Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felesleges kockáztatni, hogy színpadot és reflektorfényt kapjon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Túl vagyunk az év első tíz napján, amikor nyilván történt mindenféle Lázár János ócska szemétkedésén innen és túl, nekem most beugrott az január elsejei baromság, ami végighullámzott szinte az egész magyar médián, amelyik egy baki nyomán testületileg állt neki terjeszteni, hogy Erdő Péter bíboros válthatja Ferenc pápát majd a Vatikán élén. Egy félreértelmezett írásból kavarodott a zűrzavar, és ugyan a Telex korrekt módon szájba rágta és el is magyarázta a félreértést, ez egyáltalán nem hatotta meg a honi kereszténykonzervatív médiát. Az olvasóikat pláne: a napos oldalon leközölt dezinformáció alatt csak úgy hömpölyögtek az áldott legyen, az istennek legyen hála típusú hozzászólások, és persze még napokkal később is fel-feltűnt az álhír úgy, mintha bármi köze lenne a valósághoz. És természetesen voltak nem kevesen, akik a fake news-ra figyelmeztető posztot tartották összeesküvés-elméletnek. Mert igenis Erdő lesz az új pápa. Konkrétan így terjed a hülyeség egyik évről a másikra. Így lesz a semmiből valami, így lesz az add tovább-ból ez a tömeges félretájékoztatási borzalom.

És van itt egy sajnos nem légből kapott, napok óta szanaszét cincált kérdés, mégpedig az, hogy kell attól rettegnie Európának, hogy Orbán Viktor vezeti majd az Európai Uniót? Ezt a kérdést ilyen formában felvető, fent hivatkozott cikk szerint például nem, szerintem viszont inkább igen. Mert lehet, hogy ez a pozíció, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő tanács elnöki pozíciója súlytalan és nem annyira veszélyes, mint amennyire ez elsőre talán annak tűnik, de én azért nem vennék erre mérget. Pontosan azért nem, mert ezek szerint ezek még mindig nem ismerték ki Júdást és annak áruló, hazug, gusztustalan hatalmi ambícióit. Azt írják, hogy soros elnökként és beugró tanácsi elnökként Orbán sokkal kevésbé tudná a saját agendáját képviselni a tanácsüléseken, mert több olyan szabály kötné, amely most nem. Ezeket a szabályokat pedig nem fogja tudni felrúgni, mert az további elszigetelődéshez és komoly politikai konfliktusokhoz vezetne.

Ennél jobban elszigetelődni? Ennél durvább és vállalhatatlanabb konfliktusokban részt venni? Kirobbantani ilyen típusú konfliktusokat? Hát ebben a legnagyobb mester a Fidesz miniszterelnöke, helló! Ez simán felrúg és tönkretesz mindent, ráadásul ezzel megint fényezheti itthon a pedigréjét, és előadhatja, hogy bezzeg az EU elfogadta őt górénak, de ez nem olyan nagy csoda, hiszen nála senki nem alkalmasabb erre a posztra. Se. Ha akárcsak átmenetileg is elfoglalja ezt a széket, onnantól nem csak Magyarország, hanem az EU istenkirálya is ő lesz. És teljesen mindegy, hogy történetesen, a véletlenek folytán került ebbe a pozícióba, semmi nem akadályozza meg, hogy ezt is egyszemélyes győzelemként prezentálja a bármit befogadó híveinek. Azoknak, akik csuklóból, pislogás nélkül elhitték, és most is úgy tudják, hogy Erdő Péter lesz az új pápa.

A másik nagyon is aggasztó szál ennek kapcsán, idén nagyon sok országban lesz választás (amerikai elnökválasztás, uniós választás, stb.), úgyhogy még annyira sem jó ötlet ezt a kiszámíthatatlan, zsaroló despotát, még ha csak szimbolikusan is ilyen magasra emelni. Az EU-nak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy Orbán ne lehessen semmilyen poszton vezető. Neki ott a helye a szőnyeg mellett, a büfében a kávéautomatánál és a hátsó bejáratoknál. Felesleges kockáztatni, hogy nem remélt színpadot és reflektorfényt kapjon. Remélem, az Európai Uniónak van valamiféle B terve nem kizárólag Orbánra, de Trump esetleg győzelmére is, mert ha nincs, akkor a saját impotenciája tényleg felzabálja a szövetséget. Mondjuk én már a tavaly év végi pénzcsap megnyitást sem igazán értettem, amit von der Leyen és a Bizottság megnyitott, és amely több tagállam vezetőjének, képviselőinek biztosítékát is teljes joggal kicsapta. Mert ugye állítólag teljesítette a jogállamisági feltételek egy részét, de hogy mikor és pontosan melyiket, azt nem igazán kötötték a nagyérdemű orrára. 

