Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Senki és semmi nem számít. Mi nem számítunk. Egyvalami számít: a profit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mély tiszteletem mindenkinek! Mielőtt belemélyednék mondandóm lényegébe, kérem mindenki egyszerre mondja velem együtt, egy, két, há’: 

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!

Jó, és most ezt:

Piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország előre megy nem hátra!

És akkor a Rogán-Habony propaganda által megfertőzött egysejtűek szintjén vegetáló, papucsállatkák gondolkodását (már ha ezek egyáltalán tudnak efféle tevékenységet végezni) megszégyenítő kormányzati kommunikációt valamiért benyelő polgártársak figyelmébe ajánlanám az érintett cég vezetőjének magyarázkodásától, Gulyás Gergely kapcsolódó kormányinfós mellébeszélésétől, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium állítólagos vizsgálódásától függetlenül újra a következő tényállást: milliárdokat kaptak munkahelyteremtésre, majd kirúgták a vendégmunkásokat betanító magyarokat a dél-koreai Bumchun akkuipari gyártótól. Amely üzem korábban többmilliárdos munkahelyteremtési állami támogatást kapott, ám amint azt két napja a 24.hu dolgozói beszámolók alapján megírta, a cég mostanra úgy döntött, megválik több tucat magyar dolgozójától. Azért, hogy helyettük vietnámiakat alkalmazzon. Mindez Nógrádban, ahol az országban a legmagasabb a munkanélküliségi ráta.

Miután a cégvezetés szerint ez nem is úgy volt, bár Gulyás kudarcot emlegetett anélkül, hogy kiderült volna, pontosan kinek a kudarcáról beszél, lefordítom a valóság nyelvére: a befizetett adónkból Júdás és kormánya az ázsiai beruházót kitömte milliárdokkal – mint Bonnie-t és Clyde-ot az FBI ólommal annak idején -, és most a magyar munkásokat elzavarták, mint a darazsakat, hogy a helyükre még náluk is olcsóbb munkaerőt telepítsenek. Ennyit a háborús csatakiáltásokról és ígéretekről, hogy megvédjük a munkahelyeket, meg arról, hogy ilyen meg olyan magas a foglakoztatási ráta, és mennyire kurva alacsony a munkanélküliség ebben tejben-vajban fortyogó orbáni Kánaánban. Arról nem beszélve, hogy önmagában az akkumulátorgyár (bármelyik akkumulátorgyár) mennyire környezetszennyező és mennyire mérgező az ott dolgozók egészségére, de akár az egész településre, amelynek tövébe ezek – általában a helyi lakosok aggodalmait magasról leszarva, velük nem egyeztetve – megépítik az éppen soros összeszerelőüzemet. Amiből lassan több lesz az országban, mint amennyi stadion van.

Nem feltétlenül ide tartozik, de szeretnék köszönetet mondani az egyik olvasómnak, aki a legutóbbi cikkem alatt felháborodva vetette fel, hogy kit érdekel az MSZP, hiszen az MSZP-nél sokkal komolyabb gusztustalanságok történnek éppen az országban. Tulajdonképpen igaza van. Ez az az ország, ahol a birodalmi állampárt két darab kétharmados győzelmet húzott be a migránsok, bevándorlók és igen, a magyarok munkáját potenciálisan a szemünk láttára zsebre vágó külföldi munkaerő elleni riogatással. Miközben ő, a birodalmi állampárt nagy nyilvánosság előtt hágja meg azokat a saját maga által, habzó szájjal előadott alapvetéseket, amelyekkel folyamatosan érvelt, amikor ehhez a témához kapcsolódó kínos kérdéseket kapott. Hozzáteszem: a nagy pofa, a kétharmada birtokában egyik napról a másikra törvényeket meghozó, rendeleti kormányzással bármikor, bármit tegnapról mára módosító állampárt 2015 óta nem volt képes egy, az által fröcsögött, harci csatakiáltások mögé egy tisztességes törvényt tákolni. Egy olyat, ami érvényt szerzett volna a magyarok, a magyar munkavállalók megvédésének. 

