Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönőviszonyban nincs a valósággal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halleluja, hozsanna-hozsanna, vagy tetszőleges egyházi nóta, amire úgy táncikál, ahogy az illiberális orgona sípja fütyül ennek a dörzsölt, notórius hazudozónak. Aki az évünk megkoronázásaként tegnap nagy kegyesen méltóztatott válaszolást mímelni érdemi újságírók kérdésekre. Hö-hö-hö. Úgy is mondhatnám, hogy nyomta Krahácsot, far away Makó to Jeruzsálem, you know? Emígyen oktatta a BBC riporterét, aki e handabanda nyomán, azt mondta mister Orbánnak, hogy oké, de nem arra kapott választ, amit kérdezett. Ja, welcome to Hungary, tulajdonképpen így is össze lehetne foglalni az év utolsó nagy színházi előadását. Itt nem úgy működnek a dolgok, ahogy egy normális országban szoktak, itt fordítva van bekötve az élet. 

Amikor e sorokat írtam, éppen a Hír Tv-ben delirált az ötös számú párttagkönyv tulajdonosának társaságában, az év végi pártmédiás turnéja keretében a felcsúti vátesz, tolta a konteóit és combos összeesküvés-elméleteit, és magyarázta az egész éves megmagyarázhatatlant. Az egész teátrális, valóságidegen, magázódó  szűk félórás smúzolásra, amelynek végén az áldott és békés karácsonnyal öblögettek, csak azt tudom mondani, amit Borbély Alexandra Vidnyánszky Attila lemondásának visszavonásáról: a hányinger kerülget(ett).

Úgyhogy nem mondom, hogy ezredszerre nem volt undorító a gusztustalan hazudozása, mert az volt. A párttévéktől a kormányinfóig gyalázatos volt ez a kör, amire szerintem nem került volna sor, ha nem úgy állnak a számok, ahogy állnak. Arra viszont így is kevesen fogadtak volna, hogy tudja majd überelni a brüsszeli kávé szégyenét, de sikerült neki. Amikor az RTL riportere megkérdezte tőle, hogy miért csicskult be Pekingben Putyinnak, és miért nem nevezte a háborút háborúnak.

„Ez egy katonai művelet, amennyiben nincs hadüzenet a két ország között. Addig örüljünk, amíg nincs háború”.

Aztán mintha mi sem történt volna, háromnegyed óra múlva arcon hányta saját magát:

„Ukrajna háborúban áll. Amit nevezhetünk ugyan katonai műveletnek, de egy véres háború”.

Tökéletes. Ennyire konzekvens, ennyire stabil és határozott a mi Júdásunk, aki annyit hazudott már, hogy nyilvánvalóan ő sem tudja követni saját magát. Nem a múlt hetit. A fél órával ezelőttit se. Újabb szép bizonyítékát láttuk annak, hogy mi történik, amikor nem a papírjából olvassa fel a Rogán-kotta szerint előre lezsírozott kérdésekre a válaszokat. Akkor zavar támad az erőben. Ezért menekül minden vita elől 15 éve. 

Ahogy a 2019 óta megszokott évi kötelezői során mindig, most sem tudott kilépni a megszokott mellébeszélés és kollektív hülyének nézés keretrendszeréből, amit idén ama bizonyos szégyenletes brüsszeli kivonulás szánalmas megmagyarázási kísérlete határozott meg. Amit azzal próbált elnyomni, hogy Brüsszel zsarolja szegény tisztességes, józan mimagyarok miniszterelnökét. Úgy értette, hogy „Brüsszel zsarolása” egy nyilvánosan elismert tény, „ez nem egy hipotézis, ezt ők is elismerik, az Európai Parlament tagjai”. Azt mondta, hogy ők nyomasztják Ursula von der Leyent, hogy zsarolja Magyarországot, mert különben elmozdítják a helyéről. Holott „(…) Magyarország minden jogállami minőségnek eleget tesz, ha a Bizottságnak konkrét igényei vannak, azokat megvalósítjuk”. Világos, mint a vak ablak. Mindenki hülye és idióta, csak ő a helikopter, aki éppen át akarja alakítani az Európai Uniót a saját despota képére, a saját illiberális-korrupt-szélsőséges szája íze szerint, de valamiért ezt nem egy-két, hanem konkrétan 26 tagország leszarja, kiröhögi, és úgy határolódik el tőle, hogy kiküldi a kávéautomatához. Tőle, aki úgy akarja elfoglalni Brüsszelt, hogy minden megszólalásával elvágja magát és minket is a civilizált Európától és Magyarország nyugati szövetségeseitől.

