Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Főúri muri

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy miniszterelnök szájából Brüsszelben mennyivel jobban hangzik az, hogy „Kérek egy kávét!”, mint az, hogy „Kérek egy tolmácsot!”!…

*

A Főnindzsa elfoglalta Brüsszelt, újabb világraszóló győzelmet aratva – és még egy kávét is sajnálunk tőle?!

Akkor viszont miért mi fizetjük azt is?!…

*

A magyar gyapot és a magyar narancs után legfőbb ideje a magyar kávé termesztését is elkezdeni!

Ne úgy kávézzunk, ahogy ŐK diktálják!…

*

Kávé vagy zacc.

Kinek mit intézett a kormánya.

*

…Mint oldott kávé, barnul nemzetünk …!

 

Sokra sír, sokra vak börtön borul,

Kik élünk: járunk búsan, sótlanul;

Van aki felkél és sirván, megyen

Uj hont keresni túl a vad NER-en.

 

Tompa Mihály: A gólyához (parafrázis)

*

Kísértet járja be a Magyar Hazát, az elkeletiesedés kísértete.

Ennek okán megszokhattuk az időnkénti diktátorjárást. Legújabban Erdoğan Úr is idetoppant, pedig nem is volt meghirdetve tűzijáték. Kapott is egy szép ajándékot – amint illik –, méghozzá egy ló személyében. De nem ám egy hintalovat, nem is a trójai faló pontos mását, hanem a Mezőhegyesi Ménesbirtok nóniusz ménjét, név szerint Főurat. Az is közhírré tétetett, hogy a török elnök úr sem érkezett üres kézzel, a nézésén meg a járásán kívül egy autót hozott a mi miniszterelnök urunknak. „Úrias ajándék!” – nyugtázta a Magyarok Legkiválóbbika.

Úriasnak nevezte Orbán az Erdoğantól ajándékba kapott autót, és közölte, hogy hazamegy vele a falujába (444.hu)

Méghogy állami vezetőknek nem illik nagy értékű ajándékot elfogadni! Hol van ez előírva?!… Karácsony közeleg, nem lehet elaprózni az Elnökök közötti szeretetet. Mégis, mi mást adtak volna egymásnak? Asszonyok sütötte bejglit, a régi idők emlékére? Romantikázásból nem lett volna világhír. Így legalább ló van, már csak egy íj hiányzik – a hozzá tartozó tegezzel és nyílvesszőkkel – és a török elnök úr megtanulhatja a hátrafelé nyilazást.

A magam részéről jobban örültem volna, ha például – a Kötcsén a riporteri mikrofont is lebuzizó – Schmidt Pál Őfőméltósága lett volna a kari aji Erdoğannak. Előtte persze A Nagy Meglovasító lóvá változtatta volna. Annak, aki egy egész országot lóvá tett, ez igazán nem okozott volna problémát.

A Caligula becenevű római császár (uralkodott: Kr. u. 37–41) nem fecsérelte az idejét lóvátevésre, ő nemes egyszerűséggel magát a lovát, Incitatust nevezte ki konzulnak. Mert megtehette! Az ő focija a gladiátorjátékok voltak. legszívesebben a birodalom minden pénzét erre költötte volna. Nem hirdette azt – mint szerényebb pályatársai -, hogy Isten akaratából uralkodik, Ő megelégedett azzal, hogy Istenként hivatkozott önmagára, és ezt mindenki mástól is elvárta. Nagy hadvezérnek láttatta magát, tényleges hadműveletek nélküli látszatcsatákat rendezett, amelyeket sorra megnyert, majd látványos diadalmenetekkel ünnepeltette magát.

Nem mellesleg azonban ez a konzuli kinevezés már kiverte a biztosítékot az ellenlábasainál (annak ellenére, hogy azt csak sokkal később találták ki a villamosmérnökök). Saját gárdistái szurkálták halálra a Caius Iulius Caesar néven született önkényurat, aki iskolapéldája annak, hogy a hatalom olykor az őrületbe kergeti még az iskolázott embert is. 

Bezzeg, amikor a mi lókötőnk Schmidt Pált ültette a köztársasági elnöki székbe, szeme se rebbent azoknak, akiktől ez elvárható volt. Holott nagyon is kilógott a lóláb! Vagy amikor (ló)Csiszár Jenő urat milánói főkonzullá ütötte, olasz nyelvtudás és diplomáciai képzettség nélkül, akkor se indult be senki.

