Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki nem a rezsicsökkentést csökkentette, hanem lemondott a lemondásáról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Elszámoltam magam, mégis én vagyok a soros még egy alkalommal, de most ünnepélyesen megesküszöm, az idén már nem kukorékolok több reggelen. Csak még ma, de ma nagyon.

Történelmi megegyezés született az európai uniós migrációs törvényről

Indexék örülték ezt bele a tegnap reggeli zegernyébe. Csupán egyetlen aprócska részlet maradt ki a címhez tartozó cikkből, mégpedig az, hogy a magyar kormány és főként a magyar kormányfő nélkül született a megegyezés. Orbán Viktor roppantul szeretett volna vétózni, de erre ebben az esetben nem volt lehetőség, a többiek simán megkerülték a túltelített zsírsavat és megállapodtak arról, amiről már régen meg kellett volna. Sajnos ezzel vége is annak a szép magyar hagyománynak, hogy alkalom adtán – akár megrendelésre – jönnek csőstül a migránsok és pont a magyar kerítést rázzák, holott simán meg is kerülhetnék. Aki sokezer kilométert gyalogol idáig, annak még száz kilométer kutyafüle. Szóval ezt a fegyvert kicsavarta az unió Orbán Viktor kezéből, bár ez csak járulékos haszon, nyilván a cél nem ez volt, hanem az, hogy az unió egységesen és szabályozottan tudja kezelni a migrációt. Éppen ideje volt. Még akkor is, hogyha a propaganda azzal fogja szórakoztatni az országlakókat, de főként ijesztgetni a gombákat, hogy kötelező lesz migránsgettót létrehozni Hejőpapiban, Marikáék haza mellett. Éppen ideje, hogy az unió elkezdjen unióként viselkedni. A közös határok védelme és a bevándorlás kérdése pont nem lehet nemzeti hatáskörben, mivel az összes uniós tagállamot egyformán érinti. Akkor is, ha a mi kis kolostorlakónknak ez nincsen az ínyére.

Döntött a coloradói bíróság, Donald Trump nem indulhat abban a körzetben az előválasztáson. A döntés alapjául szolgáló 14. alkotmánykiegészítést eltiltja a további közhivatal viselésétől azt az alkotmányra esküt tett tisztségviselőt, aki zendülésben érintett. Azt pedig már tudni lehet – és tudni lehetett az első pillanattól kezdve -, hogy a Capitolium ostromában benne volt a kicsi kacsója Orbán haverjának. Ez még nem a végleges döntés, Trumpék fellebbeztek, és nem is a vége a történetnek, hiszen sok állama van az USA-nak, azok közül még várhatóan több helyen is születik majd döntés. Ámde ki van a legjobban felháborodva? Igen bizony, Szijjártó Péter. Mintha a gazdáját érte volna személyes támadás. És miért van Petivitéz felháborodva? Hát azért, mert ő továbbgondolta a dolgot, és azt álmodta, ha ezt ők lépnék meg, mármint valakit kizárnának az elnökválasztásból – ami ugye nálunk egyelőre még nincs, de az ötlet nem rossz -, akkor egybőlmindjárt nekik támadna az unió, a libsik, az ellenzék és más kártékony elemek, most meg hogy kussolnak! Jó, értem én, hogy a gazdi mindent Trumpra (és Putyinra) tett fel, de az még nem jelenti, hogy nyerni is fog. Ilyen a box, akarom mondani a szerencsejáték. Aki nem veszi tudomásul, hogy megfordult a lapjárás, az ráfarag.

