Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hóhányás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 637,643 forint, még hiányzik 2,362,357 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az előrehozott szerbiai választásokat megnyerő Alekszandar Vucsics elkottyantotta, hogy a voksolást külföldről akarták befolyásolni. Ezzel meg akarták sérteni Szerbia szuverenitását. 

A beavatkozás eszerint kísérleti szakaszában maradt, de azért a hatóságok kivizsgálják.

Hát ezért közveszélyes az orbáni retorika. Az összes hataloméhes, méretes gazember tőlünk keletre és délre visszhangozza a retek dumáját, ha rosszul áll a szénája. Az, hogy a bárki számára elérhető jólétet lehetővé tévő gazdasági és életkörülményeket megteremtsék, meg sem fordul a fejükben. Csak a propagandalítás folyik minden csapból – bár az még soha, sehol nem oldott meg semmit.

Amióta világ a világ, a kevesek prosperálását csak a többség kárára képesek megvalósítani a hatalom csúcsára ragadt semmirekellők.

*

Ha a szomszédunkban folyó csetepáté világháborúvá fajulna, Kína lenne az első, amely baráti, önzetlen segítségnyújtás gyanánt milliós hadsereget küldene orosz földre, hogy visszaverje a rothadó Nyugat térnyerését.

Csakhogy a harcok berekesztése után elfelejtene a „nácitlanított” területekről visszatérni a saját határai mögé…

*

Minden valószínűség szerint, a nekünk járó EU-s pénzek idén is majd jönni fognak.

Amint a szólás megfogalmazza: idővel és hangfogóval.

*

Még a maoista propaganda is rendes, többkolumnás tacepaokkal támadott anno, nem ilyen félmondatos, kékbeborult óriásbaromságokkal!

Több olvasnivalót a Mimagyaroknak!

*

Ázsia a múltunk és a jövőnk, de legalább dédnagyanyám leürített stelázsija igazán az éléskamrában maradhatott volna!…

*

Sose gondoltam volna, hogy a „Népünk Nagy Tanítómestere” pozícióban Vlagyimir Iljics Uljanovot (mozgalmi nevén: Lenint) egyszer Paul Joseph Goebbels fogja váltani.

*

Nemsokára 23 óra, hát mi megy a Duna TV-n? „Klasszikusok délidőben”. A minap nézem, mi a műsor, este 19 órakor a „Jó ebédhez szól a nóta” címűt tolják. 

Mindezt meg tolerálni tudnám, de időzavar ide meg oda: a 100 évvel ezelőtti társadalmi viszonyokat nem kéne tán annyira forszírozni a közmédiában. A kedves nézőket ez inkább taszítja, mint vonzza.

*

A CÖF főjogásza szerint már az emberré válás sajnálatos folyamata mögött is Soros György (újabban a fia, Alex) állt. Az általuk támogatott banánbaloldal és NGO csoportok kényszerítették a békés majomtársadalmat a biztonságot jelentő lombok közül a terméketlen földekre, ahol ráadásul még dolgozniuk is kellett!

*

A NER Elitje ráébredt, hogy egy magán-yacht sosem kelthet akkora renomét, mint egy sundám-bundám megszerzett, közpénzen felújított magánkastély. És még tenger sem kell hozzá!

Ha bor, legyen bukéja. Ha újgazdag legyen kastélya, az ősiség fílingjével, patinával (esetleg kevéske rejtegetett platinával).

Ha az odavezető allét netán nem vigyázza platánsor, azt mindenképpen ültetni kell! De nem ám vézna csemetéket – manapság koros platánokat is át lehet ám ültetni. 

Innen kapta a nevét a transzplatánció.

*

Hohohohó! Ahhoz képest, hogy mifelénk mily sok hóhányó lebzsel közpénzen, sosincs, aki a lehullott havat eltakarítsa!

Avagy csak a javak eltüntetése a fontos, a porka havak ellapátolása maradjon másra?!…..

Szívmelengető mindazonáltal, hogy van Egyvalaki, aki nekiveselkedett – még ha csak egy agitprop fotó kedvéért is.

*

Nem csupán rablók, taplók is!

*

Kevés bennük a tehetség, mint a szolgáltatott gázban a fűtőérték.

*

Tehetséggondozás: nem kell tudni énekelni, elég dicshimnuszokat zengeni a Tévedhetetlenről – és Szezám feltárul!

*

A deputáció előfeltétele a reputáció.

*

Megismerni a kanászt cifra járásáról, a kanásztempót pedig a pávatáncáról.

*

A Teremtő súlyos alkotási hibájának tartom, hogy nem látta el külső fizikális jegyekkel a különféle gondolkodású embereket. Így például a baloldali meggyőződésűeknek lehetett volna nagyobb a bal keze, hogy azzal is dönthessék a tőkét, ádázul. A jobboldal híveinek – hogy jobban járjanak – egy méretesebb jobb láb kifejezetten jobban állt volna. A hívőknek egy nagyobb fül dukálna, hogy jobban hallják, ha Jézus szól hozzájuk. A hitetleneknek nagyobb, tágabbra nyitható szemeket képzelnék el, hogy látva lássanak.

Így viszont mi van?! Megyek az utcán, és fogalmam sincs, hogy a szembejövőkben mi lakozik. Mind normális, hétköznapi embereknek tűnnek, semmi extra nincs rajtuk, mi sem utal semmire.

Borzasztó ez a bizonytalanság!

*

Mindent sokszorosan megadóztatnak, csak egyet nem: a hívők által fizetett, működtetési célú, könyvelt egyházi adót. Az így keletkezett jövedelem azért hétpecsétes titok, mert áperté megmutatná, hány híve is van egy adott vallási közösségnek. 