A lényeg tíz nappal a szilveszteri másnaposság után is az, hogy pontosan onnan megyünk tovább, ahol tavaly abbahagytuk. Ahogy tegnap végigpásztáztam a Facebook-oldalát, Szijjártó Péter például idén még nem repülte körbe a világot, ehelyett nagyon okos és lényegre törő posztokat szór szanaszét az éterbe. Szerintem egyébként nyaral valami zavarba ejtően drága karibi szigeten, miközben a neve alatt posztolgatnak serényen a közpénzből fizetett alászolgák. Például ilyesmiket, kapcsolódva a fentiekhez: 

Az idei évben mi, magyarok azért fogunk küzdeni, hogy kinyissuk Brüsszel szemét és az Európai Unió vezetése végre lássa a valóságot, ezáltal pedig képessé váljon az eddigi vezetési hibák kijavítására.

Értjük? Értjük. A sok hülye szemét fogják idén is nyitogatni. Feltételezem, hogy valamilyen átnevelő programon keresztül próbálják elérni azt, hogy mindenki a tolvajok fejedelme szemén keresztül szemlélje a valóságot. Megtanítják majd a vezetőknek a korrupció lényegét, hogy miképpen lopják el következmények nélkül az adófizetők pénzét, azt hogyan konvertálják mindenféle magántőkealapokba, majd onnan hogyan tüntessék el úgy, hogy az teljesen legálisnak tűnjön.

Már kissé avasodik a Csepregi művésznővel készült közös fotós poszt, akit az egekig magasztalt, de a kórtörténeti jegyzőkönyvben feltétlenül helye van:

A fiaim már azt sem tudják, mi az, hogy magnó meg kazetta. Pedig nekem még sok volt, mármint kazettából, a legtöbb persze a Neoton Famíliától. Rongyosra hallgattam a Nyár vant, a Tinidalt, az I love you-t, a Yo-yot, a Holnap hajnaligot, a Santa Mariat és a Párizsi lányt. Mindig is nagy Neoton-rajongó voltam, a Kispest-Honvéd posztere mellett ott volt a szobám falán az ő képük is.

Mindezt egy közel 100 ezer forintos pólóban, idétlenül vigyorgó fejjel. Én nem emlékszem egyetlen fiú osztálytársamra se, aki Neoton-poszterek között tengette volna tinédzser éveit, márpedig köztem és Szijjártó között mindössze négy év a korkülönbség. Igaz, hogy ha jól emlékszem ez inkább a nővérem kedvenc zenekara volt. De teljesen mindegy is, engem az se zavarna, ha kiderülne, hogy Szijjártó Barbie babázott és Moncsicsivel a kezében csápolt ifjú titánként Pap Rita Csovi csovi Jasper című örökzöldjére, csak ne kapna idegrohamot a szivárványtól és ne egy megélhetési homofóbpárt színeiben habzana a szája. Főleg ne úgy, hogy karácsony óta szinte nincs olyan esemény, ahol ne lenne vele Dzsudzsák Balázs, és ne együtt vihognának még a családi fotókon is. Mondjuk az is lehet, hogy ők túl vannak már a barátságon, ami szintén nem rám tartozik, sőt, senkire nem tartozik, de valahogy eszembe juttatja, hogy volt itt már rá példa arra, hogy valaki akkora az apa férfi, az anya nő szektás volt, hogy egyenesen ő maga írta bele ezt a passzust az alaptörvénynek csúfolt Fidesz-bibliába. Aztán a végén kijárási tilalom idején, egy melegorgiáról menekülve bukott le egy ereszcsatornán, Brüsszel diplomata negyedében. Bár magasról lehet igazán nagyot esni, ezeknek azért jó, mert kaucsukból van a gerincük, és az nem igazán tud eltörni, történjék bármi.

És még valami. Ha Szijjártó Péter ilyen ügyesen el tudja végezni a külügyi teendőit a számítógép előtt ülve (lásd: Yisrael Katzcal azonban nem vagyunk ismeretlenek egymásnak, négy éve egyszer már találkoztunk, amikor ő a közlekedési kérdésekkel foglalkozott. Ma telefonon gratuláltam neki hivatala elfoglalásához, egyúttal áttekintettük a közel-keleti helyzetet; Ma telefonon tárgyaltam Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah barátommal, kuvaiti külügyminiszter kollégával is. ), akkor ez szuper. Péter felfedezte a telefont. Sőt, létezik már videótelefon is ingyen és bérmentve, csak wifi kell hozzá, én is így szoktam kommunikálni barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel, és mindent flottul meg tudunk beszélni. Ennek alapján úgy vélem, ha a külügyminiszter ezt a kommunikációs formát részesítené előnyben a 2014 óta tartó folyamatos kerozinégetéssel szemben, akkor nekünk valószínűleg lényegesen több milliárd maradna a zsebünkben, ráadásul nem szennyezné a Föld légkörét sem. Hajrá, szerintem meg lehet ezt csinálni!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.