Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nincs itt némi ellentmondás, nertársak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Ha ez az ország a maga minisztériumaival, állami szerveivel, és a speciálisan kifejlesztett fideszes propagandával, agresszív hazudozással, minden esetben támadó mellébeszéléssel nem lenne, külön ki kellene találni, hogy legyen valami olyan elrettentő példa, ami észre téríti a demokratikus alapértékeket megkérdőjelező embereket, mielőtt még késő lenne. Az ugyanis máshol bizonyosan nem történhetne meg, hogy soha, semminek nincsen felelőse, senki és semmiért nem vállalja a munkakörével járó felelősséget, soha el nem ismerik a hibákat, ellenben pofátlanul támadnak mindent és mindenkit, aki számon meri kérni azt, amiért a fizetésüket kapják, és amire a közpénzt, tehát a mi pénzünket költik. Ékesebb példát most nem keresgélek – holott napi szinten találhatnék legalább ennyire ordító aljasságot -, mint bizonyítottan, hivatalosan is bejelentett egészségügyi ellátás szűkítésére – kórházi osztályok zárnak be, ellátásokat szüntetnek meg, száz kilométereket kell utazni ezentúl azért, hogy szakorvoshoz juthassanak a betegek – véletlenül sem az az illetékes minisztérium válasza, hogy bocsánatot kérünk, ezt elszúrtuk, de dolgozunk a megoldáson, hanem az, hogy rohadjon meg az ellenzék.

A Pintér Sándor vezette belügy most azt írja, „a híresztelésekkel ellentétben egy beteg sem marad ellátatlanul.” Azt is közölték, hogy szerdán a budai kórházak vezetői egyeztettek Takács Péter államtitkárral (a találkozót maga Takács kezdeményezte). Az államtitkár az egyeztetés elején leszögezte: „az egészségügyi kormányzat számított arra, hogy a bérnővéreket kizsákmányoló profitéhes vállalkozások hergelésének ellenzéki politikusok és magukat szakértőnek nevezők is felülnek, és a politikai haszonszerzés érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a szakdolgozókat és a betegeket riogassák.” (24.hu)

A valóság úgy fest, hogy jó kormányunk kitalálta, ezután nem lehet munkaerőkölcsönzés keretében nővéreket alkalmazni, ami azzal járt, amire a Takács Péternél, de még Pintér Sándornál is hozzáértőbbek előre megjósoltak; összeomlott a már amúgy is omlásban lévő alapellátás. Ehhez képest most az a hülye, aki kimondja a nyilvánvalót? Takács nertárs ne a szavakkal bűvészkedjen, hanem próbálja ki akár ő maga, hogy mondjuk a túlsúlyából adódó kezelendő problémáival, vagy Pintér Sándor is kipróbálhatja, hogy életkora miatt ellátást igénylő gondjaival, esetleg betegségeivel milyen 130 kilométert utazgatni. Nem ám helikopterrel, nem sofőr vezette szolgálati autóval, hanem úgy, ahogy azt az adófizető teszi, akinek a pénzével és a pénzéből bohóckodnak az urak. Vezessenek mondjuk félvakon 130 kilométert oda, ugyanannyit vissza a szemészeti ellátásért, vagy kússzanak fel a buszra – már amennyiben egyáltalán meg tudják fizetni a jegyet – és élvezzék azt a nagyszerű helyzetet, amit közös erővel létrehoztak!

Ha már a rombolásnál tartunk – mert ebben az országban mostanában stadionokon és kínai akkumulátorgyárakon kívül nem épül semmi, ellenben a kormány gőzerővel ver szét mindent, ami tőle függetlenül, vagy egyenesen a törekvései ellenére még működik – ez úton is szeretnék gratulálni az újabb falrengető sikerhez. Mármint ahhoz, hogy 900, többségében hátrányos helyzetű gyerektől sikerült elzsákmányolni a megfelelő oktatásnak, így a nyomorból való kikapaszkodásnak még az esélyét is. Bosszúból, szervilizmus vezérelte kényszeres megfelelni akarásból vertek szét egy működő iskolarendszert. Mindössze azért, mert Orbán Viktor képtelen megnyugodni, ameddig bosszút nem állt. Remélhetőleg már jobban van. A gyerekek meg kit érdekelnek?

Úgy tűnik, most van a tüntetések szezonja. Németországban nem most kezdték, ám két másik országban is áll a bál. Az egyik Lengyelország:

A hideg idő ellenére legkevesebb kétszázezren gyűltek össze Lengyelországban a varsói parlament (szejm) előtt, hogy tiltakozzanak Donald Tusk tisztogatásai ellen. Az emberek rendkívül feszült állapotban vannak, és hangosan skandálnak különféle szlogeneket. A megmozdulás azóta már nevet is kapott: a szabad lengyelek tüntetéseként emlegetik. A demonstrálók kifogásolják a köztévé és a közrádió jogellenes megszállását. A tömeg az igazságtalanul bebörtönzött politikai foglyok, Mariusz Kaminski volt belügyminiszter és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettes felszabadítását követeli. „Megvédjük Lengyelországot!” – hallatszik. A Magyar Nemzetnek a tüntetés résztvevői közül többen is nyilatkoztak. (Magyar Nemzet)

Hát én nem vagyok ott, lengyel lapokból próbáltam informálódni. A tüntetés szervezője szerint 300 ezer ember vett részt a tüntetésen, a rendőrség szerint 35 ezer körül lehet a résztvevők száma. A fotók alapján én hiszek a hatóságnak. A másik tüntetés Szlovákiában zajlik, ez csak a Pesti Srácokat érdekelte annyira, hogy megemlékezzenek róla:

Pozsonyban és további 13 szlovákiai városban tartottak – együttvéve néhány ezres részvételű – kormányellenes tüntetéseket kora este a parlamenti ellenzék nagyrészt liberális pártjai csütörtökön.

A tüntetéseket a liberális Progresszív Szlovákia (PS), az ugyancsak liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS), illetve a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) hívták össze, amelyek a különleges ügyészség (ÚSP) tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak. A különleges ügyészség megszüntetése része a büntető törvénykönyv tervezett módosításának, amelyet még decemberben hagyott jóvá Robert Fico kabinetje, s amelyről ezekben a napokban tárgyal a pozsonyi törvényhozás – emlékeztetett a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. A téma kapcsán már a javaslatról hozott kormánydöntés idején is tartott egy tüntetést az ellenzék Pozsonyban. (Pesti Srácok)

Más sajtóhírek szerint a résztvevők száma 25-30 ezerre tehető (a fotók is ezt támasztják alá), ami – tekintve az ország méretét – kenterbe veri a lengyel tüntetést. Különös, hogy ameddig a lengyel kormány rohadjon meg, amiért nem tartja meg és nem tartja be az előző kormány által hozott intézkedéseket, Szlovákiában az ellenzék rohadjon meg, amiért gátolni akarják, hogy az új kormány a neki tetsző módon írja át az előző kormány által hozott intézkedéseket. Nincs itt némi ellentmondás, nertársak? Mindegy, csak legyen valami ütős békemenet tavasszal, mert igény az erősen lenne rá.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi – szokásunk szerint – hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.