Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami sokunknak arcpirító és égő, az nekik teljesen természetes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szent áhítatot és Isten áldását mindenkinek! Júdás Viktornak megint sikerült nagyot mennie – miközben ezekben a percekben is éppen nagyot megy az év egyetlen kormányinfóján, ahol méltóztatik megjelenni és leereszkedni az újságírók közé -, mind emberileg, mind diplomáciai értelemben. Azzal, hogy a múlt heti brüsszeli kávé után hétfőn a Karmelita kolostor előtt megjelent egy fekete lóval, amivel a török szultánnak kedveskedett, kitette a pontot ennek az egyébként is sikerekben gazdag évnek a végére.

Ahogy nálam okosabbak is megállapították már, Erdogan nem véletlenül nem mosolygott tiszta szívből a lovas a képen. A magyar külügy olyan súlyosan amatőrök gyülekezetévé züllött Portyázó Péter alatt, hogy nem tudták, a török elnök utálja a lovakat! Gratulálok, @PM_ViktorOrban, sok értelme van annak, hogy hűséges balfaszokkal veszed körül magad. Ezt sem tudtuk, de most már tudjuk, hogy a másik despota nem rajong a lovakért, de hát Erdogan úr, van egy magyar mondás, miszerint ajándék lónak ne nézd a fogát. Az, hogy Júdásnak sikerült magát leküzdenie erre a kretén szintre, és olyan hajmeresztő dolgokkal meglepnie mind a vendégeit, mind a tátott szájú rajongótáborát, az egy dolog.

A másik aspektusa ennek az egész szürreális gazsulálásnak az, hogy miután nem olyan régen még kipcsak jelmezben idétlenkedett az egyik diktátortalálkozón, vagy miután nemrég egy alkoholista nagyfaterra emlékeztető, igénytelen télapónak sikerült kiadnia magát, aki éjjel érkezik, nem nyugodott, és rátett még egy lapáttal: lókupecként ízléstelenkedett a budai Várban. Döbbenetes ez az ezer fokon lángoló feltűnési viszketegség és szereplési vágy. Döbbenetesek ezek a buta és idétlen performanszok, amelyek egy udvari bolondtól talán jópofa vicceskedésnek számítanának, de egy ország miniszterelnökétől ez a pojácáskodás a velőtrázó szégyen kategóriája. Szerintem. Az egy dolog, hogy néha az ország első embere megenged magának egy kis viccelődést, de az, hogy ennek az alaknak a viselkedésében a normalitás már nyomokban sem fedezhető fel, nem annyira poénos. Amiket művel a másik hasznos idiótával, a külügyminiszterével kézen fogva, már-már félelmet kelt az emberben. Mert ami nekünk arcpirítóan égő megnyilvánulásnak tűnik, az nekik teljesen természetes. Nem gondoltam, hogy Kósa Lajos, vagy Németh Szilárd szintje alá be lehet még esni, de ezeknek sikerült. Így aztán nincs miért csodálkozni azon, hogy egy Erdogan nevű nagypályás despota is döbbenettel vegyes arckifejezéssel konstatálta ezt a ceremóniát, amelynek keretében egy Főúr nevű lovat kapott ajándékba az idétlenül vigyorgó holdkórostól.

A Mezőhegyesi Ménesbirtok nóniusz ménje az adatlapja szerint négyéves, a tenyésztője és tulajdonosa a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A lóról készült képet egyébként Lázár János is megosztotta, a lovat pedig úgy jellemezte: „Szupermén!” A ló ünnepélyes átadásáról Orbán Viktor meg is osztott egy rövid felvételt automatikusan eltűnő Facebook-sztoriban. A felvételen hallható, ahogy egy női hang azt kérdezi: „Hogy viszik el Isztambulba?”. Mire egy férfi hang azt válaszolja: „Sehogy”. (Telex)

Egy lovas ismerősöm állítása szerint ez a ló legfeljebb 1 millió forintot érhet, szerinte egy eléggé hitvány fajta, tulajdonképpen semmi köze az igazi prémium lófajtákhoz. Mint az alkoholmentes sör. Van, de minek? Lényegében egy ágyúhúzó vagy szekér elé befogható ló, amit régen, Mária Terézia idejében hátas harci lónak használtak. Nem is az a kérdés, hogy miért tenyésztik, hanem hogy ajándékba egy ilyet? Először megijedtem, hogy vettünk Recep Tayyipnak egy arab telivért 50 000 dollárért, de aztán megnyugodtam, hogy jóval kevesebbet ér ez a mén.

