Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Erős és büszke nép sok mindent kibír

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, vidám vasárnapot mindenkinek! Vigyázzunk az ideológiai gyújtogatással adventi gyertyagyújtással, még akkor is, ha a több fény sokkal jobb, mint a kevesebb. Szellemi, lelki, spirituális értelemben mindenképpen, ha az ember aludni szeretne, akkor egyáltalán nem biztos. Viszont ami biztos: már csak egy hetet kell aludni, ameddig a kis Jézus megszületik, és ennek örömére mindenki érdemei szerint ülheti körbe a karácsonyi asztalt! Amiről eszembe jut az az egyáltalán ide nem illő mondás, hogy kinek mit intézett a kormánya, ugye.

Például azt biztosan elintézte a fővárosi közlekedés miatt a főpolgármestert életvitelszerűen gyalázó kormány, hogy akinek holnap közlekednie kell a fővárosban, azt is megbánja, hogy megszületett. A sok egyéb bűnei mellett antiszemita, terroristákat szerecsenmosdató iszlám fundamentalista autokrata, Recep Tayyip Erdogan török szultán augusztus 20-a után ismét Budapestre látogat. Úgyhogy akinek kedves az élete, az ne nagyon üljön autóba, se a sajátjába, se valaki máséba, ugyanis a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács fantázianevű esemény kurvaélet, hogy megbénítja és káoszba taszítja Budapesten a közlekedést. Tudom, hogy a biciklisávok miatt epét hányó hazafiak jelentős részét ez aligha zavarja össze, de most ezért kivételesen nem Karácsony Gergelyt, hanem a nemzet illiberális despotákhoz dörgölőző első számú kávéfogyasztóját kell majd anyázni. Akinek amúgy belefér, hogy ennek a háromnevű autokratának a verőemberei magyar állampolgárokat ütlegeljenek a saját hazájukban. Mert szuverenitás és nemzeti érdek.

De ha már az autokratáknál tartunk. Ha máshonnan nem, Szijjártó Péter még friss, vagy Lázár János korábbi, utólag törölt, egy másik ország választási kampányába való beavatkozását dokumentáló posztjaiból tudjuk, hogy a tragikus tömeggyilkosságok nyomán előrehozott parlamenti és vajdasági tartományi választást tartanak ma a baráti Szerbiában. Ahol nyilván nemcsak a Fidesz helyi fiókszervezete számára van tétje a választásnak, de ahol a hatalmához valamire való autokratához hűen foggal-körömmel ragaszkodó, egyébként 2012 óta hatalmon lévő, időnként tettlegességre is felszólító uszítással és központilag tüzelt erőszakkal uralkodó Aleksandar Vučić is olyan brutális kampányt folytat, mintha az élete múlna rajta. Vagy mintha Márki-Zay Péter és Gyurcsány háborúba akarná sodorni Szerbiát. A szerb autokrata felé – aki felcsúti haverjával üres vonatperonoknak szokott lelkesen integetni, aki Orbánhoz hasonlóan kifosztotta a népét, aki  nemcsak a politikai ellenségei, hanem civilek ellen is szívesen operál brutális lejáratókampányokkal – akárcsak felcsúti cimborája felé, igen durván lejt a pálya. A legocsmányabb része ennek az egész választásnak a mi szempontunkból egyértelműen a szuverenitásvédelmi törvényt alig pár napja a parlamenten áttoló Fidesz szügyig beavatkozása a szerb választásokba. (Mindenkinek ajánlom ebben a témában ezt a pár nappal ezelőtti interjút, amit a Népszava készített Purger Tibor Szabadkán született egyetemi tanárral, íróval, publicistával, aki a délszláv háborúk óta az Egyesült Államokban él és tanít. Mellbevágó.)

Ameddig megismerjük az Orbán haverja által manipulált szerbiai választás eredményét, maradjunk a saját nyomorunknál. Amelyről gondoskodik egy, a saját szuverenitására mimózákat megszégyenítően érzékeny, szintén megdönthetetlennek látszó kormány, amely 2010 óta közkívánatra tapos Magyarország nyakán, és amelyik szerint (via a legmélyebb hangú Varga Mihály és a valóságtól totálisan elszakadt Nagy Márton) állítólag van mivel mellet döngetni a bóvli fölött eggyel is. Annak örülnek az elvtársak, hogy a Fitch Ratings hitelminősítő nem vágta bóvliba az országot. A felhőtlen örömhöz csupán annyit kell tenni, hogy nem kell meghallani a súlyos kritikákat, le kell tagadni a negatív kilátásokat, a sötét fellegeket és máris fasza minden. Ha úgy teszünk, mintha a magas államadósság, a magas költségvetési deficit, a kormányzás rossz minősége, a különadók által bizonytalanná tett üzleti környezet, az unortodox gazdaságpolitika piactorzító hatása nem létezne, akkor tényleg nincs semmi baj. Szerencsére az Orbán-famíliának és a NER udvartartásnak nem kell idén se, még társadalmi szolidaritásból se kispórolni a diót a bejgliből. És ja, rácponty is lesz az ünnepi asztalon. Továbbá mivel jövőre duplán választási év lesz, azért sem kell aggódni, hogy a deficitek hátán is túl fogják költekezni magukat a nertársak, mert erős és büszke nép sok mindent kibír. Akkor is, ha nem azért nem eszik, mert nem éhes, és nem azért kel reggel 5-kor, mert nem tud aludni, hanem mert hátha kap végre egy időpontot a reumatológiára, ha időben beáll a sorba.

