Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Évek óta egyre sötétebbek a fényes nappalok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát kétségtelenül groteszk fintora a sorsnak is, meg a gátlástalan orbáni vezérdemokráciának is, hogy a 7-8 éve kisebb és nagyobb megszakításokkal (tudniillik koronavírus-járvány idején például egyik napról a másikra megszűnik a migránsáradat, és csak azután hág újra a tetőfokára, miután a doktorminiszterek elnöke két vállra fekteti a rohadékot a tatamin) az idegen kultúrájú bevándorlók elleni uszításból kiválóan megélő Orbán-kormány által újabban százezres nagyságrendben behozott idegen kultúrájú vendégmunkások egy picinyke csoportját az Orbán-kormány hasonlóan szélsőséges vadhajtásának, a Mi Hazánk nevű politikai vállalkozásnak az elnöke üldözi. Szó szerint is, nemcsak verbálisan. Minden vitán felül áll, hogy Rákay Fülöp Kálmán közpénzproduceri tehetségéért és szélesvásznáért kiáltó fejlemény az, hogy a magát az általános idegengyűlölet kormánya ellenzékének tartó Toroczkai László autóval üldöz egy indiai vendégmunkásokat szállító buszt.

Kiegészítő groteszk fintora a sorsnak és a 2010 óta tartó korrupciós félfeudalizmusnak, hogy az indiai vendégmunkásokat történetesen az ötös számú párttagkönyv életvitelszerűen epét hányó lovagkeresztes tulajdonosának dicstelen nevéhez köthető, sok százmillió forint közpénzzel támogatott Nagy-Magyarország Parkban szállásolják el. Ezt az akciófilmre hajazó komédiába illő jelenetet csak egyvalamivel lehet fokozni. Azzal is lehetne persze, hogy az említett Bayer Zsolthoz tartozó Bayerné által vezetett Országos Vérellátó Szolgálatnál hasonlóan nagyban játszanak, ha közpénzről van szó: több mint 188 ezer lejárt PCR-tesztet dobtak ki a kukába, mintegy 3 milliárd (3 000 000 000) forint értékben, amelyeket rohadt jó áron Bayerné ismerőseinek cégétől harácsoltak össze annak idején. Tökéletes kórkép ez is arról, hogy nincs olyan játéktere a NER-nek, ahol hibázni tudnának, ha lopásról van szó, de most ezt hagyjuk.

Hanem hogy miközben a Bayer Trianon-parkjában elszállásolt idegen kultúrájú vendégmunkások buszát a neoszélsőséges álellenzéki pártvezér autóval üldözi, a főállású migránselhárító doktorminiszterelnök politikai igazgatója azzal érvel egy villáminterjúban, hogy ezekre a korábban nem veheted el a magyarok munkáját csatakiáltással távol tartott veszélyes népségekre azért van szükség, hogy az Orbán-kormány például nyugdíjat tudjon emelni. Megéneklésért kiáltó nyomorúságos csodája ennek a 2016 óta tömény idegengyűlöletre kondicionált országnak, hogy Orbán Balázs 2024-ben azt magyarázza, hogy akiket a migránsverő kormány enged be olcsó munkaerő formájában, az nem veszi el a mimagyaremberek kultúráját, csak az veszi el a mimagyarok kultúráját és munkáját (!), aki a zöldhatáron próbál bejönni. Idézem a Gulyáságyú Médiának előadott csudálatos okfejtés egy részét:

„Vannak azok a munkakörök, amelyeket az ország szerencsés gazdasági fejlődésének köszönhetően a magyarok nem tudnak, vagy nem akarnak betölteni. Ezeket az álláshelyeket be kell tölteni azért, hogy az a gazdasági tevékenység egyébként folyjon, mert abból egyébként bevételek jönnek. Amiből tudjuk támogatni például a családokat, tudunk nyugdíjakat emelni, satöbbi. (…) Mi nem szeretnénk a vendégmunkások kultúráját megváltoztatni, és nem szeretnénk a mi kultúránkat sem megváltoztatni a vendégmunkások által. Ez egy kölcsönösen előnyös, időszakos együttműködés. Aminek utána vége van és mennek haza”. 

Ha meg nem dolgoznak, csak idejönnek és istentelenkednek, akkor Pintér Sándor üstöllést kitoloncolja őket – ezt is mondta Orbán Orbánja, és ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam a szavait? De ebben nem csak az a valami, hogy az idegenek ellen életvitelszerűen hergelő miniszterelnök politikai igazgatójának egyetlen mondatába belefér, hogy a szerencsés gazdasági fejlődésű ország definíciója az, ahol a kormány az olcsó vendégmunkások befizetett adójából finanszírozza a családtámogatásokat és a nyugdíjakat, miközben az álellenzéki neonáci parlamenti pártelnök autóval üldözi ezeknek a vendégmunkásoknak a buszát, hanem. Hanem az, hogy az érdemi reakció erre a szürreális akciójelenetre a Momentum Donáth Annájától az, hogy sötét időket idéz Toroczkai autósüldözése. Ezt is idézem:

„(…) amikor Rogán Antal leteszi a lantot, a Mi Hazánk emeli fel. Ez a munkamegosztás. A vendégmunkásokra épülő új fideszes gazdasági modell zsákutca. Ezt pontosan tudjuk. De egy újabb társadalmi csoport elleni rasszista gyűlöletkeltés nem megoldás Magyarország gazdasági problémáira. A valódi felelős a magyar állampárt, amelyik jó pénzért árusítja ki saját országa munkahelyeit és természeti kincseit. Persze könnyebb a gyenge és védtelen munkásokat támadni, mint a valódi felelősökkel szembenézni. De aki ilyet tesz, az morálisan nem sokban különbözik a gyűlöletkeltésből politikát építő Fidesztől”.