Amúgy, perpill nem úgy néz ki, hogy Erdoğan egyhamar kilovagolna Ázsiából. Országa EU-s csatlakozása erőst kérdésessé vált, lévén hogy a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok terén tapasztalható visszafejlődés miatt 2018 júniusában befuccsoltak a csatlakozási tárgyalások.

*

„Isten hozta Erdoğan elnök urat Budapesten” – írta Szijjártó Péter a legnépszerűbb közösségi oldalon. 

Nem Allah küldte? 

A hit nagy kérdéseinek egyike…

*

Kiskarácsony, nagykarácsony,

kisült-e már a harácsom*?

Ha kisült már, ide véle,

hadd költsem el melegébe’.

* A harádzs („harács”) a legfontosabb állami adó volt a török hódoltságban Magyarországon.

*

A kormány, azaz személyesen Orbán Viktor, az Újesztendő első napjától kezdődően bevezeti a többszörös adózás tilalmát. Ezzel véget vet annak a gyurcsányista-sorosista tempónak, mely szerint a személyi jövedelemadódon felül még többtucat adónem skalpolja pénztárcád – korábban már megkurtított – tartalmát.

(Mondjuk, csak vicceltem, de képzelődni még nem tilos.)

*

Világelsőként, ezúton kezdeményezem egy Orbán Viktor nagyságának (fel)szentelt objektum létrehozását, Error Háza Múzeum néven. A látogatók kézbe foghatják a Bölcs Vezető viseltes KISZ-tagkönyvét valamint Összes Műveit. Felvételről meghallgathatják Népünk Nagy Tanítójának legismertebb szállóigéit, bakkifejezéseit, valamint tév- és táveszméit, Kautzky Armand előadásában. Látható lesz a Liberális Internacionálé Alelnökeként viselt – szivárványszínben játszó – nyakkendője, továbbá megboldogult, Nárcisz nevű kutyájának ugatása. Böngészhetővé válik a róla csilliárdokért készült temérdek videó megatára. A kiállított tárgyak közül nem hiányoznának kedvenc golyóálló mellénye és Brüsszelben használatos nagy mellénye, magasított sarkú cipője, valamint vidéki kortesbeszédei során használt sámlija és nyámnyila. Titok alatt, de egy saroktékában ott lesz emberszabású, Mészáros Lőrincre hajazó pénztárcája. Aki belefáradt a sok látnivalóba, egy kanapéra leülve tetszőleges ideig, kedvére várakozhat a Brüsszel által visszatartott, nekünk járó euró-százmilliókra.

A látogatás legmaradandóbb emléke a bebalzsamozott este.

*

Könyveikkel támadnak a nyakunkon élősködők (pl. Schmidt Mária, G. Fodor Gábor. L. Simon László, Demeter Szilárd). 

Érted?  K ö n y v e k k e l !!!

Ugyan mibű gondolják, hogy a Metropolon, Magyar Nemzeten, Origón edzett „kormányközeliek” szoktak könyveket is olvasni?!…

*

A hátrafelé nyilazást már rég elfelejtettük, most az előrefelé nyáladzás megy nagyon nekünk.

*

Rettenetesen sajnálom, ha egy gerincgyenge NER-bérenc halálhírét olvasom. Legyen bár szó Balsai Istvánról, Kerényi Imréről, Wittner Máriáról, Hegedűs Zsuzsáról, Turi-Kovács Béláról, Dózsa Lászlóról, az említésre sem érdemes, mindenféle rendű és rangú képviselők és polgármesterek földöntúlivá vedlett armadájáról, korainak vélem a távozásukat. Jobb szerettem volna, ha még tovább éltek volna!

Legalább addig, amíg szembesülnek a társadalom érdemi és megmásíthatatlan értékítéletével, az általuk ajnározott rendszert és saját személyüket illetően. 

Mélységesen igazságtalannak vélem, hogy galádságuk és díjazottságuk csúcsán, szembesítés nélkül sunnyoghattak el.

Őket nem tekinthetem a saját halottainknak, bár legtöbbjüknek „kijárt” a díszsírhely és dísztemetés, közpénzen.

*

A tények nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. 

(Ignorantia factorum non excusat.)

*

Régebben a siker mértéke az volt, ki milyen iskolát abszolvált.

Manapság az számít, ki kivel készített közös szelfit.

*

Maci a málnásban VI.

Éjjel érkezett:

– Megmutassam a cicámat?

*

Maci a málnásban VII.

 

– Érdekelne, Kisaranyos, hogy milyen típusú kapcsolatot keresel. Én tartósat.

– Én is. Tartós támogatóit.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.