Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyermekvállalás magánügy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

El fog tűnni az olasz, a japán és a francia kultúra, ha nem szülnek elég gyereket ezekben az országokban – mondta Elon Musk a szélsőjobboldali Olasz Testvérek egy kampányrendezvényén. Szerinte a fejlett országok lakóinak több gyereket kellene vállalni, mert ez az egyetlen mód, hogy visszafordítsák a népességfogyást – írja az Euronews.

Egyszerű ilyet mondani, de Musk nem gondol bele abba, hogy számtalan helyen próbálkoznak azzal, hogy valamilyen formán arra ösztönözzék a fiatal párokat, hogy több gyermeket vállaljanak, ámde nem járnak sikerrel. Magyarország kormánya úgy véli, hogy ők sikeresen megállították a népességfogyást és bevándorlók nélkül is képesek lesznek megfordítani a negatív demográfiai trendeket, de az igazság az, hogy ettől igen messze vagyunk. Nem elég ugyanis ingyenesnek nevezett hiteleket osztogatni és mindenféle jóval elárasztani a fiatal párokat, attól alapvetően nem lesz több gyermek. Ezt egyébként az a friss adat is jól mutatja, amely szerint továbbra is fogyóban van a magyar. Pedig hát családbarát, keresztény, konzervatív kormányunk van és mindenki minket figyel a világon azért, hogy megtudják miként is fordítható meg a népességfogyás.

A számokra ránézve az derül ki, hogy azokban az országokban növekszik folyamatosan a lakosságszám, ahol kimondottan nem megfelelőek erre a körülmények. Ázsia és Afrika egyes országaiban, amelyek népessége az elmúlt évtizedekben akár meg is duplázódott. Sokan nem férnek hozzá fogamzásgátló módszerekhez, vagy azt sem tudják, mi az. Sokan azért vállalnak több gyermeket, mert nem biztosak abban, hogy mindenki megéli a felnőtt kort, mások pedig azért, hogy ők termeljék meg a családnak a betevőt. Igen kevés olyan ország van, amely fejlett és megengedhetnék maguknak a polgárai, hogy több gyermeket vállaljanak és meg is teszik. Manapság az vált divatossá, általánossá, hogy az emberek nem vállalnak 1-2 gyermeknél többet, hiszen elképesztően sokba kerül egy gyermek felnevelése és már ezzel is biztosították az „örök” életet, vagyis azt, hogy valamit hátrahagynak akkor, amikor elhagyják a földi világot.

Az olasz, japán és francia kultúra viszont egészen biztosan nem fog eltűnni, hiszen a népességfogyás is meg fog állni, ezt mindenféle előrejelzés pontosan mutatja. Könnyen lehet, hogy azok a népességszámok, amelyeket most látunk Európa-szerte, egészen egyszerűen nem reálisak és nincs úgymond szükség ennyi lakosra. Ez erős kijelentésnek hangzik, de a természetes fogyás egy igen régóta létező dolog. Az orvostudomány fejlődésével meghosszabbítottuk az életünket, ezért teljesen megváltozott a demográfia a legtöbb országban, ami azt jelenti, hogy sokkal több idős embert kell „eltartania” a munkásosztálynak. Emiatt kongatják sokan a harangot, hiszen amennyiben nem születik elegendő fiatal, akik idővel a munkaerőpiacon elhelyezkedhetnének, akkor nem lesz miből fizetni a nyugdíjakat és a szociális ellátást. Márpedig az igen komoly problémákat okozhat, ami kormányok bukásához vezethet.

Nehéz viszont több gyermek szülésére kötelezni bárkit is, hiszen az mindenki saját döntése kell, hogy legyen. A másik opció viszont nem más, mint a bevándorlás támogatása, hiszen ezzel a módszerrel sok fiatal ember érkezik az országba, akik gyermeket fognak vállalni. Sokan viszont ódzkodnak a bevándorlóktól, ami részben érthető, de valamit akkor is ki kell találni, ha valóban javítani szeretnének a helyzeten. Elon Musk mondjuk vélhetően nem pont az az ember, akinek megoldásaiban bízni lehetne, hiszen való igaz, hogy egy géniusz, de elég extrém eseteket tud generálni, ami jelen helyzetben nem feltétlenül lenne a legjobb megoldás. A társadalomnak kell elfogadnia azt, hogy a dolgok megváltoztak és elfogadni azt, hogy egyszerűen a népességfogyás egy bizonyos szintig normális. Meg lehet rémülni és lehet kongatni a vészharangokat, de véleményem szerint csupán alkalmazkodnunk kell a helyzethez ahelyett, hogy még több okot adunk magunknak arra, hogy izguljunk. A dolgok megváltoztak az elmúlt évtizedekben, ezen változásokhoz pedig egyszerűen alkalmazkodni kellene. A gyermek születése minden esetben egy jól megfontolt személyes döntés kell, hogy legyen, ebbe semmilyen állam, vagy politikus nem szólhat bele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.