És akkor még nem beszéltünk arról az ízléstelen handbandáról, amit Mészárossal, a saját vejével és úgy általában a NER közösből szarrá hízott strómanjaival kapcsolatos kérdésre válaszolt: „Minden magyar tőketulajdonosnak sok sikert kívánok. A kormány nem tesz különbséget a tőketulajdonos személye alapján”, a törvényeket mindenkinek be kell tartania. És alig rebbent a szeme. Bármi a kérdés, bármennyire látják a sajátjai is, hogy mi a helyzet, lépten-nyomon hazudik. Eljátssza, hogy semmi köze nincs a gázszerelője százmilliárdjaihoz, aki egy nappal korábban évzáró bulikát tartott a lopott pénzből, és naná, hogy futotta Bryan Adams koncertre is, csak úgy lazán. A csávó gázsija 100 milliós nagyságrend, de bírjuk, nem? Meg se kottyan nekünk. Mi fizetjük a zenészt (kussoljunk, ne firtassuk az árát), ők meg dajdajoznak. Kár, hogy nem Madonnát vagy a Rolling Stones-t hívták meg. Mi meg ha el akarunk jutni egy koncertre, akkor alsó hangon 20-50 ezer forintért vehetünk jegyet, aztán vagy bejutunk, vagy nem. Flegma, cinikus, gusztustalan senkik. Várkonyi Andreától Júdás Viktorig.

Ez utóbbi kaján vigyorgása mögül egy szétcsúszott, valóságtagadó, zavart páciens bújt elő, akire történetesen nem kényszerzubbonyt aggattak, hanem öltönyt. Ez a torz ember az ország miniszterelnöke, ez osztja az észt, ez dönt a jelenünkről és a jövőnkről. Aki képes volt valamiféle nem létező szörnyként, a libsik által falra festett démonként hivatkozni a szuverenitásvédelmi… izé, államvédelmi hatóságra, mintha a libsik minden alap nélkül bebeszélték volna maguknak, hogy a rémálom, amit álmodnak, az tulajdonképpen a valóság. Valami ilyesmiről hadovált ez a valóságtól elszakadt gátlástalan figura, aki egy héttel korábban az ún. baloldali médiát még azzal vádolta, hogy külföldi pénzből befolyásolni akarja a választást. A hiteles, következetes, igazmondó juhász. Aki most idiótán poénkodva bagatellizálta a nyilvánvaló szándékot: nem kell fosni, majd meglátjuk, hogyan működik a valóságban a törvény. Egy szó mint száz, ha minden egyes penetráns böffentését szétszálaznánk, karácsony estig nem érnénk a végére, és semmi értelme nem lenne.

Ezért Orbán Viktorral szemben, aki meggyőződésem szerint ebből is képes politikai hasznot húzni, a prágai mészárlás hírétől mélyen megrendülve megkímélek mindenkit a továbbiaktól. Ehelyett szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogat minket, aki segíti a szerkesztőség munkáját. Köszönöm, hogy olvastok, köszönöm a szerkesztőségnek, hogy befogadott. Kollégáimtól függetlenül is, személy szerint nagyon fontosnak tartom, hogy a Szalonna megmegmaradjon. Nagyon csúnya évnek nézünk elébe szerintem, szükségünk lesz egymásra, támogassatok minket. Nem fogok boldogkarácsonyozni meg áldottazni. Egyszerűen csak azt kívánom mindenkinek, hogy egy időre ne foglalkozzon a közélet és a politika mélységeivel, helyette szánjon időt azokra, akiket szeret, akik fontosak számára. Nem szabad elkeseredni, kitartás és nyugalom! Semmi nem tart örökké, ez a rémálom (hogy kapcsolódjak az élőistenhez) is véget fog érni, és kivétel nélkül mindenki el fogja nyerni méltó büntetését azért, amit az ország ellen elkövetett. Tudják ezt pontosan ezek is, nem véletlenül van pánik a toronyban. Mert látszik, hogy baj van, méghozzá nem is kicsi, amit vetítenek, nettó propaganda, köszönőviszonyban nincs a valósággal. A valóság nagyon durva, akkor is, ha még mindig ki tudják takarni a sajátjaik elől. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.