De próbáljuk megőrizni a vidámságunkat, valamint a józan eszünket, amelyet az állampárt természetesen kisajátított a maga számára, és megfosztott eredeti jelentéstartalmától, úgyhogy én például nem bánom olyan nagyon, hogy nem ugyanannak a józan észnek és kölcsönös tiszteletnek a talaján hőbörgök, mint Szijjártó, Varga Judit vagy bármelyik társuk, beleértve a főnököt. Akinek köztudottan mindig igaza lesz, csak ne kelljen fél lábon állni, amíg ez kiderül. A vidámság alapja pedig a minőségi szórakoztatás, iderakok néhány teljesen random böffentést, ami csak az elmúlt napon került a szemem elé, például ilyenekkel szórakoztatják a népet a nemzet nagyjai:

– Az Orbán Viktor vezette kormány elkötelezett az emberek jólétének biztosítása mellett, a magyar polgároknak nyújtott magas színvonalú szolgáltatások sorába illeszkedik a laptopok kiosztása is a tanulóknak és pedagógusoknak. (Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki főtanácsadó)

– Már az interneten is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet, mert korábbi tapasztalatok alapján a legtöbben postán küldték vissza a kérdőíveket, de nagyon magas volt az internetes kitöltések száma is. (Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára)

– Identitásunk gyökere az elvégzett munka és az imádságos hit egységében rejlik. (Szijjártó Péter)

– „Minket nem érdekel, hogy egy-egy stratégiai döntésünkről az oroszok vagy a kínaiak mit gondolnak”. (Szijjártó Péter)

– Beszéljünk őszintén Oroszországról. (Szijjártó Péter)

– A kérdés az, hogy milyen Magyarországot szeretnénk: olyan országot, amely krisztusi alapokon áll, keresztény értékrendre épül, az örök isteni értékek talapzatán áll, vagy ezzel ellenkezőt, woke ideológiát, jóemberkedést, gender lobbyt, új marxistákat? (Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára)

Azért ha valaki nem görnyedt össze a röhögéstől, azt egyáltalán nem hibáztatom. Egy ilyen év utolsó száz méterén, amilyen az idei volt, amúgy se sok kedvem lenne röhögni (Orbán brüsszeli vétókávézása után még kevésbé), de enélkül is: mi a franc van? Az van, hogy az emberek jóléte és a polgároknak nyújtott magas színvonalú szolgáltatások hulláján, amikor uniós források nélkül nincs pénz pedagógusbéremelésre, vagy amikor az egészség nem üzlet, a 300 forintos vizitdíj ellen hergelő, rendkívül csúnyán vénült fideszes csatakiáltás dallamára az állampárt a magánegészségügybe kényszeríti a populációt és gyakorlatilag felszámolja az állami egészségügyet, az egészségügyi államtitkár a woke ideológia és az új marxisták miatt veri magát a földhöz, a szemrebbenés nélkül hazudozó külügyminiszter az imádságos hittel haknizik, a miniszterelnök főtanácsadója meg néhány szakadt, túlárazott laptoppal döngeti mellét úgy, hogy közben az állam helyett a civilek dobják össze gyógyíthatatlan beteg emberek hátralevő életét segítő eszközöket, és az a sikersztori, hogy már interneten is ki lehet tölteni a nemzeti álkonzultációt. Aminek nemcsak értelme, de következménye sincs, mert a korrupt falkavezérnek rohadtul semmi szüksége a kizsigerelt pórok beleegyezésére és engedélyére, hogy kritikus pillanatokban kisétáljon az ajtón kávézni.

Összeomlik az ország, ezek az erkölcsi árvízkárosultak meg egy dologgal vannak elfoglalva: egymással versenyeznek, hogy ki tud nagyobb valósághajlítást, vagy álproblémát vagy valóságot tagadó hurráoptimista hőzöngést, esetleg sértegetést, alázást, cinizmust előadni. Aszerint, hogy mikor mire mutatkozik igény. Például. Az orosz gázzal és Magyarország gázellátásával kapcsolatban folyékonyan hazudó, a szerbiai választási kampányba szégyentelenül beavatkozó Szijjártó eltorzult fejjel fenyegeti vétóval Bulgáriát a gáztranzit-vám miatt úgy, hogy Szófiában már korábban bejelentették, hogy felfüggesztik azt. Például. Varga Judit a Klubrádió által feltett érdemi kérdésekre nem válaszolva alázza a nemlétező Klubrádiót, majd amikor azzal szembesíti a már csak interneten hallgatható csatorna, hogy a jogállami normákat vették semmibe, midőn a Klubrádió frekvenciáját elvették, Vargának kiesik a száján, hogy a szocialista kormányok alatt kialakult precedens alapján hozta meg döntését a hatóság és a bíróság is, ő ebbe elvi szinten sem akart beavatkozni, de amúgy tök jó, hogy webrádiókat lehet hallgatni, és így a Klubrádió is fennmaradt. És hogy miért csak a kormányt nem kritizáló adók kaphatnak frekvenciát? Varga szerint ez egy percepció. Az, bazmeg. Mint ahogy Pintér rendőrminisztériuma szerint az, hogy ezen a héten lényegében csak a haveri városok hitelkérelmeit hagyták jóvá, nem azt jelenti, hogy direkt nem hagyják pénzhez jutni az ellenzéki önkormányzatokat. Alighanem Mérő Lászlónak van igaza: a forradalom az egyetlen opció.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.