Ehelyett a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményt adott ki, miszerint kivizsgálja a Bumchun Precision Hungary Kft. „esetében kialakult helyzetet”. Azt írták, hogy „a magyar munkaerő az első, ezért az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el”. A közleményt azzal zárták, hogy „a kidolgozás és elfogadás alatt álló, az új idegenrendészeti törvény végrehajtásához kapcsolódó jogszabályok a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják”Javaslom ennek fényében a nemzetikeresztényeknek, hogy ne csak a szóban forgó cégre, hanem úgy általánosságban is legyenek annyira következetesek a nem vehetik el a magyarok munkáját propagandahörgéssel kapcsolatban. Mert ez, ami most megy, nemcsak saját magukra nézve hatalmas szégyen, hanem a választóikra is.  Akik egy olyan pártot juttattak hatalomra, amelyik a hatalmon maradása szempontjából legfontosabb kérdésben bizonyíthatóan mást csinál, mint amit mond. Függetlenül attól, hogy nem ez az első és egyetlen, és gyanítom, nem is az utolsó ilyen eset. És ezt nem enyhíti, hanem súlyosbítja, hogy nemcsak az ázsiai akkumulátorgyárak szarnak a fejünkre a nemzeti kormány hathatós támogatásával, hanem példának okáért a német cégek is. 

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be – tudtuk meg tavaly november végén. Miközben az elbocsátások okairól a gyár dolgozói kizárólag a sajtóból értesültek, a cég magyarországi vezetése ezzel indokolta az elbocsátásokat: „A 2022-ben tapasztalt növekvő megrendelésszám miatt például ebben az időszakban Makón több mint 500 fővel bővültünk. Jelenleg viszont a piac romlásának és az elmaradó megrendeléseknek köszönhetően olyan lépéseket kell megtennünk, amelyek biztosítják fenntartható üzleti működésünket és ezzel együtt a lehető legkevésbé érintik munkavállalóinkat”.

A salgótarjáni sztori után hatványozottan felmerül a kérdés: mi van? Akkor most ez a kurva ország előre megy, csak az itt termelő, milliárdos ingyenpénzekkel kitömött gyárak mennek hátra? Vagy hogy van ez? Most akkor van válság, vagy soha nem is volt válság? Ha nem volt, mert egyedül mi kimaradtunk a háborúból, minket egyedül megvédett a kormányunk, akkor miért 80%-os az államháztartás hiánya? Akkor miért esett vissza a kereslet, és miért döntöttünk meg minden európai inflációs rekordot? Akkor miért a magyar melós tanítja be az indiait, a filippínót, a bangladesit, aki aztán beül a helyére a targoncába, vagy odaáll a gépsor mellé, és ő fog megélni, nem az, aki itt él, itt adózik és magyar állampolgár? Vagy akkora itt a jólét, hogy már nem kell az EU szinte legalacsonyabb minimálbére sem a munkavállalóknak, inkább végezze el a piszkos munkát más? 

És hogy teljes legyen a kép: volt még itt tavaly december 21-én egy másik német cég által lezavart tisztogatás is Gyöngyösön. Ha valaki esetleg nem emlékezne, hiszen már szinte egy hónapja történt, tehát tulajdonképpen igaz sem volt: biztonsági őrök jelenlétében rúgták ki azokat a magyar a dolgozókat, akik előtte Fülöp-szigeteki vendégmunkásokat tanítottak be. A kirúgott személyzet ezután – mint elmondták -, kénytelen volt aláírni a felmondást. Mindenki félt, például attól, hogy ha nemet mondanak, akkor a cég még a papírokat sem fogja kiadni, így még a munkanélküli ellátást sem tudják majd igénybe venni. »Végül úgy kidobtak, hogy csak a hátsó ajtón mehettünk ki, s miközben a gyár elég távol van a várostól, még buszt, vagy autót sem biztosítottak, hogy haza tudjunk menni« – idézte fel a körülményeket a takarítónő, aki szerint korábban a munkájukra nem volt panasz, nem láttak semmilyen körülményt, ami arra a döntésre kényszerítette volna a céget, hogy helyettük inkább külföldieket alkalmazzanak. »Pont karácsony előtt tettek ki, itt az év vége, és nem tudjuk hová menjünk, mert sok üzemnél jön majd a téli leállás. Nem tudjuk mi lesz velünk és a családunkkal, hogyan fizessük majd a hiteleinket és a számláinkat« – fakadt ki.

Szóval így állunk 2024 januárjában a német és távolkeleti cégekkel, a globalista nagytőkével (más, korábbi, történelmivé avanzsált narratíva szerint: idegenszívű multikkal), valamint a nacionalista kormányunk bárkit, bármikor, bármiért, bármilyen áron beáldozó bátoraival a nyakunkon. Nem számítunk, nem számít senki és semmi. Egyvalami számít: a profit, amihez mi adófizetők adjuk a muníciót, ők meg lefölözik a sápot, amiből aztán mi kurvára nem látunk semmit.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani! 

Címlap: Szijjártó, Ri Ki Jeon, a dél-koreai Bumchun Precision Co. Ltd. elnöke és Csö Kju Szik, Dél-Korea budapesti nagykövete a Bumchun Precision Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. július 24-én. (Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.