Bízom benne, hogy Donáth Anna soha nem gondolta komolyan, hogy a gyűlöletkeltésből politikát építő Fidesz legszilárdabb ellenpontja a Mi Hazánk lehet, mert akkor rohadt nagy baj van. Mondjuk így is van baj, ha Donáth Anna már most arra készül, hogy a Fidesz esetleges bukása esetén a Mi Hazánk folytatja a pusztítást. Ellenben a sötét idők nem most ereszkedtek ránk, amikor Toroczkai autóba ült, hogy lekoppintsa Luc Besson forgatókönyvét, amit a Taxi című akcióvígjátékhoz írt, hanem leszállt az már lassan 15 éve. A rohadt sötét idő nem most kezdődött, hanem mikor is? Amikor Szájer átfércelte az alkotmányt az iPadjén? Amikor a 3 ezer milliárdos manyup-megtakarításokat einstandolták? Amikor a választási törvényt saját magukra írták? Amikor a nevükre vették a közmédiát? Amikor az első lejáratókampányt elindították és ráéreztek a valótlanul híresztelés ízére? Amikor Simicska az első közbeszerzés nélküli közbeszerzését megnyerte? Amikor az első százezredik magyar útra kelt a hanyatló Nyugat irányába, pedig plakátokról ordította az állampárt, hogy Magyarország jobban teljesít? Vagy tulajdonképpen már a fülkeforradalmi robbanás pillanatában besötétedett?

Szinte mindegy is, a migránsok elleni uszítás is már egy nagyon sokadik lépése volt a sötétség leereszkedésének, már hét éve is rohadtul sötét volt, és azóta csak egyre sötétebbek a fényes nappalok. És nem igaz, hogy ma Magyarországon mindenki pontosan tudja, hogy a vendégmunkásokra épülő gazdasági modell zsákutca. Egyáltalán nem mindenkinek világos, hogy az állampárt jó pénzért kiárusítja a munkahelyeket, a természeti kincseket, amit meg nem, azt a nevére veszi. Szerintem pontosan ezért nem attól van sötét, hogy egy revízióról ábrándozó, homofób, rasszista szalonnáci egy vendégmunkásokat szállító buszt üldöz, hanem hogy mi vezetett oda, hogy ez az illető egy megnyugtató támogatottságú parlamenti párt vezetője, amely más ellenzéki pártokkal ellentétben a következő választáson is simán bejut a parlamentbe. Nem az idézi a sötét időket, hogy ez a szalonnáci előad egy ilyen idegengyűlölő műsort, és Rogán legnagyobb megelégedésére pontosan tudja, hogy mi lesz erre Donáth Anna reakciója, hanem hogy az, hogy miközben a magyarok sok százezres nagyságrendben külföldön dolgoznak és fizetnek adót, mert ott tudnak emberhez méltó módon megélni, a főállású idegengyűlölet és a megélhetési tudathasadás nemzeti kaméleonkormánya, elárasztja az országot alacsony bérekért dolgozó vendégmunkásokkal. Nyilvánvalóan azért, mert a külföldi, elsősorban kínai tőke beáramlásához, vagyis a 93 ezer négyzetkilométernyi összeszerelőüzem fenntartásához olcsó munkaerő kell. Ez az igazi probléma, nem az, hogy Toroczkai Rogánnal fut versenyt a rasszista gyűlöletkeltésben.

Az, hogy az ellenzéknek nem sikerült az Orbán-párt ellen fordítania a saját fegyverét, vagyis a gyalázatos migránsellenes uszítás fegyverét, önmagában persze szomorú (futószalagon gyártott közleményekben migránsmunkásozni ehhez sajnos kevés), de ebben annak is szerepe van, hogy az ellenzék a fenti példa szerint a rasszista gyűlöletkeltés fölött forgatja a szemét ahelyett, hogy hónapok óta következetesen arról beszélne, hogy ezeknek a vendégmunkásoknak nem a származásával van baj, rohadtul irreleváns, hogy indiaiak, filippínók vagy bangladesiek, rohadtul nem az a baj, hogy hol laknak, hanem hogy az átverés és korrupció kormánya azért hozza be őket, hogy letörje a magyar béreket. Hogy nem azért nem magyarok dolgoznak a kínai akkugyárban, mert olyan baszottul virágzik a magyar gazdaság, ahogy Orbán Balázs állítja, hanem mert nem tudnak megélni belőle. A rasszista gyűlöletkeltés sötétje nem most szállt le, a magyarokat pedig arról kellene felvilágosítania annak, aki tényleg valami mást gondol a világról, mint a Fidesz, vagyis aki a sikert nem a saját hatalomra kerülésében/hatalmon maradásában, hanem az ország hosszú távú gazdasági fejlődő pályára állításában látja, hogy a jelenlegi helyzetben szarul keresel, drága polgártársam, és szarul is fogsz keresni, és azért, hogy neked ne kelljen megemelnünk a béredet, behozzuk a nálad is nyomorultabbat valahonnan külföldről, aki szarért, hugyért elvállalja, amit te nem. Ha ezt mindenki pontosan tudná, ahogy Donáth Anna állítja, akkor Rogán kezében már rég nem lenne lant, Toroczkai meg jó esetben az ásotthalmi művelődési házban bohóckodna 35 ember előtt határvadász jelmezbe bújva.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.