Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A számlát úgyis mi irigy, gonosz adófizetők álljuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek! Pár nap kényszerpihenő után újra jelentkezem. Sajnos nem tudtam se papírra, se képernyőre vetni a NER és nyúlványai idei éve második hetének politikai bulvárbravúrjait, így hát visszamenőleg szólnék néhány szót azokról, amelyeknek nemcsak füstje volt, de némi lángja is volt, miközben a főnök jól megemelte a nyugdíjakat. Tóth Gabriella művésznő például nem tétlenkedett sokáig a boldog új évben, a Blikknek adott interjújában esett kínos túlzásokba: „Nagyon sokan jöttek oda hozzám azzal, hogy csodálkoznak, hogy még nem öltem meg magam azok után, amit a nyilvánosságtól kaptam, mert ők nem bírták volna. Más választásom nem volt, el kellett viselnem. Erős hátországom van, és ebben a legerősebb motiváló erő a kislányom és az emberek szeretete”. 

Valóban nagy szerencse és áldás mindannyiunknak, hogy nem vetett véget önkezűleg a rezsim megbecsülésével és közpénzekkel sűrűn kikövezett luxuséletének a művésznő, mert szerintem az hatalmas veszteség lett volna kicsiny országunk mind hazai, mind nemzetközi megítélésének. Arról nem beszélve, hogy milyen súlyos támadást intézett volna a nemzet megtért csalogánya a kereszténység ellen, ha idáig vetemedik. Mint ahogy az sem mellékes, hogy ilyen szupertehetségek nem teremnek minden bokorban, pláne rekettyésben, és ritkán termel ki magából a magyar társadalom ilyen értékes, akár Grammy-díjra is esélyes énekeseket. Nem is értem, hogy miért bántsák és támadják szegényt, pedig ő nem tehet semmiről, nem hibázott, nem  követett el semmit. Érthetetlen, mit képzel a sok kígyó vállú lipsi kretén, hogy kritizálni és minősíteni meri a nemzetikeresztényt, a Kárpátok gyűrűjében fogant, matyómintás, vaginapiercinges szittya Madonnát? Szóval tulajdonképpen örüljünk annak, hogy szegény elviselte az elviselhetetlent és túlélte a megaláztatásokat, amiket kapott. Olyannyira túllendült ezen a traumán, hogy kalocsai mintás síruhában pózolt egy osztrák sípályán és két, vállra applikált műfonattal mosolygott bele a kamerába a mérhetetlen szenvedését dokumentálandó, amit aztán a közösségi oldalán tolt bele a pofánkba. A legjobban azok a cikkek fájtak Tóthnak, amelyek róla megjelentek, és amelyek „roppant negatív irányba formálták a megítélésemet, közutálat tárgya lettem a kommentelők között”. Hát akkor én a magam részéről további jó síklást, csúszkálást és magamutogatást kívánok, a számlát természetesen közvetett módon úgyis mi, geci, irigy, kárörvendő adófizetők álljuk, ami teljesen rendben van.

És mert a NER kultúrharcos dúlásánál tartunk, a dilivonat itt sem állhat meg, leszállni sem lehet róla. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy „korunk elsődleges kulturális közegének minőségelvű fejlesztését” jelölte ki elsődleges küldetéseként a Petőfi Zenei Tanács, amely 2023. márciusában alakult meg, csupa férfi részvételével. A tanácsban rögtön fel is merült egy popzenei egyetem létrehozása, erről Németh Alajos, a Bikini együttes rezsimhű basszusgitárosa akkor azt mondta: „Olyan ötlet is van, hogy szeretnének csinálni jövőre egy kifejezetten popzenei zeneművészeti főiskolát. A tervek szerint a Kőbányai Zenei Stúdió lenne a szakközépiskola, és afölött lenne majd ez az egyetem, ami Póka Egon névre hallgat.” Arra a kérdésre, hogy ez akkreditált felsőoktatási képzést jelentene-e, ezt válaszolta: Hogyne. Nem egy zsebből kirántott, hanem valós felsőoktatási intézmény lesz. Végre egy popzeneoktatási intézmény.” Most már azt is lehet tudni, hogy ezt is megcsinálták: egyetemi diplomát adó (!) könnyűzenei képzés indul a Póka Egon Művészeti Akadémián. Ez se tetszik a hazaárulóknak? Nem teszik, hogy a kultúra az első? Pláne, hogy nem zsebből előrántott, hanem igazi, komoly? Mellényzsebből legfeljebb Júdás oligarchái vesznek elő luxusszállodákat, gyárakat, kastélyokat, ingó- és ingatlanvagyontárgyakat, beleértve most már a teljes pompájában pompázó hatvanpusztai gigabirtokot. Ez egy valós, igazi értéket előállító, értékes tudást átadó oktatási intézmény lesz, nem olyan szar hazaáruló, lipsi kollaboráns kémiskola mint a CEU vagy az SZFE. Itt majd taníthatják a nemzet aranyhangú géniuszai az ifjakat. Győzike, Fásy Ádám vagy éppen Nagy Ferenc, akik akár docensek is lehetnek idővel. Ferenc ugye tegnap lett 78 éves, gratulált is neki a fél NER. Mint ahogy Gáspár művész úrnak is, a labilis idegzetű adócsalónak, akit kerek születésnapján a külügyminisztérium és a Sándor-palota is felköszöntött. Ők a mérce, ők a színvonal, a követendő kulturális irányzat. De vannak más jelöltek is a NER kegyeiért folytatott küzdelemben: Csepregi művésznő, aki most már rendszeresen pózol legnagyobb rajongójával, Péter miniszterrel, vagy éppen Kis Grófó, aki a NER által immár szintén kisajátított mulatós kultúra koronázatlan királya, aki szintén rendszeresen szórakoztatja az illusztris közönséget; 2022-ben például az akkor visszavonult Dzsudzsák búcsúmeccse utáni bulikáról gondoskodott.

