Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért a bevándorlók gyermekei a leginkább xenofóbok?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 112,229 forint, még hiányzik 2,887,771 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Donald Trump nem bír magával és éppen azt sikerült mondania, hogy a bevándorlók mérgezik országunk vérét. Nos, az igazság az, hogy az Egyesült Államok mióta a britek és más nemzetek bevándorlói partot értek, és lényegében kiirtották az őslakosokat, egy bevándorló ország volt. A lakosság nagyon nagy százaléka bevándorlók szülötte, Donald Trumpot is beleértve.

1885 október 7-én Friedrich Trump, egy 16 éves német fodrász vett egy egyirányú jegyet Amerikába, menekülve a 3 éves kötelező német katonai szolgálat elől. Beteges gyermek volt, túl gyenge a nehéz munkához, félt a katonai szolgálattól. Lehet, hogy illegális bevándorló volt, de az USA nem törődött ezzel a törvénytelenséggel – ebben az időben a németekre mint hasznos menekültekre tekintettek – és Trumpot tárt karokkal várták. Kevesebb, mint két héttel később megérkezett New Yorkba, ahol idővel kisebb vagyonra tett szert. Több, mint egy évszázaddal később a az unokája, Donald Trump Friedrich választott hazájának 45-ik elnöke lett.

De aki arra gondolna, hogy biztosan csak apai oldalról volt menekült, az édesanyja biztosan tősgyökeres amerikai és ereiben indián vér csörgedezik, az téved. El kell, hogy keserítsek mindenkit, ugyanis édesanyja skót származású. Egyik nagyszülője sem Amerikában született és szülei közül is csak egyikük, mint ahogy csupán egyikük anyanyelve angol. De Trump feleségei sem éppen arról voltak híresek, hogy őslakosok lennének, tehát mégis miről beszél ez az ember? Egy bevándorlóország volt elnökeként lényegében a saját állampolgárai ellen beszél akkor, amikor arról hablatyol, hogy ezek az emberek mérgezik az ország vérét. Kérdés, hogy akkor, amikor az ő nagypapája megérkezett az USA területére, akkor mégis miért nem zavarták vissza oda, ahonnan jött? Német bevándorlóként nem volt problémája a bevándorlással, hiszen nem fekete bőrű volt és tudott írni, olvasni.

De hát ugyanez igaz a mexikói, hondurasi, vagy épp venezuelai menekültekre is, akik csupán egy jobb életet szeretnének maguknak az Egyesült Államok területén. Mostanság volt szerencsém több amerikai turistával is beszélni erről a témáról, és még a Trump-szavazók is egyetértettek abban, hogy a legtöbb oda érkező menekült keményen dolgozik és nem azért vannak ott, hogy felvegyék az összes lehetséges támogatást. Egy charlotti ismerősöm szerint a mexikói illegális munkások egy dollár támogatásra sem tesznek szert, miközben adók formájában igen komoly összegeket fizetnek be. De egy másik ismerősöm szerint is – aki két illegális menekült mexikói lánya, ám ő már amerikai állampolgárnak született – az igazság az, hogy ezek az emberek csupán egy jobb életet szeretnének biztosítani a gyermekeiknek, unokáiknak. Nem szokásuk a szervezett bűnözésben részt venni, mint ahogy nem kívánják lerabolni a szociális ellátás által nyújtott támogatásokat sem.

Trumpnak fogalma sincs arról, hogy mennyire saját maga ellen beszél akkor, amikor ennyire nyíltan nekimegy a menekülteknek, tehát azoknak, akik ennek az országnak az alapjait felépítették. Elvégre ő maga is menekültek unokája, gyermeke, tehát miről is beszél? Persze sajnálatos módon sokszor a legdurvább xenofóbok pont a bevándorlók köreiből kerülnek ki, akik magukat felsőbbrendűnek tekintik és arról beszélnek, hogy őket meghívták, de legalábbis óriási szüksége volt rájuk az amerikaiaknak. Ezek az emberek úgy pocskondiázzák az újonnan érkezőket, mintha ők valaha is mások lettek volna. Az USA területére érkezők nagy többsége nem bűnöző, nem lopni és rabolni érkezett és nem céljuk az sem, hogy tönkretegyék az országot. Számtalan olyan videó lelhető fel az interneten, amely bemutatja, hogy mit kockáztatnak annak érdekében, hogy épségben megérkezzenek Amerikába. De nem sikerül ez mindenkinek és vannak olyanok, akik családtagjaikat, barátaikat veszítik el az úton.

Erről nemrégiben egy igen érdekes többrészes videó került fel az internetre, amely a Darian-gapnek nevezett területet mutatja be, ahol bevándorlók százezrei próbálnak átjutni a dzsungelen, hogy az út végén elérjenek az Amerikai Egyesült Államok határához. Donald Trumpnak olyan szerencséje volt, hogy neki ezt az utat soha nem kellett megtennie, mivel családtagjai megtették neki ezt a szívességet. De ez nem az ő érdeme, és éppen ezért sokkal szerényebbnek kellene lennie ezzel kapcsolatosan. A szomorú mégis az, hogy a bevándorlóország állampolgárainak jó része megbízik benne, és vélhetően ő lehet a demokraták jelöltjének kihívója jövőre. Mondjuk az tény és való, hogy Joe Biden sem igazán jó opció, de Trump mégis egy olyan ember, aki elég jól láthatóan mutatja annak jeleit, hogy egyre komolyabb hatalomra kíván szert tenni és amennyiben ezt megteszi, az Isten sem fogja őt eltakarítani az elnöki székből.

Tudom, már korábban is rémisztgettek ezzel mások és a vége az lett, hogy végül elismerte a vereségét, de azért megpróbálkozott azzal, hogy megmásítsa a választások eredményét. Mi a garancia arra, hogy a következő esetben, több tapasztalattal és nagyobb hatalommal a kezében nem lesz erre képes újra? Donald Trump fenyegetés a demokráciára, de az amerikai nép valóban komoly problémával néz szembe, hiszen egy jól láthatóan az idős korával küzdő Joe Biden sem tekinthető hiteles opciónak. A választásokig még van közel egy év, de ha jót akar magának a szabadság földje, akkor előáll egy olyan választási lehetőséggel, amely elfogadható a többség számára.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.