kinyírják, akit akarnak, teletömik az egysejtűek fejét az aktuális hülyeségekkel, de azért idővel lesznek következmények. Ha már magunkért nem, legalább a gyerekeinkért tehetünk valamit.

Azt írja az újság, hogy kiderült, kik váltják Majkáékat a nemtudomhol. Erről jut eszembe, hogy napokig vezető hír volt Vadon Jani távozása a másik nemtudomhonnan. Csak nekem furcsa, hogy országos lapok országos hírei között hosszasan vezető cikkek az ilyen mindegykicsodák minden böffenése, röffenése, ide-oda vonulása? Ki a büdös francot érdekel ez ennyire, de komolyan? Én még élő emberrel nem találkoztam, akit izgatott volna a dolog. Lehet, hogy rossz társaságba járok? Nem éppen bulvárhír, de azt nem tudom, mennyire fajsúlyos, hogy Dull Szabolcs távozott a Telextől. Remélem, alapít egy ötvenedik független, tökugyanolyan portált, amelyik befektetői pénzből, pályázatokból és reklámokból tudna ugyan működni, de kutya kötelességének érzi olvasói támogatást is kérni, hátha annyival is kevesebb kicsi – amelyik valóban csak olvasói támogatásból működik – tud életben maradni. És itt messze nem magunkról beszélek, több kisebb portál is működik, vagy legalább próbál. Nem lenne baj, ha sikerülne életben tartani őket, mert a nagyok gyakorlatilag ugyanazt a nyolc hírt adogatják körbe, legfeljebb néhány szó változtatással, igen sivár és szürke lesz a média, ha csak ők maradnak. Szerintem.

Nem húzom tovább, szombat vadhajnalra pontosan elég ennyi remeknél remekebb hír. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek, és még annál is szebb és pihentetőbb hétvégét!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.