Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Varga Mihálynak mélyebb a hangja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Szombat van, holnap pedig az összes fideszes politikus és propagandista látványosan meg fogja gyújtani a kirakatban az adventi koszorú harmadik gyertyáját, mert a képmutatás lételeme a rezsimnek. Persze mindenki más, aki akarja, akinek valóban hite van és nem csak vallása, pláne nem csak anyagi megfontolásokból van vallása, szintén meg fogja gyújtani azt a gyertyát, csak ők otthon, szeretteik körében teszik. Ahogy kell, ahogy az jó és szép. És ahogy nem annyira szép az a jóemberkedés, ami karácsony táján fel szokott bugyogni a nemzeti kebelekből. Novák Katalint is torkon ragadta a közeledő ünnep szelleme, és jótékony célra felajánlott egy randa tányért, ezzel a szöveggel:

Jónak lenni jó! – jótékonysági licit: koronázási emléktányér
A képen látható koronázási emléktányért III. Károly királytól és Kamilla királynétól kaptam ajándékba májusi londoni koronázásuk alkalmával.
Erre is licitálhat a közmédia adománygyűjtő akciójának keretében, aki támogatni szeretné a Semmelweis Egyetemen kezelt koraszülött és rendellenességgel született gyermekeket. (Facebook/Novák Katalin)

A tányért nyilván minden meghívott vendég megkapta, nem külön a szaporodás helyi védőszentjének kedvéért marta ki a királyi pár a konyhakredencből. Ezzel még nincsen baj, bár ajándékot tovább ajándékozni eléggé proli dolog, de nekem nincsenek túlzott elvárásaim egyetlen fideszessel szemben sem. Ám kissé nemesebb gesztus lett volna, ha mondjuk Novák egy évi jövedelmét ajánlja fel a valóban nemes célra. Ennél már csak az lenne jobb, ha a kormány gondoskodna arról, hogy jusson elég pénz ezekre a fontos célokra, és ne az amúgy is rongyosra adóztatott, minden irányból és módon kifosztott országlakókat próbálnák rávenni arra, hogy a kevésből is adjanak, tehát lényegében az állam feladatát vállalják át. Ebben is. Úgy, hogy előtte már bőségesen befizették a közösbe azt a pénzt, amiből működnie kellene – mégpedig egy uniós ország szintjén kellene működnie – az egészségügynek és a szociális ellátásnak, és még ezernyi dolognak, ami nem működik.

A repülő külügyminiszternek még nem volt ideje szétnézni otthon, mivel jótékonykodhatna, sőt, a gazdája brüsszeli produkciójára is csak megkésve tudott reflektálni, mert először azzal volt elfoglalva, hogy beavatkozzon egy másik ország választásába, majd a külföldi multi munkahelyteremtését éltette nagy erőkkel. Varga Judit sem hirdette még ki az igazi győzelmet, mert ő konzervatív nőkkel beszélgetett. Németh Szilárd a csepeli polgármestert ekézi megállás nélkül, Varga Mihály pedig leveleket irkál Brüsszelnek, hogy küldjenek már pénzt a határvédelemre. Sőt, ki is rakja a közösségi oldalára az angol nyelvű levelet, hadd okuljon a nép. Már aki tud angolul. Az mondjuk számomra nem egészen tiszta, miért nem Pintér irkál ilyen levelet, de hát biztosan Varga Mihálynak mélyebb a hangja. Vagy ilyesmi.

Nincs két napja, amikor valamelyik pártlap örömmel kiabálta világgá a nagy hírt: lám csak, bejelentették hogy jön a pénz Brüsszelből, és egyből rögvest felébredt a forint! Azóta alighanem megint elszundíthatott, mert igen szarul áll jelenleg az árfolyam. Talán a főni brüsszeli kávézása nem használt neki, netán a befektetők úgy gondolják, hogy nem használ különösebben a vétózgatás. Fene tudja. A Kreml szóvivője is figyelemre méltatta a csütörtöki produkciót. Egyrészt aggódik ő az Európai Unió stabilitásáért, amit szerinte Ukrajna meggyengíthet (nem röhög!), másrészt elbűvölte, hogy az uniós vezetők megvárták, ameddig Orbán Viktor nem bírta tovább kávé nélkül, kiment az életmentő italért, és akkor gyorsan megszavazták Ukrajna tagjelöltségét. Hát nem cuki egy ember? Senki nem mondta neki, hogy nem pontosan így volt, sokkal inkább mondták Orbánnak, hogy húzzon kifelé a teremből, mert egyedül maradt a hülyeségével? De.

Ám jön a pénz – szerintem nyugodtan lehet csupa nagybetűvel: A PÉNZ, merthogy egy darabig nem lesz több, az eléggé valószínű -, megpezsdült az ország népe, vagy annak egy része, hogy akkor most majd jól meg lesz emelve a tanerők bére, mert hiszen azt ígérte a drágaszép miniszterelnök úr, hogy amint küldik Brüsszelből, mindjárt rohanvást úgy, de úgy megemelik a pedagógusok bérét, hogy azok majd csak lesnek. Az is volt műsoron, hogy az ellenzék direkt meggátolta, hogy küldje a pénzt Brüsszel, ezért igazából a pedagógusok béremelését nem akarták ők. Már az ellenzékek. Erre most jön a suska, de a miniszterek elnöke csak hadovált a rádiójában az emelésről. Hogy majd a parlament, meg a nem tudom kicsoda megtárgyalja. Ja, akkor jó. Gondolom, előbb meg kell várni, ameddig ugyanaz a parlament eldönti, hogy Svédország lehet-e NATO-tag, avagy nem lehet, aztán pihengetnek egyet a megfeszített munka után, aztán meg tavaszi szünet, de utána mindjárt már nagyon várják a nyaralást, és hopp, már jön is megint a Jézuska. De semmi baj, eddig is elhúzták az igát a nemzeti napszámosok, ezután se lesz gond. Legfeljebb majd nem osztályokat, hanem komplett iskolákat vonnak össze, és az univerzális magyartanár tartja az összes órát. Van állami oktatás? Van. Akkor meg miért sír a szánk? Naugye! Amúgy is kapnak januárban 10 százalék béremelést (mennyi is volt az infláció az utolsó emelés óta?), és biztos csurran-cseppen valami ebből a pénzből is, már ha marad, miután megtömte magát a NER. Így megy ez nálunk. Az orvosok összefogtak? Össze. Volt béremelés? De még mennyire! A szakápolók összefogtak? A pedagógusok összefogtak? Na, akkor osszák be szépen a jószándékot! Vagy menjenek határvadásznak, arra most van kereslet. A kölkök meg majdcsak felnőnek, mint erdőben a gaz, végtére a rendes békemenetes törzsszavazó se nagyon tanult meg olvasni, aztán mégis felnőtt. Úgy szép az élet, ha zajlik.

Jó ébredezést, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek, aki olyan szerencsés, hogy pihenhet. A többieknek jó munkálkodást! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert mindig úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.