Közvetve pedig azt is, hány keresztény van ebben az annak hazudott országban.

*

Nekem arról a – valszeg konfettimámorban fogant –  álhírről, hogy vatikáni források Erdő Pétert tekintik a legesélyesebb pápajelöltnek, a kutyák holdra vonyítása jutott eszembe.

Annak is kábé ugyanannyi hatása van a Naprendszer működésére, mint az efféle hírhamisításoknak a pápaválasztásra.

Egyébként is, bárkit is szemelnek ki a hittelbélelt bíborosok, a mi hivatalban levő „egyházi méltóságaink” mind pápábbak a pápánál!

*

A vallás vakká tesz az élet számos más dolgát – például a politikát – illetően. Ez is a – Fentieknek bevált – „funkciója”, a hatalom és az egyház sokévszázados, cinkos összefonódása folytán.

*

Rettenetesen rettegek, hogy a migránsok áttörik a vasfüggönyt vagy mifenét, és tönkrevágják a kultúránkat!

Valami azért történhetett valahol, mert valakik – 150 év után – blokkolták a féltett kultúrkincsünket bemutató művészettörténetet. Azt a továbbiakban nem lehet oktatni a középiskoláinkban, de nem is kell, mert a modernkori jóbbágysorshoz a zsánerszobrok illenek, a Győzike, a Nagy Feró meg a matyógabi, nem pedig Michelangelo, Picasso, Csontváry és Bartók.

A pórul járt művészettörténet-oktatókat pedig nyilván átképezik kínai nyelvtanárokká – az is eléggé képes, az írásmódját tekintve.

Féljük a migránsokat, holott sokkalta inkább az ehoni szedett-vedett szellemi vándornépektől kellene tartsunk!

*

A Nemzeti Teátrum tótumfaktumát illetően mostan – eléggé el nem ítélhető közönségességgel – azon elmélkedem, hogy márpedig igenis létezik olyan szar is, amelyiknek van tartása!

*

A Kádár-rendszerben a sógorék jártak át a határmenti településekre olcsón bevásárolni. (Akkoriban az egyes alapvető élelmiszereken ott volt az állami támogatás.)

Manapság a magyarok járnak át áruvadászatra a közelebbi osztrák boltokba. Nevezzük spórshoppingnak a jelenséget.

*

– Na mibe nem fog biztosan belehalni a magyar melós?

– ?…

– Bérmérgezésbe.

*

A magam részéről napirenden tartanám a szkíták nemzetiségként való elismertetésének ügyét. Ugyan még csak 2500-an vannak a szkíták, de ilyen infláció mellett napról napra többen leszünk aszkíták.

*

Oly szegénynek születtünk, hogy a legtöbbünknek egy harmadik névre sem tellett.

*

Őszintén vallanék a kávéval való sok évtizedes függőségemről, de tartok attól, hogy a kutyát sem érdekelne. Hol vagyok én a Stohl Bucihoz meg az ő dependenciáihoz képest, de őszintén?!…

*

Olyan fenyőfát állítottam, amelyik nem hullat konzultációs leveleket.

*

A szívem hasad meg, ha megrepedt bejglikről szóló posztokat látok!

Könyörgöm, kíméljetek!

*

Mit számít az, hogy senkitől nem kapott semmilyen ajándékot Karácsonyra, annak a szépkorúnak, akinek már minden egyes nap ajándék?!… ):

*

Hozzá tartozom, mint az érkezéshez az indulás.

*

Maci a málnásban IX.

 

Az örömlány hajnalban aludni tér:

Forgalmas teste megpihen.

*

Maci a málnásban X.

 

– Bocsi, Szivi, jó a kép, amit feltettél, de nem érdekel az, hogy – szép kis summa ellenében – ismeretlenül házhoz jönnél alkalmi kufircolás céljából. Nem izgat az a lehetőség sem, hogy – szerénynek nem mondható díjazásért – webkamera előtt vetkőznél és mindenedet megmutatnád. Hidegen hagy a telefonszex is, pontosabban, csak végigröhögném a produkciót. Nem utalok pénzt pár perccel azután hogy először csevegtünk, hiába, hogy – elmondásod szerint – nincs mit enned és az albérletedet sem tudod fizetni. A telokartyadat is töltsd fel magad, ingyen is lehet chatelni a neten. Ezen okból mobilt sem veszek majd neked a nevemre, negyedmilláért, akkor sem ha részletre adják a kütyüt. Nem fogunk dugni úgy, hogy a férjed közben nézne bennünket, akkor sem, ha ez speciel ingyen lenne. Semmiféle virtuális szerepjátékra sem tapasztalok magamban igényt. 

– Értem, akkor te megkeseredett agglegényként, magányosan akarod leélni a hátralevő életedet. Te tudod, szijja!…

*

Maci a málnásban XI.

 

A csajom ma közölte, hogy leszállópályát csináltatott a Vénuszdombjára.

Az ördögbe is, most aztán járhatok a pilótaképzőre!…

*

Maci a málnásban XII.

 

Randira keszülvén, kiöltözik, mint Szaros Pista Jézus neve napján*:

A szívármány minden színében tündököl!

 

*A legtöbb liturgikus forrás január 2-ra teszi ezt a napot.

*

Maci a málnásban XIII.

 

Új szerető van a láthatáron, szeretnénk sokat szexelni és utazgatni szerte az országban. 

Kérdés, hogy szivargyújtóról hogy fogom tudni felfújatni…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.