Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dehogy, a Fidesz sosem hazudna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A  kormánypárti képviselő szerint nincsenek kommunikációs problémái a Fidesznek, a miniszterelnök is „lépést tud tartani a változásokkal; önazonos módon tudunk megújulni úgy, hogy hűek maradunk az elveinkhez”.

„Sosem folytatunk negatív kampányt, azt a baloldal szokott” – jelentette ki Nyitrai. „A negatív kampány mindig hazugságra épül, ehelyett mi szembesítünk, a választópolgároknak megmutatjuk azt, hogy akár Gyurcsány Ferenc, akár más baloldali politikus mit tett, milyen döntéseket hozott, amikor az övé volt a kormányzati felelősség”.

Ezek a sorok a Mandiner előfizetéshez kötött részén jelentek meg, amelyből a Telex volt olyan kedves, és idézett a honlapján. Mivel nem vagyok hajlandó egy forintot sem fizetni a Mandiner uszításáért, ezért nem tudom megnézni a teljes szöveget, de úgy vélem, hogy lehet annyira bízni a Telex újságíróinak profizmusában, hogy a fent idézett szöveg nem kiragadott gondolat. Tehát feltételezve azt, hogy az ott elmondottak igazak, nem tudok nem jót nevetni Nyitrai Zsolt kijelentésén, mivel ha valaki negatív kampányt folytat évek óta ebben az országban, az pont a Fidesz. Az, hogy már az ellenzék is belekezdett ebbe – jobb ötlet híján – az nem változtat azon a tényen, hogy Orbán vezetésével az állampárt volt az, amely lényegében meghonosította a negatív kampányt, a lejáratást, a gyűlölet szítását más politikai ellenfelekkel szemben.

A gyurcsányozás, libsizés, hazaárulózás mind-mind negatív kampány része, mint ahogy az EU-ellenes plakátok, vagy a Sorossal összefüggő gyűlöletbeszéd. Konkrétan napi szinten készülnek lejáratócikkek az épp legprominensebbnek hitt ellenzéki politikusokról, akikre rászabadítják valamelyik propagandistájukat. Ott az Origo, a Pesti Srácok, az M1, vagy épp a Megafon valamelyik provokátora, akik egytől-egyig azért kapják a fizetésüket, hogy valamilyen lejáratóanyagot készítsenek Hadházyról, Karácsonyról, vagy épp Gyurcsányról. Egészen egyszerűen erre épült a Fidesz kormányzása az elmúlt években és ezt letagadni sem tudná senki, még akkor sem, ha éppen kormánypárti szavazó, vagy politikus. Olyan szakadékot hoztak létre a jobb- és baloldal között Orbánék, amely szakadékot évtizedekbe fog telni betemetni, ha egyáltalán lehetséges. Mert példának okáért Spanyolországban ez a szakadék a mai napig megvan, noha polgárháború közelébe azért egyhamar nem fog sodródni az ország, mint ahogy mondjuk megtörtént az a második világháború idején.

A Fidesznek és vele Orbánnak nincsenek elvei, mint ahogy valódi ideológiája sem. Egyszerűen arról van szó, hogy olyan változásokat eszközöl a miniszterek elnöke, amely változások további évekre garantálják a hatalmát. Törvények átírása, vagy épp konkrétan az Alaptörvény száznegyvenhatodik módosítása, amely – mint tudjuk – gránit szilárdságú, ugye. Orbán nem nagyon tud a sikerekre alapozni, pláne most, amikor súlyos gazdasági válság fenyegeti az országot. Megpróbálják persze elfedni, hogy komoly gondokkal nézünk szembe, növekszik az államháztartási hiány a költségvetési hiánnyal egyetemben, valamint az infláció ugyan csökken, de nem elegendő mértékben. A magyarok ma rosszabbul élnek, mint évekkel ezelőtt, amit nem nagyon tudnak bemagyarázni sokaknak, hiszen ha 10 000 forintért fele annyi élelmiszert tud vásárolni Mari néni a boltban, az akkor is igaz lesz, ha Gyurcsány, Soros és az EU hibája mindez. Ezeket a szereplőket Mari néni nem tudja elzavarni, ellentétben Orbánnal, aki miniszterelnökként a kormány feje és végső soron ő hozza meg azokat a döntéseket, amelyek befolyásolják a magyar gazdaságot.

Ez jelenleg csupán annyit jelent, hogy a Fidesz szavazóinak száma 5 százalékkal csökkent a legutóbbi IDEA felmérése szerint, ami azért még a kormányváltáshoz kevés lesz. Mert mint tudjuk, Orbán éppen nemrégiben örülhetett annak, hogy uniós milliárdok érkeznek az országba, amiből szépen megemelik a tanárok fizetését – de legalábbis bejelentették az emelést – és lesz más fejlesztésre is pénz amellett, hogy természetesen egy szép összeget majd ügyesen kiosztanak a NER-lovagok között is. Mert hát senki se gondolja, hogy Orbán megrémült azt látva, hogy egyre többen elégedetlenkedtek a kormányzása miatt, szokás szerint odaszór valamit a pórnépnek, a többit pedig kiosztja a hű katonái között. Pont ezzel volt és van egyébként is baja az EU-nak, de jól láthatóan nem nagyon tudnak ez ellen mit tenni, hiszen a valódi változáshoz az kellene, hogy Orbánt elzavarja a magyar nép, az a magyar nép, amely jól láthatóan élvezi, ha egy vezető a fején ül és megmondja neki, hogy mit tehet és mit nem.

Az utóbbi 14 év kudarca nem Gyurcsány, az EU és Soros kudarca, hanem Orbán Viktoré és a Fideszé. A gond csak az, hogy több, mint 3 millió magyar a kudarcot sikerként éli meg, ami annak is köszönhető, hogy a propaganda hergelése, hazugságai és gyűlöletkeltése sikerre vezetett. Hárommillió magyar a fent említett három szereplőt hibáztatja az országot érő negatív fejlemények miatt. Orbánt, mint egy 14 éve hatalmon lévő vezetőt egyszerűen felmentik, mondván ő mindent megtesz, de mégis csak egy emberről van szó. Ameddig ekként gondolkodik 3 millió magyar, addig azt mondhat a kormány, amit csak akar. Sajnos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.