Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy táncolnak, ahogy a fizetővendég fütyül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Mit is lehetne várni egy olyan országban, ahol sikerült országosan megvalósítani a Patyomkin-falvakat, ahol a média meséli el az embereknek, hogy milyen nagyon jól élnek ők, és ahol sokan még el is hiszik, hogy ez a valóság? Az van, hogy amikor nincs már lehetőség eltitkolni valami egetverő disznóságot, akkor nem titkolják tovább, hanem megmagyarázzák. Például azért csak a fideszes városok kaptak engedélyt a kormánytól hitelfelvételre, mert ők jól gazdálkodnak, nem fenyeget a csőd veszélye, ellenben az ellenzéki városokban bizony szar a gazdálkodás, és bármikor csődbe mehetnek. Logikus, sőt, bizonyára van erre valami törvény is, mint a matematikában és a fizikában. Az ellenzéki városok nem hitelképesek, mert az eladósodás kockázata magas. Attól még persze ugyanúgy fosztogatja őket a jó kormány, mint eddig. Sőt, hogy demokratikusnak tűnjön a dolog, az összes várost fosztogatja, csak a szívének kedves – tehát fideszes – városoknak később visszaoszt a zsákmányból. Nem lehet, hogy ezért gazdálkodnak jobban? Nem tudom, csak kérdezem.

Aztán; a Közútkezelő megmagyarázza, hogy azért kátyúsak az utak, mert extrém az időjárás. Éjjel fagy, nappal nem fagy és még időnként esik is valami, ezért hiába tömik be a kátyúkat, kifagy a tömés. Ugyanez nyáron annyit szokott változni, hogy a meleg és a sok csapadék miatt van minden. Az a helyzet, hogy ennek az országnak olyan különleges az időjárása, hogy télen hideg van, nyáron meg meleg. Ez nem a Gyurcsány óta van így, hanem már régebb óta. Talán érdemes lenne változtatni a taktikán. Gondolok itt arra, hogy a kivitelező akkor kapja meg a pénzét, ha a befoltozott kátyú még egy évvel később is be van foltozva. Akkor talán nem lenne senkinek érdeke, hogy szar anyagból szar munkát végezzen, mert ha feszt javítani kell, az biztos és folyamatos bevételt jelent. Egyszer kellene megcsinálni, de akkor jól. Persze az igazi  megoldás az lenne, hogy rendesen aláalapozva újra kellene építeni az utakat, de erre természetesen nincs, soha nem is volt és nem is lesz pénz. Csak a kátyúra telik, csak már pluszban fizethetünk is a pocsék utakért, miután szinte mindent fizetőssé tett jó kormányunk. Hiába, kell a pénz egy nagyobb jachtra.

Itt a felháborító ukrán hazugság Magyarországról

Olha Sztefanisnya, Ukrajna európai és euro-atlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes azt állítja, hogy 26 EU-tagállam fontolgatta, hogy megfosztja Magyarországot vétójogától, ha blokkolja az Ukrajnával való tárgyalások megkezdéséről szóló döntést. (Origo)

Érdekes, hogy amikor – és ez nem volt ám régen – az orosz tankönyvekbe az került bele, hogy 1956-ban magyar fasiszták, egykori fasiszta alakulatok harcosai támadtak a saját nemzetükre, mégpedig nyugati titkosszolgálatok segítségével, akkor nem csupán a pártsajtó, de senki más sem volt felháborodva a kormány köreiből. Pedig a Fidesz már régebben kisajátította ’56-ot is (ahogy minden mást, az államalapítástól a karácsonyig), sőt, Orbán Nagy Imre koporsóján vergődött be a köztudatba, mégsem érezte úgy sem a kormány, sem a nagyon érzékeny pártlapok, tehát az Origo sem, hogy fel kellene háborodni. Most pedig fel kell. Értem én amúgy. Nem az ukránoktól jön a pénz, pláne most éppen Brüsszelből majd igen, de előtte és utána nem, márpedig köreikben az a szokás, hogy úgy táncolnak, ahogy a fizetővendég fütyül. Ha orosz néptáncot adnak elő, egyértelmű a fütyülő személye.

Nincs is annál szebb, mint amikor valaki a családját használja propaganda céljára. Ahogy ezt Harrach Péter gyönyörű gyermeke tette, aki szintén a politikában találta meg a szép jövőt. Harrach Tamás V. Naszályi Márta közösségi oldalára öntötte oda a bánatát, hogy akart volna ő venni a Ruszwurmban bejglit, de V. Naszályi Márta bezáratta a cukrászdát valami védelmi pénzek miatt – amúgy az előző, fideszes polgármester indított pert a cukrászda ellen -, de majd ők a XIII. kerületből el fogják zavarni az I. kerület polgármesterét. Ami szép, az mindenképpen szép, ezen nem igazán érdemes vitázni. Amúgy pedig a Ruszwurm nyitva van, ha a nagyszerű politikusdinasztia leágazása legalább arra vette volna a fáradságot, hogy megnézi, akkor nem csinált volna magából bolondot. Nem először.

Novák Katalin szerepéből adódóan nem vehet bolti bejglit, neki személyesen kell előállítania a karácsonyi nyalánkságokat. Állítja is, természetesen szigorúan vigyorogva, fotóval igazolva, ahogy azt kell. A rajongók fejében azért nem nagyon stimmelhet minden, ugyanis ezt olvasom Istvánné elszánt vigyora alatt: Áldott készülődést kívánok. Hogy mi van? Már a készülődés is áldott? Mindenkinek, vagy csak a fideszeseknek? Ezt azért jó lenne tudni, mert rohadt ellenséges libsiként nekem például mihez kell tartanom magamat? Ha én sütnék mézeskalácsot, az is áldott, vagy az átkozott? Ha áldott, akkor mondjuk ha történetesen nem mézeskalácsot gyártanék, azzal mi  helyzet? A pogácsasütés még áldott, vagy az már nem? Jó lenne, ha a pártközpont kiadna egy miheztartást az ország békéjének megőrzése érdekében.

És ha már szó esett a családdal propagandát csináló politikusokról, ne maradjon ki nemzetünk büszkesége, aki egy másik – Alíz nevű – unokájával gyújtotta meg az adventi koszorún a harmadik gyertyát. Természetesen ezt a tényt, valamint az erről készült fotót meg lehet tekinteni az ő közösségi oldalán. Miután a múlt héten Annussal ugyanott gyújtotta meg a második gyertyát, mégpedig úgy, hogy közben Argentínában bohóckodott a pénzünkön, tényleg nem értem, mi ez a varázslat. Vitte Argentínába az onokát, a koszorút és az ablakot, vagy simán csak hazudott? Jó, nem most kezdte. Azon agyalok, hogy már csak azért sem lehetek rendes fideszes soha, mert nincs is a háznál egy adventi koszorú sem, gyújtani legfeljebb illatgyertyát szoktam, azt is csak ötletszerűen. Szóval aligha vennének be a brancsba, bár nincsenek is ilyen terveim. Ámde veszem a búcsúmat, jó ébredezést, szép napot és kitartást kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.