Egyébként ez a ló dolog elég furcsa szimbólum, nekem mint annyi minden másról, erről is a Keresztapa című film jutott eszembe, ahol a filmrendező a legdrágább lova fejével ébred az ágyában egy szép reggelen, amivel Don Corleone üzent neki, hogy az unokaöccsét, Johnny Fontane-t vegye be a készülő új filmjébe. De volt már ilyen lovas utalás az Eldorádó című magyar filmben is, ahol az Ördög névre hallgató fekete lovat veszi meg Sanyi bácsi, a kereskedő, majd a végén jól el is veri, mint az a bizonyos szódás.

Másfelől persze Júdás is kapott ajándékba egy török villanyautót, amivel elvitte egy körre a tesóját, mondván, ő a legjobb sofőr a városban. Gondolom, ennél a résznél Fittipaldinak képzelte magát, és miután megtudta, hogy az autó 435 lóerős, amihez képest ő egy lovat adott ajándékba, elégedetten konstatálta, hogy milyen jól járt. Az biztos, bazdmg. Az akkumulátorgyárak is körülbelül ilyen arányban fognak neked pénzt termelni, hiszen egy jobbágy, vagy nevezzük modernkori zsellérnek azt, aki az élete árán minimálbérért mérgezi magát azért, hogy neked jó legyen, minimum 400-szoros hasznot fog termelni a NER-nek és az ahhoz közel álló strómanoknak. Ami szintén nagy és jó üzlet lesz neked. Meg a töröknek is, hiszen itt meg eladhatja az autókat, amiket ők gyártanak. Azt nem értem, miért nem autókat gyártunk mi is? Miért csak alkatrészeket és összeszerelő üzemeket favorizál a mi géniuszunk, ami a GDP-hez nem sokat tesz hozzá? Mert ugye nem előállított termék, hanem egy IKEA-hoz vagy LEGO-hoz hasonló kirakós összeszerelésről beszélünk minimális pénzért. Itt nem keletkezik eladható áru, ez itt a leghitványabb része ennek a konkrét termelési folyamatnak, ráadásul kurvára nem kifizetődő, rohadt sokba kerül.

Na ez a nagy magyar orbáni innováció, ez a nagy magyar orbáni gógyi. Ezért érdemes volt, ezért megérte/megéri beáldozni a magyarországi vízkészleteket, termőföldeket és külföldről vásárolni villamos energiát ahhoz, hogy valami egészen minimálisat hozzátegyünk a GDP-hez. Jár a gratuláció és a hatalmas elismerés. Mint ahogy ahhoz is, hogy túl vannak az év utolsó kormányülésén, és örüljünk, hogy most beérték a Karmelitával, nem óhajtottak Hernádi vagy Mészáros vagy Tiborcz valamelyik luxusszállodájában tivornyázni, ami tízmilliókba kerül.  Mondom, nekünk. Mert nyilvánvalóan a közösből finanszírozzuk ezeknek az úri murijait, és fizetjük helyettük a számlákat. Júdás változatlanul azt gondolja, hogy az ország egy Zrt., aminek ő az igazgatója, és fel van jogosítva arra, hogy strómanokon és magántőkealapokon keresztül lopja ki az osztalékot magának, amit velünk termeltet meg. Ez legalább olyan mámorító és felemelő érzés nekünk, mint ami a Lázár-féle fogadj örökbe egy kastélyt vagy kúriát 99 évre és érezd jól magad akció nyomán kerít hatalmába. Ja, és természetesen lehetőleg uniós vagy adófizetői pénzből újíttasd fel, és utána éld le az életedet a windsori királyi családot megszégyenítő pompában úgy, hogy neked az egy filléredbe nem fog kerülni. Azt mondanom sem kell, hogy földi halandó, vagy neadj’ Isten egy libernyák, ellenzéki sorosista hitetlen ne is álmodjon ilyen nyalánkságokról. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.