Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Merő hatalomtechnikai gonoszságból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„(…) a kormány minden esetben a beadott kérelmek alapján hozza a döntést. A célja, hogy az önkormányzatok működőképességet fenntartsa, valamint az önkormányzatok eladósodását megakadályozza, ezért minden egyes hitelkérelmet külön-külön megvizsgál. Azoknak az önkormányzatoknak a hitelkérelmét támogatta, akik jól gazdálkodnak, akiknél a csőd és az eladósodás nem fenyeget.

Hagytam időt ismételten mindenkinek, hogy kínjában jól kiröhögje magát, lendüljünk is bele. Mint ismert, vagy nem ismert, ezt válaszolta a Pintér-féle Rendőrminisztérium Kommunikációs Főosztálya még szombaton az ATV Híradójának két nappal ezelőtt, miután a csatorna Lázár János Építési és Közlekedési Minisztériumánál érdeklődött afelől, hogy miért csak az állampárt által irányított városok vehetnek fel hitelt, tehát az ellenzékiek miért nem. Azt speciel megértem, hogy Lázár ménesgazda, vidéki földesúr és a penetráns állapotban lévő közlekedési infrastruktúráért felelős cinizmusbajnok most miért nem érne rá válaszolni az effajta sajtómegkeresésekre akkor sem, ha az ő tárcája alá tartoznának az önkormányzatok. (Nem oda tartoznak. Még néhány napig az oktatástól az egészségügyig papíron egy rakás olyasmiért felelős Pintér alá tartoznak, aki ezekhez a területekhez nem ért, január elsejétől azonban az újonnan létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumhoz kerülnek át, amelyet rendkívüli pénzbehajtói teljesítményéről ismert Navracsics Tibor vezet majd érdemei és hűsége elismeréseként.)

Ami Lázárt illeti tehát, neki sürgős örökbefogadási ügyleteket kell lebonyolítania. Bizonyára nem függetlenül attól, hogy milyen acélos állapotban van a magyar költségvetés és milyen fickósan jól teljesít a magyar gazdaság, azt találták ki, hogy „felajánlják” az elsősorban NER-közeli figurák kezében lévő vállalatoknak (OTP, Mol, stb.) és más nemzetközi háttérrel is rendelkező vállalatoknak (adnak a szuverenitás sápadt pofájára, szó se róla), hogy ingyen magánkézbe vegyék az állami tulajdonban lévő, megmentésre érdemes kastélyokat és kúriákat. Ez is megérne néhány keresetlen, nyomdafestéket lángra lobbantó káromkodást, de térjünk vissza a korrupt nyugdíjas rendőrhöz és az ő kommunikációs alászolgáinak hibátlan gondolatvezetéséhez a politikai hatalommal való útszéli visszaélés kontextusában.

Előzmény: miközben a dicsőséges hadvezér Brüsszelben felmosta önmagával a padlót kávézott és a mosdóba is beugrott, a kormánya csütörtök este közzétett egy határozatot, amelyből kiderült, hogy a nagyobb települések közül kizárólag az állampárti, illetve az állampárthoz közel álló polgármesterek által vezetett városok örülhetnek, Budapest, Gödöllő, Miskolc és Dunaújváros viszont szív. A főváros példának okáért hat tételhez kért 16,5 milliárd forint fejlesztési hitelfelvételi lehetőséget, helyette kap ma Erdogant és közlekedési őskáoszt az arcába. Pénz az nem lesz. Tekintsünk el attól, hogy a fideszes Szolnokot például hogy nem fenyegeti csőd, ha csak a Volánbusz irányában fennálló több mint 3 milliárd forintos adósság árnyékából nézzük, attól viszont ne tekintsünk el, hogy a dörzsölt nyugdíjas rendőr logikája rohadtul kikezdhetetlen. Tehát aki megáll a saját lábán, az kaphat hitelt, akinek meg kellene a hitel, mert különben bebaszik a córesz, az nem kaphat. Nemcsak a magyar gógyi kivételes megcsillanása ez az unortodox naplementében, de kiváló országműködtetési stratégia is. Arról meg igazán nem az olajszőkített gengszter tehet, hogy a rosszul gazdálkodó önkormányzatok mind ellenzéki vezetésűek, a példamutatóan gazdálkodók pedig kivétel nélkül fideszesek.

