Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormánypropaganda nem azért van, hogy a valóságot hirdesse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Megafonos, Pesti Srácokon is előszeretettel posztoló Trombitás Kristóf egy olyan cikket jegyzett nemrégiben, amely nem fér bele a kormányzati propaganda narratívájába és jól láthatóan a felhergelt Fidesz-fanatikusok sem köszöntötték boldogsággal ezt a cikket. Történt ugyanis, hogy Trombitás le merte írni, hogy igenis vannak olyan meleg párok, akiknél jobb helyen van a gyermek, mint egy árvaházban, vagy egy nem megfelelő, ámde heteroszexuális családban. Ki merte mondani azt, amit egyébként véleményem szerint a magyar szavazók többsége gondol, ezért pedig szétszedték. A Pesti Srácok vezetőjének elmondása szerint számtalan gyűlölködő és fenyegető üzenetet kaptak, amelyek hatására inkább eltávolították a cikket, hiszen jobb a békesség. Nos, ilyen öncenzúra ritkán szokott előfordulni, hiszen a kormánypropaganda egy előre megírt sablon szerint dolgozik, pont emiatt igen ritka szokott az lenni, hogy onnan valaki kvázi kibeszéljen.

Ilyen a független sajtóban igen nehezen elképzelhető, hiszen ott valóban jelenhet meg szinte bármilyen vélemény, azt cenzúrázni nem fogják. Vannak persze olyan témák, amelyek miatt egyes szerzők kapnak a fejükre az olvasóktól – én is tudnék ilyen témát mondani az elmúlt időszakból -, de a különbség az, hogy mi nem szoktunk ilyen írásokat eltüntetni, tartva az olvasók haragjától. Mert még ha egyesek nem is értenek egyet velünk, azért az elmondható, hogy fenyegetésre, gyűlölettel teli üzenetekre nem kell válaszolunk emiatt. Persze mi is kapunk ilyen üzeneteket, de ezek egytől-egyig a kormánypárti szavazóktól érkeznek, akik a végünket kívánják. De ezeket az ember már megtanulta elengedni a füle mellett, hiszen ha megrémülnénk minden ilyen üzenet kapcsán, akkor már nagyon régen lehúztuk volna a rolót. De jól láthatóan azért még itt vagyunk és itt is leszünk a jövőben is.

Na de térjünk vissza az említett cikkre, amely volt olyan durva, hogy ki merte mondani, a melegek örökbefogadása sem egy ördögtől való dolog, az ellen nem kellene sem szóban, sem tettekben fellépni. Trombitás persze ezidáig kérdezés nélkül leírta a kötelezőt a cikkeiben, ezért kérdéses az, hogy mégis mi történt, de hát mindenki „hibázhat” ugye egyszer, és talán megúszhatja a kirúgást. Nyilván még ha kirúgásra is kerülne sor, akkor sem arra érdemes számítani, hogy egyszerűen eltűnik a „kolléga”, hanem inkább arra, hogy valahol máshol nevezik ki, vagy más fontos feladatot adnak a kezébe, amely feladat elvégzése közben nem kell kommunikálnia a Fidesz szavazóbázisával. A propagandamédia ugyanis egy olyan fontos platform a Fidesz számára, amelyet nem engedhetnek csak úgy el, teljesen kizárt az, hogy ott az Orbánnal és pártjával szembemenő vélemény jelenjen meg.

De hol van jobb helyen a gyerek? Intézetben vagy homoszexuálisoknál? És bizony ez az a helyzet, amire azt mondom – miközben biztos nem dickensi mára az árvaházak helyzete, de nekem ne mondja senki, hogy ott jó bármilyen gyereknek is, mert kiröhögöm -, hogy minekutána egyáltalán nem biztosított az, hogy heteroszexuálisoknál csak jól járhat a gyerek, hajaj, mennyi példa van erre, akkor mégis mitől lenne az faktum, hogy homoszexuálisoknál csak rosszul járhat?

… Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna. Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség. 

Véleményem szerint a többség így gondolkodik idehaza, de ezt leírni nem szabad, legalábbis akkor egészen biztosan nem, amikor az ember a propandának dolgozik. Nem is értem, hogy Trombitás miért gondolta úgy, hogy elmondhatja a valóságot és valódi véleményt nyilváníthat ki egy olyan helyen, amely ezt nem teszi lehetővé. Aki a propagandában dolgozik az el kell, hogy fogadja azt, hogy bármi is legyen a véleménye, azt nem fejtheti ki – már ha nem vág egybe egy az egyben azzal, amit a propaganda is előír – , hanem ezzel ellentétben azt kell papírra vesse, amit kiadtak neki parancsba. Ha nem tetszik a munka, akkor természetesen fel lehet mondani – és ha ezzel elegen így lennének, akkor még a propaganda végét is megélhetnénk, de ez persze csak egy hiú ábránd -, de egy korábban a propagandában dolgozó embert nem fognak felvenni egyetlen olyan laphoz sem, amely ezidáig független tudott maradni, hiszen akkor saját magából csinálna viccet.

Magával a témával – miszerint melegek is fogadhassanak örökbe gyermekeket – olyan mélyrehatóan nem foglalkoznék, hiszen jópárszor kifejtettük már erről a véleményünket, amely azóta sem változott. Egy gyermeknek joga van a biztonságos, szerető környezethez, amely persze akkor lenne a legjobb, ha a szüleit jelentené, de vannak olyan helyzetek, amikor ez nem lehetséges. Ekkor viszont teljesen mindegy, hogy két azonos nemű, vagy eltérő nemű ember „kapja” meg őt, hiszen ameddig ez az örökbefogadó pár szereti a gyermeket, addig teljesen mindegy az, hogy hetero-, vagy homoszexuálisok. A legfontosabb a szeretet, minden más csak ezután következik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.