Szerintem nem kellene itt megállni. A következő lépésben meg lehetne alapítani egy szintén nem mellényzsebből előrántott, hanem egy valódi nemzeti gasztronómiai egyetemet, ahol természetesen Németh Szilárd lenne a rektor. Aki megint nagyot ment a Facebookra feltöltött disznóvágást dokumentáló képsorozatával. Aki a Stop Soros feliratú baseball sapkában, nemzeti színű karkötőben ízlésesen gyilkolta a disznót. Ez már tényleg annyira beteg és szürreális, hogy az ember szégyenében azt sem tudja, hogyan süllyedjen el. És ez az alak parlamenti képviselő annak ellenére, hogy Csepelen évek óta labdába sem tud rúgni, és ott hoz ránk szégyent, ahol éppen kedve támad. Ha tahóságról van szó, nem egyszerű lekörözni Júdást, de a rezsibiztosnak ez biztosan sikerült. A főnökének sem kell a szomszédba menni a vidéki emberekre is szégyent hozó suttyó szerepért, ennek viszont egyenesen ez a hivatása. Naponta pakolja ki azt a mennyiségű zabálékot az oldalára, amit szerintem máshol egy négytagú család három napig enne, ha telne rá neki. Ez meg reggeltől estig főz és zabál a tőlünk beszedett adóforintokból összeálló fizetéséből, és cserébe semmi mást nem tesz, mint szidja az ellenzéket és hazaárulózik a szafttól zsíros ábrázatával. Miközben az a pénz, amiből ez tömi a fejét, tőlünk, büdös hazaáruló lipsiktől is be van szedve, nem csak a mélymagyar, szkítaszékely felmenőkkel rendelkező híveitől.

Mindeközben, a gasztropopkulturális nemzeti frontokon túl, a távoli, gonosz Brüsszelben Júdás ellen szervezkednek. Péntek délutánig az Európai Parlament 705 képviselőjéből 120 írta alá Petri Sarvamaa finn kereszténydemokrata EP-képviselő arra vonatkozó kezdeményezését, hogy a hetes cikkelyes eljárás keretében fosszák meg Magyarországot (vagyis Orbánt) a szavazati jogától a kormányok képviselőiből álló döntéshozó EU Tanácsban. Az EP 3. legnagyobb frakciója, a RenewEurope EP azt mondja, hogy bizalmatlansági indítványt fognak kezdeményezni az Európai Bizottság ellen, ha a feltételek teljesítése nélkül további pénzeket oldanak fel Magyarország számára. Nos, legyen így elvtársak, mert egyelőre úgy tűnik Ursula asszony és a bizottság magasról szarik Júdás sokadik hullámos zsarolási, küllők közé botot akasztási törekvéseire. És ha minden így marad, akkor valóban nem úgy fog táncolni, ahogy Ursula füttyög neki. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani! 

A címlapkép a Fidesz-KDNP 2022-es székesfehérvári kampányzárójáról készült videóból származik. Az ellenzéket gyalázó Orbán-beszéd után Tóth a vezérrel összeölelkezve énekelte a Himnuszt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.