Az ellenzéki települések pusztuljanak, a haveri településeknek jár a támogatás. Erről szól a rendszer, ebből az aljas, gonosz alapállásból, ebből az átlátszóan jellemtelen, bosszúálló testtartásból vezetik az országot 2010 óta, tekintet nélkül arra, hogy a vezetőik politikai hovatartozásától függetlenül minden településen magyarok élnek, egy olyan kormánynak pedig, amelyik kötőszóként öblöget a nemzettel, kibaszott kutyakötelessége lenne minden magyart szolgálni. Ja, persze. Akik képesek voltak ellenzékben a kezükbe került városokat, falvakat eladósítani, hogy kormányra kerülve aztán megmenthessék őket, azoknak a nemzet csak arra kell, hogy legyen mit elpusztítani. És hát most megint önkormányzati választások közelednek, és soha nem lehet elég korán elkezdeni az ország azon részének kizsigerelését (jobb belátásra térítését), amelyik 2019-ben rosszul szavazott. A másik fele, az állampárti fele esetleg hitelességi deficitjét közben hitelből kozmetikázzák, tolják a közpénzt a bezzegvárosaik alá, ahol nemzetikereszténykonzervatív a polgármester. Majd rá kell szavazni jövő júniusban.

Mondhatnánk, hogy rohadt sokba kerül az ellenzéki városoknak a miniszterelnök brüsszeli kávéja, amennyiben a nyíltszíni megalázása miatti dühét és frusztrációját rajtuk fogja kiélni jövő júniusig, de ez így nem igaz. Hiszen a kávézás előtt, fennállása első pillanatától ezt csinálja: politikai alapon szelektál. Akkor is, amikor életről és halálról van szó. Láttuk a koronavírus-járvány idején, hogy segítség helyett mindent megtett, hogy megnehezítse az ellenzéki településvezetők életét. Merő hatalomtechnikai gonoszságból. Pedig tudta, hogy az ingyenes parkolás nem fog életeket menteni, hogy a szolidaritásnak nevezett kivéreztetés sem megment, hanem megöl. Abba  is pont annyi logika, felelős államférfihoz méltó erkölcsi kiállás szorult, mint Pintérék szar dumájába, amit talán már a legelvetemültebb Orbán hívek sem hisznek el, már ők is tudják, hogy párthovatartozás és pártszolgálat dönt minden tetves pénzosztásnál. Tudom, nincs itt semmi látnivaló: eddig sem próbálták, most sem próbálják álcázni, hogy tisztán politikai alapon osztják a pénzeket, teszik lehetővé/tagadják meg a hitelfelvételt. Ez ment az elmúlt években is. A jó elvtársak minden évben megkapták a pofára osztott közpénzeket, hiteleket, miközben az ellenzéki városok nemhogy nem kaptak pénzt, de ott büntették őket szarrá, ahol nem szégyellték. Aztán miután padlót fogtak, már nem volt nehéz, most sem nehéz azzal érvelni, hogy eladósodás fenyegeti őket. Ha nem tesszük hozzá, hogy ezt maga a gonosz, aljas Orbán-kormány idézte elő, akkor stimmel. Mert ugye az ellenzéki polgármesterek által vezetett települések lakóinak nem kell ivóvíz, közvilágítás, tömegközlekedés, orvosi ellátás. Nem, bazmeg, még hitelből sem. Nem alanyi jog az alapvető helyi szolgáltatásokhoz hozzáférni, ha valaki nem tudja, hogy hova kell tenni az ikszet a szavazólapon.

Az meg a sánta fideszes szavazót biztosan nem érdekli, hogy ha Budapest, Gödöllő vagy Miskolc városától nem vennék el a befizetett iparűzési adót, vagy nem tennék az ott működő vállalkozásokat nemzetgazdaságilag kiemeltté azért, hogy a iparűzési adóból származó bevétel közvetlenül a kormánykasszában landoljon, akkor lehet, hogy nem lenne szükségük semmiféle hitelre. Az az összefüggés nem áll össze sokak agyában, hogy micsoda nemzetellenes merénylet elvenni random önkormányzat bevételeit, megvonni az állami támogatásait, mindenféle népnyomorító adókat kivetni rá, és mindennek a tetejébe azzal vádolni, hogy rosszul gazdálkodik. Bár ez is csak páratlan napokon igaz. Mert míg páratlan napokon például a bűnös Budapest azért nem vehet fel hitelt, mert az eladósodás fenyegeti, páros napokon úgy áll a helyzet, hogy azért kell évente sok tíz milliárd forint szolidaritási adót befizetnie az államkasszába, mert túl sok a bevétele.

Így megy ez gonoszéknál. Annak segítenek, akinek állítólag nincs is rá szüksége, akinek meg nincs, az annyit is ér, magára vessen. Ez az alattomos, immorális, a polgárok érdekeit a hatalom érdekeinek alárendelő cinizmus vezeti az országot több mint egy évtizede. Kivéreztetnek komplett településeket olyan döntésekkel, amelyek hatására eladósodnak, aztán az adósságukra hivatkozva utasítják el a hitelkérelmüket, hogy legyen hivatkozási alapjuk arra, hogy miért nem kapnak egy büdös vasat se /miért nem vehetnek fel hitelt. Persze, hogy nem azért, mert a hatalomtechnikai gonoszság pártja politikai alapon osztja a köz pénzét. Egy fél évszázad is kevés lesz kiheverni ezeket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.