Ha már Matolcsy György meglepetése kevéssé tekinthető ajándéknak, utolsó pillanatban befutott Vidnyászky Attila, aki nem a rezsicsökkentést csökkentette, hanem lemondott a lemondásáról, mert megállapítást nyert (gondolom, a lottón), hogy nincsen egyszemélyi felelőse a színházban történt kettős balesetnek, így aztán ő sem tehet róla. Csák János  örömmel tudatta a populációval, hogy elfogadta Vidnyánszky lemondásának visszavonását, ezzel újabb csavart vitt a történetbe, mert eredetileg sem fogadta el a lemondásnak nevezett felmondást, tehát most nem nagyon lett volna mit elfogadnia, de ne legyünk kicsinyesek. Novák Katalin mindjárt a mézeskalácsok konyhapult szélén történt összemaszatolását követően aláírta a szuverenitásvédelmi törvénynek becézett izét, ám megmakacsolta magát – gondolom, előtte azért egyeztetett az illetékessel – és nem írta alá a kastélyok örökbefogadását célzó törvényt, hanem megkérte ő az Alkotmánybíróságot, ugyan vizsgálnák felül a dolgot. Kétségem sincs, hogy alkotmánybíróságék felül fogják vizsgálni, megváltoztatnak benne öt mondatot, a parlament megszavazza és sajnos Novák Katalin nem tehet mást, alá kell írnia.

Lengyelországban nem hülyéskedik az új kormány. Megvonták a támogatást az ottani közpénztévétől, mire az előző kormány ülősztrájkba kezdett, hogy megvédjék a demokráciát és a sajtószabadságot, továbbá meggátolják a diktatúra kiépülését (csak mérsékelten illik röhögni), a kormány fogta magát, és minden további huzavona helyett lehúzták a redőnyt. Kirúgták a vezetőséget, leállították a műsorokat, szevasz tavasz. Arról beszélgettünk a szerkesztőségben, hogy mennyire jó lenne ezt közelebbről is megtapasztalni. Nem kimondottan arra gondoltunk, hogy elköltöznénk Lengyelországba, bár ahogy most állnak a dolgok ott és itt, lehetséges, hogy nem is lenne nagyon hülye ötlet. Orbán Viktor a TV2-n osztotta az észt, de momentán az idegrendszerem nem alkalmas arra, hogy elmerüljek az ő gondolatainak mocsarában, úgyhogy ráhagyom arra, aki alkalmasnak érzi magát a feladatra percekkel karácsony előtt.

Az uniós fejlesztési projektek célja, hogy Magyarország versenyképesebb és élhetőbb országgá váljon, mert ha Magyarország élhetőbb, akkor az Európai Unió (EU) is élhetőbb – jelentette ki a területfejlesztési miniszter szerdán Balassagyarmaton, adta hírül az MTI. Esküszöm, kész csoda, hogy Navracsics még nem kapott Nobel-díjat! Igen, pontosan ez a célja az uniós támogatásoknak. Ezért nem kellett volna ellopni, hanem arra fordítani, amire kell – a NER kiépítése és a holdudvar feltőkésítése nem volt soha az unió céljai között -, és akkor most nem kellene hátulról néznünk, ahogy az összes tagállam elsöpör mellettünk.

Magyarország a lehető leghatározottabban elutasítja a migrációs és menekültügyi paktumot, amelyről politikai megállapodásra jutottak az Európai Unió társjogalkotó intézményei – emelte ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten. (MTI). Szuper! Aztán mit fog csinálni Magyarország? Mert ugyanis ezek a szabályok ránk is vonatkoznak. Olyan azért nem nagyon van, hogy válogatni lehet, mit méltóztatunk betartani és mit nem. Legalábbis gondolom, hogy nincs ilyen, de ha van, akkor én ezennel ki- és bejelentem, hogy nem szeretném betartani a KRESZ-t, nem óhajtok adózni és kijelentem, a lopás csak akkor minősül bűncselekménynek, ha nem én követem el. Ezt így lehet? Ja, és ha elítél a bíróság, azt nem fogadom el. Csókolom.

Amúgy tényleg, érzékeny és végső búcsút veszek minden kedves, kedvetlen és morcos olvasónktól. Kellemes, pihentető, szépséges ünnepeket kívánok mindenkinek, boldog új évet és mindent, amire ki-ki vágyik. Ma még hamarosan jövünk vissza az első – utolsó – beszólással, mert már úgy megszoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.